Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Grāpēnas vārti neglābj no dramatiska zaudējuma

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Grāpēnas vārti neglābj no dramatiska zaudējuma
Simonas Grāpēnas pārstāvētais "1.SC Tempish Vitkovice", foto: Vitkovice Florbal

Čehijas florbola Ekstralīgā divu līderkomandu cīņā ar vārtu guvumu izcēlusies Simona Grāpēna, taču viņas pārstāvētā vienība piedzīvojusi zaudējumu. Tikmēr Zviedrijā jau 11 uzvaras pēc kārtas Morica Krūmiņa komandai. Šveicē otrās līgas pusfinālu pārliecinoši sasniedzis Elīnas Jeiges klubs.

Grāpēnai vārtu guvums komandai dramatisks zaudējums

Ļoti svarīgā spēlē neveiksmi Čehijas florbola Ekstralīgā piedzīvojis Simonas Grāpēnas pārstāvētais “1.SC Tempish Vitkovice”, kas izbraukumā ar rezultātu 8:9 (2:5; 4:2; 2:2) piekāpās “Fat Pipe Florbal Chodov” komandai. Pēc neveiksmīgā pirmā perioda, kurā viešņas nonāca iedzinējos ar 2:5 un vēlāk arī 4:6, trešajā periodā Ostravas komanda prata saņemties un izvirzīties 8:7 vadībā. Tomēr, tuvojoties spēles izskaņai, laukuma saimnieces guva divus vārtus ar 11 sekunžu intervālu, tādējādi tiekot pie rezultatīvas uzvaras ar 9:8. Latvijas izlases uzbrukuma līdere laukumā pavadīja 17. minūtes, mača septītajā minūtē atzīmējoties ar vārtu guvumu, tobrīd panākot 1:2 savai komandai. Ar 48 punktiem “1.SC Tempish Vitkovice” saglabājušas pirmo pozīciju, taču pēdējās pretinieces atpaliek tikai par trim punktiem, turklāt konkurentēm ir viena spēle rezervē. Grāpēnas komandai līdz regulārās sezonas beigām atlikusi viena spēle.

Krūmiņa “Warberg” uzvar 11. maču pēc kārtas

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā lieliski turpina spēlēt Morica Krūmiņa pārstāvētais “Warberg IC”, kas savās mājās ar rezultātu 7:4 (1:0; 3:1; 3:3) gana pārliecinoši tika galā ar “FBC Partille” komandu. Spēles gaitā Varbergas vienība bija vadībā pat ar 7:2, spēles galotnē ielaižot divus vārtus. Latviešu florbolists šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, taču tas netraucēja komandai tikt pie 11. uzvaras pēc kārtas. Interesanti, ka pēdējais zaudējums piedzīvots tieši pret “FBC Partille”, kad tika zaudēts pirmā apļa mačā. Ne tajā vieglākajā cīņā pie uzvaras tikmēr tika “Hovslatts IK”, tādējādi arī sešas spēļu kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma saglabājot divu punktu pārsvaru. Visas pārējās komandas tikmēr atpalikušas jau vismaz par trīs uzvarētu spēļu tiesu.

Rozīte noraidās, komandai kārtējā neveiksme

Ne tā veiksmīgākā sezona individuāli izvērtusies Jūlijai Rozītei, kura kārtējā “FB Riders DBR” spēlē atkal palika bez rezultativitātes punktiem, atzīmējoties vien ar divu minūšu sodu mačā, kurā viņas pārstāvētā komanda savās mājās ar rezultātu 2:7 (1:4; 0:1; 1:2) piekāpās “Zug United”. Uz ātri zaudētajiem pirmajiem vārtiem mājinieces prata atbildēt ar savu precīzo metienu pēc 30 sekundēm, taču turpinājums izpalika. Vienu kārtu pirms regulārās sezonas noslēguma “FB Riders DBR” ar vien pieciem izcīnītajiem punktiem atrodas stabilā pēdējā pozīcijā, jau laikus varot gatavoties pārspēlēm par vietas saglabāšanu stiprāko pulkā.

Jeiges komanda pārvar ceturtdaļfināla barjeru

Šveices NLB florbola čempionāta pusfinālā izdevies iekļūt Elīnas Jeiges pārstāvētajam “UH Lejon Zaziwil”, kas ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē viesos ar rezultātu 5:4 (0:2; 1:1; 4:1) pieveica “Visper Lions”, tādējādi sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām triumfējot ar 3:0. Mačs gan nebūt ne tik veiksmīgs padevās no spēles ievada, jo līdz mača 27. minūtei laukuma saimnieces atradās vadībā ar 3:0, bet pirmos vārtus viešņas guva vien 33. minūtē. Ļoti sekmīga padevās trešā perioda sākuma daļa, kad nepilnu četru minūšu laikā izdevās gūt trīs vārtus, turklāt divi no tiem tika gūti jau pirmajā minūtē. Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieces vēl panāca 4:4, bet uzvaras vārti četras minūtes pirms pamatlaika beigām Selīnai Domingesai un “UH Lejon Zaziwil” sasniegušas pusfinālu.

Zariņas vienība iemet tikai divus, taču uzvarai ar to pietiek

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā ļoti mazrezultatīvā spēlē pie panākuma izdevies tikt Aurēlijas Zariņas pārstāvētajam “SBS Wirmo”, kas savās mājās ar rezultātu 2:1 (1:0; 0:1; 1:0) pieveica “Nystars”. Latviešu florboliste šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, tiekot pie divu minūšu noraidījuma. Katrā no trešdaļām tika gūti pa vieniem vārtiem, bet uzvaras metienu “SBS Wirmo” komandai izdevās noorganizēt pusotru minūti pirms pamatlaika beigām. Tādējādi trīs kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma “SBS Wirmo” ar 37 punktiem ieņem otro vietu, tikai par punktu atpaliekot no “Jokerit” un par pieciem esot priekšā “Pirkat”. Jāpiebilst gan, ka konkurentēm ir divas spēles rezervē.