Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Anim vārtu guvums sezonas ievadā, Blumbergs debitē Čehijas Superlīgā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Anim vārtu guvums sezonas ievadā, Blumbergs debitē Čehijas Superlīgā
Daniels Anis
Foto: UHC Uster

Ar vārtu guvumu jauno Šveices florbola čempionātu uzsācis Daniels Anis. TIkmēr Roberts Blumbergs kluba 25 gadu jubilejas pasākumā debitējis Čehijas superlīgas čempionātā. Abiem gan nācās piedzīvot neveiksmes. Labākas sekmes mūsu dāņu leģionāriem un Laurai Gaugerei Šveices NLB turnīrā.

Anis jauno sezonu sāk ar vārtu guvumu un smagu zaudējumu

Otro sezonu Šveices spēcīgākajā florbola līgā uzsācis latviešu uzbrucējs Daniels Jānis Anis. Jau sezonas pirmajā spēlē latvietis atzīmējās ar vārtu guvumu, taču viņa pārstāvētais “UHC Uster” viesos nespēja izrādīt pienācīgu pretestību spēcīgajam “SV Wiler-Ersigen”, ciešot neveiksmi ar rezultātu 2:9 (0:3, 0:1, 2:5). Latvietis guva komandas otros vārtus. Pēc pirmās spēļu kārtas “UHC Uster” atrodas turnīra tabulas pēdējā pozīcijā, bet nākamo maču aizvadīs 17. septembrī, kad gaidāma mājas spēle pret vēl vienu no vadošajām komandām – “Grasshopper Club Zurich”, kas pašlaik atrodas otrajā pozīcijā. Nevarētu teikt, ka Aņa komandai paveicies arī Šveices kausa izlozē, jo astotdaļfinālā gaidāma spēle pret citu spēcīgākās līgas komandu “HC Rychenberg Winterthur”.

Blumbergs kluba dzimšanas dienā debitē Čehijas Superlīgā

Aizvadītjaā sezonā Roberts Blumbergs bija neapšaubāms “Ķekavas” komandas pamatvārtsargs Elvi līgā. Šajā sezonā vārtsargs pārcēlies uz Čehiju, kur pievienies “TJ Sokol Kralovske Vinhrady” komandai un jau čempionāta pirmajā spēlē devās savas komandas vārtos. Mačs pret slaveno “Tatran Strešovice” bija kā daļa no kluba 25 gadu jubilejas svinībām un ilgāku laiku lielisks vārtos bija arī Blumbergs. Visa mača garumā pa latvieša sargātajiem vārtiem tika izdarīti 26 metieni un ar deviņiem no tiem Blumbergs nespēja tikt galā. Visā spēlē “Tatran” komanda tika pie 9:5 (3:1, 4:2, 2:20 uzvaras. Pēc pirmās spēļu kārtas “Sokol” ieņem 11.pozīciju 14 komandu konkurencē, bet nākamā spēle paredzēta 16. septembrī savās mājās pret otrajā vietā esošo “FBC 4CLEAN Česka Lipa”.

Latviešiem pārliecinošs panākums Dānijas virslīgā

Pie pirmās uzvaras šīs sezonas Dānijas spēcīgākajā florbola līgā izdevies tikt Kristera Marsela Kuzņecova un Emīla Zīverta pārstāvētajam “Rungsted-Horsholm FK”, kas savās mājās ar rezultātu 8:3 (2:1, 2:1, 4:1) apspēlēja “Hafnia FC”. Zīvertam šajā spēlē nebija paredzēts doties laukumā, taču sākot ar otro trešdaļu viņam nācās doties laukumā, ņemot vērā kolēģa iedzīvošanos savainojumā. Tikmēr Kuzņecovam šajā spēlē rezultatīva piespēle.

Gaugerei vārtu guvums un rezultatīva piespēle sezonas ievadā

Šveices NLB čempionātā sekmīgi debitējusi Laura Gaugere, kura atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, tādējādi sekmējot sava jaunā kluba “Chilis Rumlang-Regensdorf” vienības 9:5 (4:2, 2:1, 3:2) apspēlējot “UH Red Lions Frauenfeld”. Jāpiezīmē, ka uzvarētā komanda vēl pērn spēlēja Šveices spēcīgākajā florbola čempionātā. Turnīra otrajā kārtā Gaugeres komanda savās mājās 18. septembrī uzņems “Visper Lions”, kas savukārt pērn spēlēja pēc spēka trešajā līgā, izšķirošajā finālsērijā apspēlējot Annas Ankudinovas komandu, neļaujot tai tikt uz NLB.

Rozīte tukšā pret čempionāta favorītēm

Šveices spēcīgākajā florbola līgā pamatīgu zaudējumu sezonas pirmajā spēlē piedzīvojis Jūlijas Rozītes jaunais klubs “FB Riders DBR”, kas viesos ar rezultātu 3:10 (1:3, 1:5, 1:2) piekāpās vienām no šīs sezonas favorītēm “Kloten-Dietlikon Jets”. Latviešu spēlētāja ar rezultativitāti šajā spēlē neizcēlās. Pēc pirmās kārtas “FB Riders DBR” atrodas pēdējā desmitajā pozīcijā un arī pēc nākamās spēles savas sekmes būs grūti uzlabot, jo 17. septembrī savās mājās jātiekas ar citu pērnās sezonas finālisti “piranha chur”.