Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Lēvalds palīdz izraut neizšķirtu, Kirmužam MVP balva

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Lēvalds palīdz izraut neizšķirtu, Kirmužam MVP balva
Toms Kirmužs

Vācijas florbola virslīgā ar divām piespēlēm mača izskaņā neizšķirtu rezultātu savai komandai palīdzēja izcīnīt Sandis Lēvalds. Tikmēr Norvēģijas virslīgā savu individuāli sekmīgāko spēli sezonā aizvadījis Toms Kirmužs. Morica Krūmiņa komandai nosargāta uzvara Somijas virslīgā.

Lēvalda divas piespēles ļauj izglābt punktu

Vācijas florbola spēcīgākajā florbola līgā ar kārtējām divām rezultatīvajām piespēlēm atzīmējies Sandis Lēvalds. Turklāt liepājnieks abas piespēles izdarīja mača pēdējo trīs minūšu laikā, tādējādi sekmējot sava “Floor Fighters Chemnitz” izrauto 7:7 (1:1, 0:2, 6:4, 0:0) neizšķirtu pret “ETV piranhhas Hamburg” komandu. Izcīnītais punkts gan neļāva ielauzties labāko astotniekā, pēc sešām spēlēm komandai ar četriem punktiem atrodoties devītajā pozīcijā. Kārotais astotnieks ir vienas uzvaras attālumā. Tikmēr Lēvalds ar 13 (7+6) punktiem ir komandas rezultatīvākais florbolsits, visā čempionātā atrodoties 12.vietā rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Kirmužam labākā spēle sezonā, komanda turpina zaudēt

Vēl vienu zaudējumu Norvēģijas florbola virslīgas čempionātā piedzīvojis latviešu pārstāvētais “Harstad”, kas izbraukumā ar rezultātu 7:13 (2:6, 0:5, 5:2) diezgan bezcerīgi zaudēja “Slevik” vienībai. Zaudētāju rindās par labāko atzina ilggadējo komandas florbolistu Tomu Kirmužu, kurš ar diviem vārtu guvumiem un tikpat piespēlēm bija rezultatīvākais komandā, aizvadot savu individuāli sekmīgāko maču. Divus vārtus iemeta arī Arnijs Kuratņiks, kamēr Ivo Baloža rēķinā viena rezultatīva piespēle. Bez punktiem palika Roberts Līviņš, kuram divas soda minūtes. Toms Niedre izlaida jau otro spēli pēc kārtas.

Ragovska un Kovaļevska vārtu guvumi neglābj no neveiksmes

Somijas otrajā spēcīgākajā līgā mainīgām sekmēm turpina spēlēt latviešu pārstāvētais “Koovee”, kas kārtējā spēlē viesos ar rezultātu 4:5 (1:1, 1:4, 2:0) piekāpās “Rangers” vienībai. Zaudētāju rindās pa vieniem vārtiem guva Jānis Ragovskis un Rolands Kovaļevskis, kuram arī divu minūšu noraidījums. Tikmēr Gustavs Griezītis spēles protokolā neatzīmējās. Komandai šī bija otrā neveiksme pēc kārtas un trešais zaudējums piecos mačos, kas turnīra tabulā ar sešiem punktiem licis atkāpties uz 11.vietu 14 komandu konkurencē. Tiesa, kārotais sešnieks, kas turpinās cīņu par vietu F-liiga ir vien trīs punktu jeb vienas uzvaras attālumā.

Krūmiņš bez punktiem grūti nākušajā panākumā

Somijas florbola spēcīgākajā florbola līgā kārtējo panākumu izcīnījis Morica Krūmiņa pārstāvētais “Nokian KrP”, tiesa, savā laukumā pret Oulu OLS nāca ne bez sarežģījumiem. Vēl astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām latvieša pārstāvētais klubs atradās pārliecinošā vadībā ar rezultātu 9:4, taču turpinājumā viesi sāka spēlēt bez vārtsarga un gandrīz izglābās, 55 sekundes pirms pamatlaika beigām esot vairs tikai viena precīza metiena attālumā. Tomēr pērnās sezonas finālisti nosargāja 9:8 (4:1, 3:2, 2:5) panākumu, ierakstot kārtējos punktus turnīra tabulā. Latvijas izlases aizsargs šoreiz ar individuāliem sasniegumiem neizcēlās. Turnīra tabulā pēc izcīnītā panākuma “Nokian KrP” atrodas trešajā pozīcijā, kamēr OLS ar četriem punktiem ir vien 11.vietā 12 komandu konkurencē.

Grundšteins sausā komandas neveiksmē

Norvēģijas virslīgas jaunpienācēji “Narvik” ar pieredzējušo latviešu aizsargu Kasparu Grundšteinu sastāvā kārtējā spēlē viesos ar rezultātu 5:14 (1:3, 1:7, 3:4) cieta smagu zaudējumu pret vienu no senākajiem šīs valsts klubiem “Sveiva”. Latviešu florbolists šoreiz ar rezultativitāti nespēja atzīmēties. Konkurentiem šī bija pirmā uzvara pamatlaikā šajā sezonā, kamēr “Narvik” kontā ir divi punkti par zaudējumiem pēcspēles metienu sērijā. Tas neļauj atrasties augstāk par pēdējo vietu turnīra tabulā.