Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Šmitam septiņi punkti kausā, Rukavišņikovs debitē ar MVP balvu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šmitam septiņi punkti kausā, Rukavišņikovs debitē ar MVP balvu
Kevins Šmits
Foto: UHC Dietlikon-Jets

Šveices florbola kausa izcīņas kārtējo kārtu ļoti pārliecinoši pārvarējuši visi klubi ar latviešu flrobolistu līdzdalību, turklāt arī mūsu tautiešiem atzīstamas sekmes, Kevinam Šmitam tiekot pie septiņiem punktiem, Evelīnai Garbarei izdarot divus precīzus metienus, bet Elīnai Jeigei aizvadot sauso spēli vārtos. Tikmēr Šveices U18 čempionātā ar MVP balvu debitējis jaunais Nikolass Rukavišņikovs.

Šmitam septiņi rezultativitātes punkti Šveices kausā

Ļoti rezultatīvu spēli Šveices kausā aizvadījis Kevins Šmits, kurš atzīmējās ar četriem vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm. 1/64 finālā viņa pārstāvētais "Kloten-Dietlikon Jets" nesastapās ar nopietnu "UHC W.W.Schupfen-Busswil" pretestību, konkurentus saplosot ar rezultātu 23:3 (4:0, 7:1, 12:1). Līdz ar to Šmita pārstāvētā komanda iekļuvusi starp 64 labākajām kausa komandām. Nākamās kārtas izloze vēl nav notikusi.

Garbarei divi vārtu guvumi, Jeigei sausā uzvara

Ne mazāk pārliecinoši Šveices kausa cīņas aizvadījušas arī latviešu dāmu pārstāvētas komandas. Par Annas Ankudinovas, Samantas Bērziņas un Jūlijas Rozītes kluba 17:0 uzvaru Sportacentrs.com jau rakstīja. Tikmēr Evelīna Garbare atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem, sekmējot "R.A.Rychenberg Winterthur" pārliecinošo 15:1 (6:1, 4:0, 5:0) uzvaru viesos pret "Unihockey Schupfheim" vienību.

Tikmēr Elīna Jeige sargāja "Skorpion Emmentall Zollbruck" cietoksni spēlē, kurā viņas pārstāvētā komanda viesos ar 22:0 (8:0, 5:0, 9:0) sagrāva "I.M. Davos-Klosters" vienību. Tas nozīmē, ka visas trīs komandas ar latviešu florbolistēm iekļuvušas starp kausa 16 labākajām vienībām. Nākamās kārtas izloze ieplānota 14. septembrī, kad arī tiks uzzināti nākamie pretinieki.

Rukavišņikovs Šveicē debitē ar MVP balvu

Starpsezonu periodā uz vienu no vadošajiem Šveices klubiem pārcēlies jaunais florbolists Nikolass Rukavišņikovs, kurš pievienojies "Grasshopper Club Zurich" klubam un šajā sezonā spēlēs Šveices U-18 čempionātā. Florbolists paspējis aizvadīt jau divas spēles, turklāt ar lieliskiem rezultātiem. Pirmajā spēlē, kurā latvieša pārstāvētā komanda viesos ar 10:3 (5:0, 2:1, 3:2) pieveica "Unihockey Basel Regio", Rukavišņikovs tika pie četriem vārtu guvumiem un rezultatīvas piespēles, saņemot mača vērtīgākā spēlētāja balvu. Dienu vēlāk latviešu florbolistam divi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle mačā, kurā "sienāži" savās mājās ar rezultātu 12:4 (4:3, 3:0, 5:1) tika galā ar "Waldkirch St.Gallen".

Lazdiņa klubs sāk ar zaudējumu

Vācijas 2.Bundeslīgā latviešu speciālists Juris Krastiņš turpina vadīt "BSV Roxel" komandu, kuras sastāvā pirmajā kārtā laukumā devās arī latviešu florbolists Jānis Lazdiņš. Viņš pie punktiem gan netika, bet komanda savās mājās ar rezultātu 6:7 (3:2, 2:5, 1:0) piedzīvoja neveiksmi pret "Dumptner Fuchse". Līdz nākamajai spēlei, kad būs iespējams cīnīties par pirmajiem punktiem, komandai jāgaida līdz 2. oktobrim, tiesa, līdz tam paredzēta spēle arī Vācijas kausa izcīņā.