Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Mārtiņjēkaba un Zariņa izstājas no cīņas par Somijas virslīgu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Mārtiņjēkaba un Zariņa izstājas no cīņas par Somijas virslīgu
Aurēlija Zariņa (#77) un Klinta Mārtiņjēkaba (#7)

Sāpīgu zaudējumu cīņā par pirmajām divām pozīcijām Somijas 1.divīzijas turnīrā piedzīvojis Klintas Mārtiņjēkabas un Aurēlijas Zariņas klubs, neizmantojot iespēju pacīnīties par vietu valsts stiprākajā līgā. Tāpat cīņā par vietas nosargāšanu starp spēcīgākajiem neveiksme Ulvim Mētram.

Spēlējot bez Zariņas, komanda nenosargā pozīcijas

Somijas florbola čempionāta 1.divīzijas turnīra izspēles kārtībā Covid-19 radīto seku dēļ čempionāta gaitā piedzīvoja izmaiņas izspēles kārtībā. 32 komandas tika sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām katrā. No katras grupas divas labākās vienības turpinās cīņu par izslēgšanas turnīru. Klintas Mārtiņjēkabas un Aurēlijas Zariņas “KaPa-65” praktiski visa turnīra laikā atradās otrajā pozīcijā. Dienu iepriekš vienībai sāpīga neveiksme pēcspēles metienos pret līderēm SPV, taču pirms pēdējās spēļu kārtas tika saglabāta otrā vieta, par diviem punktiem esot priekšā “Blue Fox”. Tas nozīmēja, ka neizšķirts pēc pamatlaika nodrošinātu otro pozīciju un vietu play-off turnīrā. Diemžēl izšķirošajā spēlē nevarēja palīdzēt Zariņa, bet Mārtiņjēkaba atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli. Cīņa gan “KaPa-65” komandai izvērtās gaužām neveiksmīga un tika piedzīvota neveiksme ar 3:8 (1:0, 0:2, 2:7). Līdz spēles vidum nekas neliecināja par tuvojošām briesmām, taču ļoti vāji tika aizvadīta pēdējā trešdaļa, kas lielā mērā pārvilka svītru sezonas turpinājumam. Pēc sešām spēlēm SPV ar 15 punktiem ieņēma pirmo vietu, “Blue Fox” rēķinā 11 punkti, bet “KaPa-65” atpalika par vienu punktu. Tikmēr “SalBa” vienība bija ievērojami vājāka, zaudējot visas spēles un paliekot bez punktiem. Mārtiņjēkaba sešās spēlēs sakrāja 7 (3+4) punktus, esot savas grupas sestā labākā punktu guvēja un labākā savā komandā. Zariņa piecās spēlēs iekrāja 4 (3+1) punktus.

Mētras klubs izglābjas taču zaudē

Cīņu par vietas saglabāšanu Somijas spēcīgākajā līgā turpina Ulvija Mētras pārstāvētais “Steelers”, kas sērijā līdz trim uzvarām sacenšas ar “JYMY”. Pirmajā spēlē savās mājās izdevās izcīnīt uzvaru ar rezultātu 6:4, taču dienu vēlāk izbraukumā nācās piedzīvot zaudējumu papildlaikā ar rezultātu 3:4 (1:2, 1:0, 1:1, 0:1). “Steelers” pirmie izvirzījās vadībā, bet turpinājumā divreiz bija spiesti atspēlēties. Otro reizi tas izdevās pusotru minūti pirms pamaltlaika beigām, kad pieredzējušais Ero Kosonens bija atstājis vārtus, dodot vietu laukumā sestajam spēlētājam. Tomēr papildlaika pēdējās sekundēs JYMY komanda guva uzvaru nesošos vārtus, tādējādi sērijā izlīdzinot rezultātu. Ulvis Mētra bija pieteikts mačam, taču šoreiz palika rezevē. Sērijas trešā spēle paredzēta 17. martā “Steelers” komandas mājvietā.