Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Filipsonei vēl viena uzvara, labas sekmes arī Zariņai un Mārtiņjēkabai

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Filipsonei vēl viena uzvara, labas sekmes arī Zariņai un Mārtiņjēkabai
Jana Filipsone vārtos, foto: IBK Goteborg

Zviedrijas spēcīgākajā līgā vēl vienu neveiksmi piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais klubs, bet līmeni zemāk lieliski sevi pieteikusi Jana Filipsone, sekmējot komandas vēl vienu uzvaru. Ceļu pretim Somijas stiprākajai līgai turpina bruģēt Aurēlija Zariņa un Klinta Mārtiņēkaba.

Filipsone sekmē vēl vienu komandas panākumu

Otro maču pēc kārtas Zviedrijas otrajā spēcīgākajā līgā "Jonkoping IK" komandas vārtus sargājusi Jana Filipsone, sagādājot komandai otro panākumu. Šoreiz komanda izbraukuma spēlē ar rezultātu 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) pieveica "IBK Goteborg". Kopumā komandai šī bija jau trešā uzvara pēc kārtas. Mača 14. minūtē laukuma saimnieces pārspēja Filipsoni, izvirzoties vadībā, taču turpinājumā labākas bija viešņas, mājiniecēm nākamo reizi latvieti pārspējot vien četras minūtes pirms mača beigām, kad rezultāts bija jau 4:1 Jenčepingas komandas labā. Spēlē kopumā Filipsone tika galā ar 13 no 15 pretinieču metieniem. Turnīra tabulā ar 20 izcīnītajiem punktiem 11 mačos "Jonkopings IK" joprojām atrodas ceturtajā vietā, par punktu atpaliekot no "Craftstadens IBK", bet no kārotās otrās vietas pašlaik latvietes klubs atpaliek par četriem punktiem.

Biļinska spēlē pirmajā maiņā, komanda zaudē "lapsām"

Tikmēr Zviedrijas spēcīgākajā līgā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IBF", kas viesos ar 3:7 (0:1, 1:1, 2:4) piekāpās "Pixbo Wallenstam IBK". Latviešu florboliste darbojās komandas pirmajā maiņā, ar rezultativitāti neizceļoties. Tikmēr uzvarētājām spilgtu cīņu aizvadīja Emma Stenberga, gūstot piecus no savas vienības septiņiem vārtiem. Pēc piedzīvotā zaudējuma "Karlstad IBF" ar 12 punktiem 13 spēlēs atkāpusies uz 12.vietu, nonākot bīstami tuvu izkrišanas zonai. Svarīga būs nākamā spēle 17. decembrī, kad jātiekas ar pēdējā vietā esošo "IK Sirius FBC".

Zariņas un Mārtiņjēkabas klubam vērtīgas uzvaras

Somijas sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā divas ļoti svarīgas uzvaras izcīnījis Aurēlijas Zariņas un Klintas Mārtiņjēkabas pārstāvētā "Nystars", tādējādi spējot uzlabot savas pozīcijas turnīra tabulā. Dienas pirmajā spēlē "Nystars" ar rezultātu 4:1 (2:0, 1:0, 1:1) apspēlēja MIG. Abas latviešu spēlētājas šajā mačā atzīmējās ar vārtu guvumiem. Dienas turpinājumā ar identisku 4:1 (1:0, 3:0, 0:1) tika pieveiktas arī "Steelers". Mārtiņjēkaba šajā spēlē ar punktiem neizcēlās, bet Zariņa savā kontā ierakstīja vēl divus vārtu guvumus. Izcīnītie četri punkti turnīra tabulā "Nystars" vienībai ļāvis ar 11 punktiem desmit mačos ļāvis pakāpties uz ceturto vietu. Labāko trijnieks, kas pēc regulārās sezonas turpinās cīņu par iekļūšanu stiprāko līgā, gan joprojām ir četru punktu jeb divu uzvarēto spēļu attālumā. Nākamās spēles komandai paredzētas vien 6. janvārī, kad jātiekas ar septītajā vietā esošo "Rangers", bet ļoti svarīga būs spēle ar otrajā vietā esošo "SBS Wirmo Academy".

Rozītes klubs zaudē, Gaugeres izrauj uzvaru

Šveices sieviešu spēcīgākajā florbola līgā zaudējumu piedzīvojis Jūlijas Rozītes pārstāvētais "FB Riders DBR", kas izbraukumā ar 3:7 (0:3, 1:1, 2:3) piedzīvoja neveiksmi pret vienas no līgas vadošajām komandām "piranha chur". Trešā perioda ievadā mājinieces bija vadībā ar 5:1 un turpinājumā laukuma saimnieces pārliecinoši nosargāja panākumu. Latvijas izlases uzbrucēja šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Tikmēr līmeni zemākā turnīrā pie svarīgas uzvaras izdevies tikt Lauras Gaugeres pārstāvētajam "Chilis Rumlang-Regensdorf", kas savās mājās ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:0, 1:2) apspēlēja "Aergera Giffers". Latviešu florboliste pie punktiem netika, bet uzvaru mājinieces nodrošināja vien septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām. Izcīnītā uzvara ļāvusi nostiprināties septītajā vietā turnīra tabulā.