Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

"Harstad" izlīdzina sēriju, Šmitam sezona beidzas bez cerētā triumfa

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Harstad" izlīdzina sēriju, Šmitam sezona beidzas bez cerētā triumfa
Kevins Šmits (centrā)
Foto: jets.ch

Norvēģijas florbola čempionāta ceturtdaļfināla sērijā izlīdzinājumu izdevies panākt "Harstad" ar vairākiem latviešiem ierindā. Igaunijas pusfināla sēriju pārliecinoši uzsācis Jogevas klubs ar trim latviešiem. Tikmēr Šveices otrajā spēcīgākajā līgā sezona noslēgusies Kevinam Šmitam.

Latvieši rezultatīvi, komanda izlīdzina sēriju

Norvēģijas florbola virslīgas pirmajā ceturtdaļfināla spēlē “Harstad” izbraukumā piedzīvoja bezcerīgu 3:11 sagrāvi pret “Sarpsborg”, taču dienu vēlāk turpat izbraukumā izdevās gana komfortabli revanšēties, pretiniekus apspēlējot ar 9:4 (0:1, 5:1, 4:2). Uzvarētājiem par labāko atzina vārtsargu Oli Peteru Anfinsenu, taču sekmīga spēle bija arī latviešu florbolistiem – Jānis Rajeckis guva divus vārtus un izdarīja tikpat piespēļu, kapteinis Toms Kirmužs arī guva divus vārtus, tiekot arī pie vienas piespēles. Ritvaram Bērziņam vārti un piespēle, bet Toms Niedre asistēja divos vārtu guvumos. Vienīgi Kaspars Grundšteins palika bez rezultativitātes punktiem, bet Roberts Līviņš laukumā nedevās. Divas nākamās spēles tiks aizvadītas jau “Harstad” vienības mājvietā.

Kostusevs un Freimanis turpina spīdēt Igaunijā

Starp Igaunijas čempionāta labākajiem spēlētājiem noteikti minami Pēteris Freimanis un Mihails Kostusevs, kuri ar savu rezultatīvo sniegumu sekmējuši sava “Jogeva SK Tahe/Olivia” komandas panākumu pirmajā pusfināla spēle. Kārtējā spēlē Jogevas komanda savās mājās ar 14:4 (4:0, 3:2, 7:2) apspēlēja “Eesti Maaulikool” komandu. Kostusevs uzvarētāju rindās atzīmējās ar trim precīziem metieniem un četrām piespēlēm, kamēr Freimanim divi vārtu guvumi un trīs rezultatīvas piespēles.

Šmita komanda izstājas no cīņas par Šveices NLA

Šveices otrās spēcīgākās līgas izslēgšanas turnīra pusfināla barjeru nav izdevies pārvarēt Kevina Šmita pārstāvētajam “Kloten-Dietlikon Jets”. Pirmajās divās spēlēs ar 3:8 un 3:4 piekāpjoties “Unihockey Basel Regio”, vēl vienu neveiksmi “Jets” nevarēja atļauties. Tomēr trešajā spēlē viesos nācās visnotaļ bezcerīgi ar 4:12 (1:4, 1:4, 2:4) ciest vēl vienu neveiksmi, tādējādi sēriju noslēdzot ar 0:3 zaudējumu un izstājoties no nākamās spēļu kārtas. Šmits savā sezonas noslēdzošajā spēlē atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli un divu minūšu noraidījumu. Līdz ar to savā debijas sezonā leģionāra maizē Šmits 27 spēlēs iekrāja 40 (23+17) rezultativitātes punktus, tiekot arī pie sešām soda minūtēm.

Anim noraidījums un solis no sezonas beigām

Šveices spēcīgākajā florbola līgā Daniela Aņa pārstāvētais “UHC Uster” ceturtdaļfināla sērijā pret regulārās sezonas spēcīgāko komandu “Grasshopper Club Zurich” nespēj konkurēt par pozitīvu rezultātu. Sērijas trešajā spēlē “Uster” aizvadīja savu līdz šim rezultatīvāko spēli, taču tāpat nācās samierināties ar 6:11 (1:6, 5:2, 0:4) zaudējumu. Pēc vājā pirmā perioda, otrajā mājinieki spēja atjaunot intrigu, taču trešajā periodā “sienāži” visu sakārtoja, lai sērijā panāktu 3:0 vadību un nonāktu viena panākuma attālumā no nākamās kārtas. Anis šajos trijos mačos ar punktiem nav izcēlies, bet pēdējā spēlē nopelnīja divu minūšu noraidījumu.

Staķim uzvara un cīņa par vietu labāko kvartetā

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu uzvaru izdevies izcīnīt Edvarda Staķa pārstāvētajam “DJK Holzbuttgen”, kas savās mājās ar rezultātu 9:6 (2:2, 3:4, 4:0) pēdējā periodā apspēlēja “MFBC Leipzig” vienību, tādējādi ierakstot trīs ļoti svarīgus punktus turnīra tabulā mačā pret vieniem no galvenajiem konkurentiem uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Staķis šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komanda turnīra tabulā pašlaik atrodas ceturtajā pozīcijā.