Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Garbare sāk ar MVP balvu, Mārtiņjēkaba palīdz komandai kausā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garbare sāk ar MVP balvu, Mārtiņjēkaba palīdz komandai kausā
Evelīna Garbare
Foto: HC Red Ants

Šveices spēcīgākajā florbola līgā jau sezonas pirmajā mačā vērtīgākās spēlētājas balvu nopelnījusi Evelīna Garbare. Tikmēr Somijas kausā ar pietiekami sekmīgu sniegumu atzīmējusies Klinta Mārtiņjēkaba, lai komanda turpinātu cīņu par trofeju. Bijušais valmieriešu trio rezultatīvi debitējis Vācijas Bundeslīgā, taču līdz uzvarai turnīra ievadā bija gaužām tālu.

Garbare sezonu sāk ar vērtīgākās spēlētājas balvu

Pārliecinoši jauno Šveices "L-UPL" sezonu sākusi Evelīnas Garbares pārstāvētā "Red Ants Winterthur", kas savās mājās ar rezultātu 8:3 (3:1, 1:2, 4:0) apspēlēja "Wizards Bern Burgdorf". Pieredzējusī latviešu florboliste ar rezultativitātes punktiem šajā cīņā neizcēlās, taču pēc spēles tieši Garbare tika nosaukta kā labākā savā komandā. Izcīnītā uzvara komandai ļauj pēc pirmās spēļu kārtas iekārtoties turnīra tabulas trešajā pozīcijā, bet nākamajā spēlē 17. septembrī viesos jāspēkojas ar pašlaik ceturtajā pozīcijā esošo "Unhockey Berner Oberland". Jāpiezīmē, ka noskaidrojies Garbares kluba pretinieks Šveices kausa 1/8 finālā un droši var teikt, ka ar izlozi nav paveicies, jo par vietu ceturtdaļfinālā būs jāspēlē pret Elīnas Jeiges pārstāvēto "Skorpion Emmental Zollbruck".

Mārtiņjēkaba sekmē komandas panākumus kausā, Zariņa atgūstas no savainojuma

Somijas sieviešu florbola komandas aizvadītajā nedēļas nogalē aizvadīja cīņas Somijas kausā. Laukumā devās arī Klintas Mārtiņjēkbas un Aurēlijas Zariņas pārstāvētā vienība, kas starpsezonā mainījusi nosaukumu no "KaPa-65" uz "Nystars*". Somijas kausa turnīra pirmajā posmā komandas bija sadalītas apakšgrupā pa četrām un, lai turpinātu cīņu, vajadzēja ieņemt kādu no pirmajām divām vietām grupā. Turnīru "Nysars*" sāka ar 2:0 uzvaru pār "SBS Tamppi", Mārtiņjēkabai atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. Turpinājumā sekoja "sausais" 0:4 zaudējums pret "AIF", kas nozīmēja, ka pēdējā spēlē noteikti nepieciešama uzvara. Mačā pret "Northern Stars" tā arī tika izcīnīta, triumfējot ar rezultātu 3:0. Šajā spēlē cēsniece guva pēdējos vārtus spēlē. Jāpiezīmē, ka viena no Latvijas U-19 izlases līderēm Aurēlija Zariņa šajās spēlēs nepiedalījās, jo atlabst no neliela savainojuma, kurā iedzīvojās nesen notikušajā pasaules junioru čempionātā. Cīņas valsts čempionātā latviešu duets uzsāks 24. septembrī.

Ar latviešu rezultativitāti izrādās par maz, lai cīnītos par panākumu Vācijas Bundeslīgā

Pirmo spēli Vācijas spēcīgākajā līgā aizvadījis nu jau bijušais valmieriešu trio Lauris Alvis Stiprais, Krišs Lužinskis un Artūrs Bračka, kuri šosezon pārstāv "VfL Red Hocks Kaufering" vienību. Turnīra pirmajā spēlē latviešu pārstāvētā komanda savās mājās ar rezultātu 2:8 (0:2, 0:4, 2:2) piekāpās "MFBC Leipzig" komandai. Mača 49. minūtē no Bračkas piespēles vārtus guva Lužinskis, bet četras minūtes vēlāk atzīmējās Artūrs pats, tobrīd panākot 2:6. Atlikušajā laikā viesi guva vēl divus vārtus, atjaunojot iepriekš iekrāto sešu vārtu pārsvaru. Līdz ar to pēc pirmās kārtas "Red Hocks" ieņem 11.vietu 12 komandu konkurencē, bet nākamo cīņu aizvadīs 17. septembrī, kad savās mājās uzņems "TV Schriesheim", kas arī turnīru sāka ar zaudējumu, pašlaik atrodoties devītajā vietā.