Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Polim divi vārti cīņā par izdzīvošanu, ceturtdaļfināli strauji tuvojas noslēgumam

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Polim divi vārti cīņā par izdzīvošanu, ceturtdaļfināli strauji tuvojas noslēgumam
"Sokoli Pardubice", foto: Sokoli

Čehijas florbola Ekstralīgā vērtīgu uzvaru cīņā par vietas saglabāšanu spēcīgāko komandu pulkā izcīnījis Ralfa Poļa “Sokoli Pardubice”, kas ar 8:4 pieveica “Black Angels”, divus vārtus gūstot latvietim. Tikmēr ceturtdaļfinālos favorīti turpina ļoti pārliecinoši.

Otro reizi sērijā cīņā par vietas saglabāšanu vadību ieguvis Ralfa Poļa pārstāvētais “Sokoli Pardubice”, kas regulārajā sezonā bija neglābjami pēdējā vietā, taču tagad atkārtoti spējuši uzveikt “Black Angels”. Jau pirmajā periodā mājinieki iekrāja 3:1 vadību jeb panāca rezultātu ar kādu tika zaudēts otrais mačs. Otrajā trešdālā pārsvaru izdevās vēl vairāk palielināt, bet trešajā trešdaļā vārtu guvums uzreiz pēc pārtraukuma praktiski liedza viesiem paspēkoties par panākumu. Teicama spēle Davidam Začekam, kuram divi vārti un divas piespēles, kamēr Radeks Drba guva trīs vārtus. Arī latviešu florbolistam Ralfam Polim atzīstams sniegums, nepilnu 20 minūšu laikā tiekot pie diviem rezultatīviem metieniem. Sešas minūtes pirms cīņas beigām liepājnieks panāca 7:2, bet vēlāk realizēja skaitlisko vairākumu, gūstot arī komandas astotos vārtus. “Sokoli Pardubice” uzvarēja ar 8:4 (3:1; 2:1; 3:2), tādējādi nonākot divu panākumu attālumā no vietas saglabāšanas.

Trešās spēles aizvadītas arī ceturtdaļfinālos un droši pusfināla virzienā soļo esošie čempioni “ESA logistics Tatran Strešovice”, kas šoreiz viesos ar rezultātu 13:6 tika galā ar “FBC 4Clean Česka Lipa”. Jau pēc pirmās trešdaļas favorīti bija iekrājuši trīs vārtu pārsvaru, kaut gan līdzšinējā sērijā tieši pirmie periodi bija izvērtušies tie līdzīgākie. Spēles turpinājumā mājinieki absolūti nespēja neitralizēt Marko Benešu, kurš šajā spēlē izcēlās ar septiņiem (!) vārtiem, pievienojot arī divas rezultatīvas piespēles.

Grūtāk uzvaras savā kontā ieraksta “Predvyber.CZ Florbal MB”, kas gan arī ir tikai viena panākuma attālumā no pusfināla. Šoreiz komanda viesos ar rezultātu 5:4 apspēlēja “Liberec” vienību. Mača gaitā favorīti gan ne uz reizi iekrāja pārsvaru, kas lielāks par diviem vārtiem līdz pat 55. minūtei, kad viesi iekrāja 5:2 vadību. Mājinieki gan pat tajā laikā nebija gatavi padoties, īsā laikā pēc Filipa Smutnija un Jakuba Kopeckija vārtu guvumiem atkal pietuvojoties līdz vienam rezultatīvam metieniem. Viesi gan nepieļāva laukuma saimniekiem iespēju panākt izlīdzinājumu, tādējādi nosargājot 5:4 uzvaru un nonākot vienas uzvaras attālumā no pusfināla.

Neliela vilšanās pašlaik ir divu Prāgas klubu divcīņa, jo “ACEMA Sparta Praha”, kas regulārās sezonas laikā demonstrēja stabilu sniegumu, zaudējuši trešo cīņu pēc kārtas sērijā pret “FatPipe Florbal Chodov”. Šoreiz pēc pirmā perioda esot iedzinējos ar 0:1, “Sparta” aizvadīja sekmīgu otro trešdaļu, iemetot piecus vārtus, kas ļāva otrajā pārtraukumā doties pie 5:4 vadības. Taču trešais spēles nogrieznis atkal krietni labāks bija “Chodov”, kuri sameta piecus vārtus un tika pie lieliskas uzvaras ar rezultātu 9:6 teicami nospēlējot mača pēdējās piecas minūtes, kurās arī tika gūti visi pieci vārti trešdaļā. Četrus vārtus uzvarētājiem guva Toms Ondrušeks.

Tādējādi joprojām ir tikai viens pāris, kurā pašlaik zināms, ka būs nepieciešamas vismaz piecas spēles. Līdzīgi turpina spēkoties “1.SC Tempish Vitkovice” un “FbŠ Bohemians”, kuru trešajā spēlē Ostravas komanda viesos tika pie 6:5 uzvaras, tādējādi atgūstot sava laukuma priekšrocības, kuras pazaudēja sērijas ievadā. Trešajā spēlē lielākās tās daļu vadībā atradās “Vitkovice’, taču mača izskaņā viņiem nācās satraukties par tuvojošos uzvaru, kad “Bohemians” īsā laikā guva divus vārtus un deficītu sadeldējot līdz minimumam.

Sēriju ceturtie mači tiks aizvadīti jau 17. martā.

Čehijas florbola Ekstralīga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Tatran Strešovice – 4FBC Clean Česka Lipa11:47:313:63:0
Predvyber.CZ Florbal MB – FBC Liberec10:19:85:43:0
1.SC Tempish Vitkovice – FbŠ Bohemians1:36:16:52:1
FatPipe Florbal Chodov – ACEMA Sparta Praha8:44:29:63:0