Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Garbare un Niedre rezultatīvi, komandām zaudējumi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garbare un Niedre rezultatīvi, komandām zaudējumi
Evelīna Garbare (#59), foto: Dieter Meierhans

Mainīgas sekmes latviešu florbolistēm bijušas Šveices florbola laukumos. Individuāli sekmīgu maču stiprāko pulkā aizvadījusi Evelīna Garbare, komandai gan piedzīvojot zaudējumu. Tikmēr cīņā par vietas saglabāšanu otrajā stiprākajā līgā svarīga uzvara Katei Melderei. Norvēģijā cīņu par play-off ar zaudējumu turpinājis Toms Niedre ar komandas biedriem, bet Roberts Blumbergs spēlēs Vācijas čempionāta play-off.

Garbarei 1+1 Šveices spēcīgākajā līgā

Rezultatīvu sniegumu Šveices spēcīgākajā florbola līgā turpina demonstrēt latviešu florboliste Evelīna Garbare, kura jau pirmajā periodā izcēlās gan ar vārtu guvumu, gan rezultatīvu spēli duelī, kurā viņas pārstāvētais “Red Ants Winterthur” viesos sacentās ar “Skorpion Emmentall Zolbruck”. Garbare jau sestajā minūtē izmantoja partneres piespēli no aizvārtes, lai atklātu mača rezultātu, bet cīņas 13. minūtē pēc latvietes piespēles kolēģe guva vārtus un panāca 3:1 viešņu labā. Vēl mača 48. minūtē “skudras” atradās vadībā ar 4:2, taču spēles turpinājums krietni sekmīgāks izvērtās “skorpionēm’, kuras ne vien atspēlējās, bet arī nodrošināja panākumu ar rezultātu 7:4 (2:3; 0:0; 5:1). Vienu kārtu pirms regulārās sezonas noslēguma “Red Ants” ar 17 punktiem ieņem septīto pozīciju, bet Garbare iekrājusi 9 (3+6) rezultativitātes punktus.

Niedre rezultatīvs, komanda piedzīvo neveiksmi

Norvēģijas vīriešu florbola virslīgā zaudējumu piedzīvojis Toma Niedres pārstāvētais “Gjellerasen IF”, kas izbraukuma cīņā ar rezultātu 5:9 (1:4; 2:4; 2:1) piekāpās “Greaker Bulldogs” komandai. Individuāli rezultatīvu spēli aizvadīja latviešu florbolists, kuram viens vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles. Tiesa, arī četras soda minūtes. Laukuma saimnieki no mača paša ievada demonstrēja ļoti intensīvu spēli, septītajā minūtē esot vadībā ar rezultātu 3:0. Otrā perioda vidū laukuma saimnieku pārsvars bija pieaudzis līdz 6:1, bet mača otro pusi rezultatīvāk pat nospēlēja viesi. Jāpiezīmē, ka šī bija “Gjellerasen” 400. spēle Norvēģijas Elites līgā. Interesanti, ka trīs iepriekšējās apaļās spēles komanda bija noslēgusi ar uzvarām, bet šoreiz šai sērijai tika likts punkts.

Blumbergs ar komandu nodrošina vietu play-off

Vienu spēļu kārtu pirms Vācijas spēcīgākās florbola līgas regulārās sezonas noslēguma vietu izslēgšanas spēļu turnīrā nodrošinājis Roberta Blumberga pārstāvētais “Unihockey Igels Dresden”, kas kārtējā mačā viesos ar rezultātu 8:4 (1:0; 4:1; 3:3) pieveica “Floorball Club Munich”, kas atrodas turnīra tabulas lejasgalā. Blumbergs pārliecinoši sargāja komandas vārtus un laukuma saimnieki ar rezultatīviem metieniem lielā mērā prata izcelties vien pēdējās desmit cīņas minūtēs, kad spēles liktenis jau bija izšķirts. Pirms pēdējās spēļu kārtas “Unihockey Igels Dresden” ar 31 punktu atrodas astotajā vietā, ar teorētiskām iespējām tikt arī labāko sešniekā. Savukārt astotajā vietā esošie “Red Devils”, ar kuriem gaidāma spēle regulārās sezonas noslēdzošajā kārtā, atpaliek jau par četriem punktiem, tādējādi latvieša komandu noķert vairs nevar.

Daršas komandai vēl viens mazrezultatīvs zaudējums

Somijas spēcīgākajā florbola līgā ar vārtu gūšanas problēmām turpina cīnīties Zanes Daršas pārstāvētais “Koovee”, kas kārtējā spēlē savās mājās ar rezultātu 1:5 (0:2; 1:2; 0:1) piekāpās PSS komandai, tādējādi joprojām nespējot atgriezties cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā, kur atradās sezonas pirmajā pusē. Darša spēlēja pirmajā virknējumā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties un spēli beidzot ar negatīvu (-2) lietderības koeficientu. Trīs kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma “Koovee” ar 16 punktiem saglabā desmito pozīciju, par diviem punktiem atpaliekot no AIF, vienlaikus tikai divus esot priekšā “O2-Jyvaskylla”. Līdz regulārās sezonas beigām komandai atlikušas spēles pret “SSRA” un TPS, kas ir stabilas play-off komandas un AIF. Domājams, ka kādā cīņā punkti būs jānopelna, lai saglabātu vietu F-liiga.

Melderes komandai uzvara pirmajā pārspēlē

Cīņu par vietas saglabāšanu Šveices otrajā spēcīgākajā florbola līgā sācis Kates Melderes pārstāvētais “UH Red Lions Frauenfeld”, kas savās mājās ar rezultātu 3:2 (0:1; 1:0; 1:1; 1:0) dramatiskā mačā izdevās pieveikt “UH Zulgtal Eagles”. Regulārajā sezonā cēsnieces pārstāvētais klubs nopelnīja vien deviņus punktus, bet konkurentēm bija vēl par punktu mazāk. Pirmajā periodā viešņas izvirzījās vadībā, bet spēles vidū rezultāts bija neizšķirts. Trešā perioda ievadā viešņas atkal panāca līdzsvaru, uz ko “lauvas” ar izlīdzinājuma vārtiem atbildēja vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām. Savukārt papildlaikā laukuma saimnieces izturēja mazākumu, bet astotajā minūtē guva arī uzvaras vārtus. Meldere šoreiz ar punktiem neizcēlās. Lai būtu drošas par vietas saglabāšanu, sērijā jāizcīna trīs uzvaras.