Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

"Harstad" tiek pie otrā panākuma, Griezītis Somijā debitē ar precīzu metienu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Harstad" tiek pie otrā panākuma, Griezītis Somijā debitē ar precīzu metienu
Ivo Balodis
Foto: Harstad IBK

Norvēģijas florbola virslīgas jauno sezonu lieliski sācis vairāku latviešu pārstāvētais "Harstad", kas ticis jau pie otrā panākuma. Tikmēr Somijas otrajā spēcīgākajā līgā ar vārtu guvumu debitējis Gustavs Griezītis. Ne tik laba debija Somijā padevusies Zanei Daršai un Simonai Grāpēnai.

“Harstad” apspēlē Kuratņika bijušo klubu, tiekot jau pie otrā panākuma

Lieliski Norvēģijas spēcīgākās florbola līgas jauno sezonu sācis “Harstad”, kas otrajā kārtā tikuši pie otrā panākuma. Šoreiz viesos ar rezultātu 8:7 (3:1, 1:3, 3:3, 1:0) pēcspēles metienu sērijā izdevās apspēlēt “Sandnes IBK” – klubu, kurā pērn spēlēja latvietis Arnijs Kuratņiks. Vēl piecas minūtes pirms mača beigām “Harstad” bija vadībā ar 7:4, taču pamatlaikā pie panākuma tikt neizdevās. Pēcspēles metienu sērijā no latviešiem “bullīti” izpildīja vien Ivo Balodis, savu iespēju arī realizējot. Mačā Balodim divi vārtu guvumi un viena piespēle. Tāda pati statistika arī Tomam Niedrem. Tikmēr Kuratņiks pret bijušo klubu atzīmējās ar divām piespēlēm, bet Tomam Kirmužam punktus iekrāt neizdevās, cīņu noslēdzot ar divu minūšu noraidījumu. Ar pieciem punktiem divās spēlēs “Harstad” pašlaik ieņem otro vietu tabulā. Nākamā spēle paredzēta 18. septembrī pret “Ull/Kisa” – komandu, kura šosezon vēl nav aizvadījusi nevienu cīņu.

Daršai un Grāpēnai sausa sagrāve sezonas ievadā

Somijas spēcīgākajā florbola līgā ne tā sekmīgākā debija padevusies Zanei Daršai un Simonai Grāpēnai, kuras šosezon pārstāvēs “Koovee” vienību. Pirmajā mačā “Koovee” savās mājās uzņēma “EraViikingit”, kurā cieta kapitulāciju ar rezultātu 0:10 (0:1, 0:3, 0:6). Arī individuāli latvietēm spēle nebija tā sekmīgākā, jo Darša spēli noslēdza ar negatīvu (-3) lietderības koeficientu, kamēr Grāpēnai bija dalīts sliktākais lietderības koeficients (-5). Tabulā “Koovee” pēc pirmās kārtas ieņem pēdējo astoto pozīciju, bet 24. septembrī gaidāma izbraukuma spēle pret “FBC Loisto”.

Grundšteina klubs tiek pie pirmā punkta

Daudzus gadus pavadījis “Harstad” vienībā, savu klubu Norvēģijā nomainījis Kaspars Grundšteins, kurš šosezon spēlē virslīgas jaunpienācēju “Narvik” rindās. Sezonas atklāšanas mačā latvietis atzīmējās ar piespēli 1:9 zaudējumā pret “Gjellerasen”, bet otrajā kārtā komanda nopelnīja pirmo punktu tabulā. Vienība izbraukumā neprata nosargāt 5:3 pārsvaru, ar rezultātu 5:6 (1:2, 3:1, 1:2, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpjoties “Akerselva”. Pašlaik komanda ar vienu punktu divos mačos ieņem astoto vietu 12 komandu konkurencē, bet nākamā spēle paredzēta pret tabulas līderiem un galvenajiem favorītiem “Tunet”.

Griezītis debitē ar vārtu guvumu

Somijas pēc spēka otrajā spēcīgākajā līgā ar uzvaru sezonu sācis “Koovee”, kuru rindās arī šajā sezonā spēlēs vairāki latvieši. Pirmajā mačā “Koovee” viesos ar rezultātu 10:6 (2:1, 3:2, 5:3) apspēlēja “Happee Steamers” vienību. Jau pirmajā spēlē leģionāra maizē ar vārtu guvumu atzīmējās Gustavs Griezītis, pirmās trešdaļas otrajā pusē panākot 2:1. Ar rezultatīvu piespēli viņam asistēja Jānis Ragovskis, kurš šosezon no F-liiga atkāpies vienu pakāpienu zēmāk. Savukārt mača izskaņā ar rezultatīvu piespēli atzīmējās arī viens no “Koovee” iepriekšējo sezonu līderiem Rolands Kovaļevskis. Krišjānis Tiltiņš sezonas pirmajā spēlē nebija komandas pieteikumā. Pēc pirmās kārtas “Koovee” ieņem trešo vietu tabulā, bet jau 18. septembrī gaidāma spēle pret “Hawks”, kas pašlaik ir tabulas galvgalī.

Šreiberes komandai smags zaudējums sezonas startā

Otro sezonu Vācijas spēcīgākajā līgā uzsācis latviešu vārtsardzes Natālijas Šreiberes pārstāvētais “FC Stern Munchen”, kas pēc gana līdzvērtīgiem pirmajiem diviem periodiem, piedzīvoja smagu 3:12 (1:3, 1:2, 1:7) sagrāvi pret “Red Devils Wernigerode” vienību. Latviete bija kā vienīgā vārtsardze pieteikta savā komandā, pavadot laukumā visu cīņu. Pēc pirmās spēļu kārtas Minhenes vienība ieņem noslēdzošo devīto vietu turnīra tabulā.