Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

"Harstad" tuvojas play-off, Jeigei zaudējums kausa finālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Harstad" tuvojas play-off, Jeigei zaudējums kausa finālā
Toms Niedre
Foto: Harstad IBK

Norvēģijas florbola virslīgas izslēgšanas spēļu turnīram tuvojas "Harstad" ar sešiem latviešiem sastāvā. Tikmēr Šveices kausa finālā sāpīgs zaudējums Elīnas Jeiges klubam. Mūsu kvartets Somijas otrajā spēcīgākajā līgā ticis pie vēl viena panākuma, arvien uzlabojot situāciju tabulā.

“Harstad” straujiem soļiem tuvojas izslēgšanas turnīram

Norvēģijas florbola virslīgā arvien sekmīgāk spēlē “Harstad” ar vairākiem latviešiem ierindā. Kārtējā spēlē komanda savās mājās ar rezultātu 8:5 (2:2, 4:3, 2:0) apspēlēja “Sveiva” vienību. Uzvarētāju rindās Toms Niedre guva vienus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, Ritvaram Bērziņam vārtu guvums un viena piespēle, bet Toms Kirmužs tika pie viena precīza metiena. Tikmēr Jānis Rajeckis un Kaspars Grundšteins šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās.

Kovaļevskim vārti, Trekšem divas piespēles uzvarā

Somijas otrajā spēcīgākajā līgā pie panākuma izdevies tikt “Koovee” ar četriem latviešu florbolistiem ierindā. Kārtējā spēlē viesos ar rezultātu 5:4 (0:1, 2:1, 2:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā izdevās apspēlēt “Josba”. Mačā Kovaļevskis atzīmējās ar vārtu guvumu, kā arī realizēja pēcspēles metienu. Pēterim Trekšem tikmēr divas rezultatīvas piespēles un nerealizēts pēcspēles metiens. Ulvis Mētra un Ralfs Orste šoreiz palika bez rezultativitātes.

Jeigei zaudējums kausa finālā

Šveices kausā līdz finālspēlei izdevās aizkļūt Elīnas Jeiges pārstāvētais “Skorpion Emmental Zollbruck”, kas aizraujošā cīņā ar rezultātu 3:4 (1:1, 2:2, 0:1) piekāpās “Kloten-Dietlikon Jets”, izšķirošos vārtus ielaižot nedaudz vairāk kā desmit minūtes pirms pamatlaika beigām. Spēli klātienē apmeklēja vairāk nekā 1500 skatītāju. Latvijas izlases vārtsardze spēli vēroja no rezervistu soliņa.

Šimkūnai noraidījums komandas zaudējumā

Norvēģijas sieviešu florbola virslīgā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Nensijas Šimkūnas pārstāvētais “Stavanger”, kas izbraukumā ar rezultātu 3:9 (1:3, 2:4, 0:2) piedzīvoja neveiksmi pret spēcīgo “Sveiva”. Latviešu florboliste ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, tiekot pie divu minūšu noraidījuma. Tas notika mača astotajā minūtē, kad rezultāts bija bezvārtu neizšķirts, bet mājiniecēm vajadzēja vien divas sekundes, lai izmantotu latvietes pārākumu un pārvērstu iespēju vārtu guvumā.

Mihailovam smags zaudējums Somijā

Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā pamatīgu zaudējumu piedzīvojis Adriana Mihailova pārstāvētais “TPS-3”, kas savās mājās ar rezultātu 5:10 (0:4, 2:3, 3:3) piekāpās “FBC Turku-2” komandai. Latviešu florbolists spēlēja komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties.