Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kuratņikam septiņu punktu spēle, Kirmužs labo kluba rekordu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kuratņikam septiņu punktu spēle, Kirmužs labo kluba rekordu
Toms Kirmužs kļuvis par "Harstad' kluba visu laiku labāko vārtu guvēju, Foto: Harstad IBK

Norvēģijas florbola virslīgā septiņu punktu spēli aizvadījis Arnijs Kuratņiks. Kopumā diena izdevusies vairākiem latviešiem gan Somijas, gan Vācijas čempionātos. Savukārt Šveices stiprākajā līgā pie panākumiem ticis gan Evelīnas Garbares, gan Elīnas Jeiges klubi.

Kuratņiks aizvada fantastisku spēli, Kirmužs visu laiku labākais vārtu guvējs

Norvēģijas vīriešu spēcīgākajā florbola līgā pie vērtīgas uzvaras izdevies tikt "Harstad IBK", kas viesos ar 9:7 (2:4, 4:1, 3:2) apspēlēja "Gjellerasen" vienību. Spilgtu maču aizvadīja Arnijs Kuratņiks, kurš atzīmējās ar četriem vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Tāpat bijušajam "Rubenes" florbolistam arī divas soda minūtes. Tomēr zīmīgākais bija Toma Kirmuža vārtu guvums. Viņam tas bija 142. precīzais metiens kluba kreklā, kas ir jauns šīs vienības rekords. Interesanti, ka iepriekšējais rekordists Anti Laitinens spēlēja ar desmito numuru – numuru, ar kādu tagad spēlē Kirmužs. Turklāt Leitinens savu karjeru beidza pirms desmit gadiem… Vēl šajā spēlē Ivo Balodim divi vārti un viena rezultatīva piespēle, bet Kaspars Grundšteins šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Latvieši rezultatīvi, "Koovee" zaudējums

Somijas otrajā spēcīgākajā līgā cīņu par tikšanu izslēgšanas turnīrā turpina "Koovee", kas kārtējā spēlē ar 6:10 (0:4, 3:3, 3:3) piekāpās LNM vienībai, neveiksmīgi aizvadot pirmo trešdaļu, kurā četri bezatbildes vārtu zaudējumi. Gan otrajā, gan trešajā periodā ik pa laikam izdevās pietuvoties līdz divu vārtu deficītam, taču tuvāk gan nē. Rolands Kovaļevskis atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, Jānim Ragovskim divas rezultatīvas piespēles, bet ar vieniem gūtiem vārtiem izcēlās arī Gustavs Griezītis. LNM vienība līdz ar to saglabājusi otro vietu turnīra tabulā, bet "Koovee" ar 19 punktiem 15 mačos ieņem devīto vietu, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par sešiem punktiem.

Valmieriešu trio sekmē panākumu pār Bonnas "pūķiem"

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā pie panākuma ticis "VfL Red Hocks Kaufering", kas savās mājās ar rezultātu 6:5 (1:3, 2:2, 3:0) apspēlēja "SSF Dragons Bonn", lieliski aizvadot spēles noslēdzošo trešdaļu. Uzvarētāju rindās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās Lauris Alvis Stiprais, Artūra Bračkas kontā divas rezultatīvas piespēles, bet Krišs Lužinskis guva vārtus, trešā perioda ievadā panākot 5:5 neizšķirtu.

Garbarei noraidījums, komanda aizķer punktu

Šveices spēcīgākajā sieviešu florbola līgā Evelīnas Garbares pārstāvētais "Red Ants Winterthur" savās mājās ar rezultātu 4:5 (2:2, 0:1, 2:1, 0:1) papildlaikā piekāpās rangā augstāk esošajai "Unihockey Berner Oberland". Latviešu florboliste ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, taču 25 sekundes pirms pamatlaika beigām pieredzējusī spēlētāja atstāja savu komandu skaitliskajā mazākumā. Mazākums tika izturēts, taču papildlaika sestajā minūtē Bernes komanda tomēr tika pie uzvaras mačā. Tomēr viens izcīnītais punkts ļāva "skudrām" nostiprināties septītajā vietā čempionāta kopvērtējumā.

Jeiges vienība uzvar līderu divcīņā un pārņem vadību kopvērtējumā

Svarīgā spēlē pie uzvaras izbraukumā izdevies tikt Elīnas Jeiges pārstāvētajam "Skorpion Emmental Zollbruck", kas ar rezultātu 5:4 (3:3, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā tika galā ar "Kloten-Dietlikon Jets". Pēc ļoti rezultatīvā pirmā perioda, kurā tika gūti seši vārti, turpinājumā komandas krietni vairāk uzmanības pievērsa spēlei aizsardzībā. Latviešu vārtsardze šoreiz palika rezervē, vārtus sargājot Helēnai Birčerei. Pēc izcīnītā panākuma abām komandām izdevies iekrāt 28 punktus 11 spēļu kārtās, bet "Skorpions", pateicoties labākai vārtu attiecībai, izdevies pakāpties uz pirmo pozīciju.