Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Mallonam deviņu punktu spēle, Zariņa rezultatīvi sāk sezonu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Mallonam deviņu punktu spēle, Zariņa rezultatīvi sāk sezonu
Rihards Mallons (#13)
Foto: www.tetenbulls.de

Somijas otrajā spēcīgākajā līgā pēc savainojuma izārstēšanas rezultatīvi pirmās divas spēles aizvadījusi Aurēlija Zariņa, kamēr Rihards Mallons turpina būt ļoti rezultatīvs Vācijas reģionālajā līgā, aizvadītajā nedēļas nogalē vienā mačā iekrājot deviņus rezultativitātes punktus.

Tolmanim un Birstiņam trīs no trim

Zviedrijas florbola čempionātā trešo uzvaru tikpat cīņās izcīnījis Gustava Tolmaņa un Tomasa Kristofera Birstiņa pārstāvētais “Storvreta IBK U”, kas divu Upsalas pilsētas komandu cīņā nominālajā izbraukuma spēlē ar 10:7 (2:4, 6:3, 2:0) pieveica “IS Saga”. Panākums nenāca viegli, jo nebija nospēlētas pat četras minūtes, kad “Storvreta” nonāca iedzinējos ar 0:4. Līdz pārtraukumam katrs no latviešiem atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, kas ļāva rezultātā pietuvoties līdz 2:4. Savukārt 28.minūtē pēc Tolmaņa piespēles Jonatans Alstrēms panāca jau 5:4 latviešu komandas labā. Atlikušajā laikā komanda prata nosargāt uzvaru un ierakstīt vēl trīs punktus tabulā.

Abi latvieši paspēja aizvadīt cīņu arī Zviedrijas U-18 čempionātā, kur Birstiņš tika pie rezultatīvas piespēles un divām soda minūtēm, kamēr Tolmanim tikai divu minūšu sods. Abu pārstāvētā “Storvreta IBK” viesos ar rezultātu 7:4 (0:0, 4:2, 3:2) apspēlēja “LI 20 IBF/IBF Gagnef” vienību. Līdz ar to “Storvreta IBK” ar 13 punktiem 15 spēlēs kļuvuši par turnīra tabulas līderiem, bet nākamo maču aizvadīs pret piektajā vietā esošo “KAIS Mora UIF”, kuri atpaliek par pieciem punktiem.

Mallonam deviņu punktu spēle

Vācijas reģionālajā florbola līgā ļoti rezultatīvi turpina spēlē Rihards Mallons, kurš kārtējā spēlē tiešā veidā piedalījās deviņos vārtu guvumos, sekmējot sava “SG Tetenbull/SV Hemmingstedt” 12:9 (8:2, 2:4, 2:3) uzvaru pār “Baltic Storms II”. Latviešu uzbrucēja rēķinā seši vārtu guvumi un trīs rezultatīvas piespēles. Komandai tā bija otrā uzvara trijos mačos, kas ar sešiem punktiem ļauj atrasties ceturtajā vietā čempionātā, bet Mallons šajās spēlēs iekrājis 18 (12+6) punktus, kas ir trešais labākais rādītājs čempionātā. Nākamo maču bijušā Ulbrokas kluba spēlētājs aizvadīs oktobra pēdējā dienā.

Zariņa iemet tukšos vārtos

Kamēr Klinta Mārtiņjēkaba pārstāv Latvijas izlasi pārbaudes spēlēs ar Igauniju, Aurēlija Zariņa aizvadījusi kārtējo maču Somijas sieviešu 1.līgas turnīrā, sekmējot abu pārstāvētās “KaPa-65” panākumu izbraukumā ar rezultātu 5:1 (0:0, 3:0, 2:1) pār “SBS Rupu” komandu. Latviešu florboliste sešas sekundes pirms mača beigām raidīja bumbiņu pretinieču tukšajos vārtos, uzstādot cīņas beigu rezultātu.

Nedaudz vēlāk komandu gaidīja otrā spēle dienas laikā, kurā pretim stājās “SBS Tamppi” vienība. Nerezultatīvā spēlē uzvaru ar 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) svinēja Zariņas pārstāvētā “KaPa-65”, tādējādi ierakstot vēl vērtīgus punktus turnīra tabulā. Šoreiz Zariņa trešajā periodā asistēja partnerei otro vārtu guvumā. Līdz ar to “KaPa-65” ar maksimāli iespējamajiem astoņiem punktiem ieņem otro vietu savā reģionā, turpinot cīņu par tikšanu uz Somijas spēcīgāko līgu. Divas nākamās cīņas komandai ieplānotas 6. novembrī, kad jātiekas ar trešajā vietā esošo MIG un sestajā pozīcijā esošo “AFC Campus”.

Mihailova klubam minimāls zaudējums

Somijas florbola čempionāta 2. divīzijā neveiksmi piedzīvojis Adriana Mihailova pārstāvētais “TPS-3”, kas viesos rezultatīvā cīņā ar 6:7 (1:1, 3:4, 2:2) piekāpās “SB Naantali” vienībai. Latviešu florbolists, kurš dzimtenē bija ļoti rezultatīvs, Somijā ir pārkvalificējies par aizsargu, šoreiz spēlējot komandas pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem šoreiz gan neizceļoties. Komandai šī bija pirmā neveiksme trijās spēlēs, kas tabulā licis atkāpties uz ceturto vietu ar izcīnītiem sešiem punktiem. Tikmēr viņu pēdējie pretinieki uzvarējuši visos mačos, tabulā atrodoties otrajā vietā. Nākamā spēle komandai paredzēta 30. oktobrī pret “KaKo”, kas vienīgie palikuši bez punktiem, ieņemot pēdējo desmito vietu tabulā.