Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ankudinova regulāro sezonu noslēdz ar vēl četriem vārtiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ankudinova regulāro sezonu noslēdz ar vēl četriem vārtiem
Anna Ankudinova. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Pēc ilga laika maču Šveices 1.divīzijas turnīrā aizvadījis Annas Ankudinovas un Jūlijas Rozītes pārstāvētā komanda, tajā izcīnot uzvaru un tagad priekšā izšķirošās spēles par tikšanu augstāk. Individuāli ar vārtu guvumu Zviedrijā atzīmējies Edijs Šenbergs, bet neveiksme komandai. Zaudējums Norvēģijā Gatim Akūlovam.

Cīrihes “lauvas” atgriežas un noslēdz regulāro sezonu

Pēc divu mēnešu pārtraukuma Šveices 1.divīzijas turnīrā aizvadīta viena spēļu kārta, kas vienlaikus bija arī noslēdzošā. Tajā Annas Ankudinovas un Jūlijas Rozītes pārstāvētais “Floorball Zurich Lioness” izbraukumā ar rezultātu 8:5 (2:1, 2:3, 4:1) apspēlēja “UHC Bremgarten” vienību. Ankudinova uzvarētāju rindās atzīmējās ar četriem vārtu guvumiem, kamēr Rozīte spēlei nebija pieteikta. Uzvarot visās desmit aizvadītajās spēlēs “Floorball Zurich Lioness” triumfēja savā divīzijā. Ņemot vērā neskaidro situāciju, Šveices florbola vadība pieņēmusi lēmumu neaizvadīt klasisko izslēgšanas spēļu turnīru , bet gan uzreiz aizvadīt finālsēriju, kurā tiksies abu reģionu uzvarētājas. Līdz ar to latviešu pārstāvētā komanda sērijā līdz divām uzvarām 6.martā uzsāks sēriju pret “UH Zulgtal Eagles”. Ankudinova regulārajā sezonā 10 mačos atzīmējās ar 31 (24+7) punktu. Rozīte, kura piedalījās septiņās spēlēs, tika pie 11 (2+9) punktiem.

Akūlovs tukšā, komandai vēl viens zaudējums

Arvien sarežģītāka situācija Norvēģijas florbola virslīgā cīņā par vietu izslēgšanas spēļu turnīrā veidojas Gata Akūlova pārstāvētajam “Slevik”. Kārtējā spēlē latvietis palika bez punktu guvumiem, bet viņa vienība savās mājās ar rezultātu 2:7 (2:1, 0:1, 0:5) piekāpās “Sveiva” komandai, ļoti vāji nospēlējot cīņas pēdējā periodā. Pašlaik komanda atrodas astotajā vietā, taču tikai divu punktu attālumā ir “Akerselva”, kura noteikti arī nav atmetusi cerības par play-off.

Krastiņas klubam pārliecinošs revanšs

Pirms kāda laika vienu no retajiem zaudējumiem Dānijas virslīgā piedzīvoja Lienas Krastiņas pārstāvētais AFK, izbraukumā pēcspēles metienos ar 1:2 piekāpjoties “AaB Floorball” vienībai. Tagad komandas tikās atkārtoti Orhūsā, kur latvietes komanda pārliecinoši revanšējās, uzvarot ar rezultātu 7:1 (2:0, 3:0, 2:1). Krastiņa šoreiz ar rezultativitātes punktiem gan neizcēlās. Divas kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma AFK atrodas komfortablā līderpozīcijā.

Šenbergam vēl divas neveiksmes, taču viens vārtu guvums

Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Edija Šenberga pārstāvētais “Vimmerby IBK”, kas savās mājās ar rezultātu 7:9 (1:2, 2:3, 4:4) piekāpās “Bergs IK”. Latviešu florbolistam arī šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem izcelties neizdevās. Turnīra tabulā “Vimmerby IBK” ar astoņiem punktiem 15 spēlēs joprojām atrodas 11.vietā 12 komandu konkurencē.

Latvieša komanda zaudējumu piedzīvojusi arī 4.divīzijas turnīrā, kur “Vimmerby IBK B” savās mājās ar rezultātu 4:5 (1:4, 1:1, 2:0) piekāpās “IF-Ariel A-Lag” komandai, kas atrodas turnīra tabulas galvgalī. Šajā spēlē Šenbergs atzīmējās ar vārtu guvumu, pirmajā periodā panākot 1:1. Šīs sezonas septiņās spēlēs šajā līmenī Šenbergam izdevies tikt pie 13 (11+2) rezultativitātes punktiem. Tikmēr “Vimmerby IBK B” līdz minimumam samazinājuši savas izredzes pacīnīties par tikšanu līmeni augstāk – četras kārtas pirms regulārās sezonas beigām komandas rēķinā ir 19 punkti jeb par desmit mazāk kā otrajā vietā esošajiem “Aneby SK”.