Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Vārti sekundi pirms beigām nodrošina uzvaru “Nokian KrP”

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vārti sekundi pirms beigām nodrošina uzvaru “Nokian KrP”
"Nokian KrP" pēc uzvaras vārtiem
Foto: Salibandyliiga

Dramatiskā cīņā pie panākuma Somijas F-liiga florbola čempionāta ceturtdaļfināla sestajā spēlē izdevies tikt Morica Krūmiņa pārstāvētajam “Nokian KrP”, tādējādi ļaujot pagarināt sēriju līdz izšķirošajai septītajai spēlei.

Sērijā starp latvieša pārstāvēto “Nokian KrP” un “Happee” vienību rezultāts bija 1:3 un viena uzvara šķīra “Happee” vienību no iekļūšanas pusfinālā. Sestajā spēlē “Nokian KrP” vienība svinēja panākumu papildlaikā ar rezultātu 6:5 un pēc vienas atpūtas dienas komandas devās laukumā sestajā sērijas mačā.

Loģiski, ka cīņas likme ar katru spēli kļūst arvien augstāka, tādēļ nepārsteidz, ka abas komandas ļoti uzmanīgi darbojas pirmkārt savā laukuma pusē. Tā rezultātā komandas neatzīmējās ar augstu rezultativitāti. Līdz pirmajiem vārtiem bija jāgaida mača 13. Minūte, kad, spēlējot skaitliskajā vairākumā, Niko Jonaensons ar tālu metienu vadībā izvirzīja viesus. Minimālais pārsvars saglabājās līdz pat 51. minūtei, kad skaitlisko vairākumu izmantoja arī mājinieki, precīzu metienu izdarot Jami Maninenam. Izšķirošie mirkļi gan vēl bija priekšā, jo 56. Minūtē 5+20 minūšu sodu nopelnīja mājinieku florbolists Roni Lāksonens, atstājot savu komandu mazākumā līdz pat pamatlaika beigām. Pusotru minūti pirms finālsvilpes spēlētāju skaits izlīdzinājās, jo muļķīgu sodu par distances neievērošanu nopelnīja Simo Paulaharju. Tomēr 31 sekundi pirms pamatlaika beigām mājinieki palika trijatā un šis noraidījums izrādījās liktenīgs, jo pamatlaika pēdējā sekundē Miko Lākso trieca bumbiņu vārtos, nodrošinot “Nokian KrP” komandai uzvaru ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:0, 1:1), kas ļāvis izlīdzināt rezultātu sērijā.

Morics Krūmiņš spēlēja komandas otrajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Sērijas izšķirošā spēle norisināsies 17. martā “Nokian KrP” mājvietā. Jāpiebilst, ka laukuma saimnieki šajā sērijā uzvarējuši vien divas spēles no sešām.

Pārējās ceturtdaļfinālu sērijas jau noslēgušās un pusfinālā iekļuva rangā augstāk esošās komandas - “Classic”, “Oilers” un TPS.