Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ankudinovai seši vārti, rezultatīvi arī Krūmiņš un Biļinska

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ankudinovai seši vārti, rezultatīvi arī Krūmiņš un Biļinska
Anna Ankudinova, foto: Luca Rey (UHC Bremgarten)

Lielisku sniegumu Šveices florbola čempionātā parādījusi Anna Ankudinova, gūstot sešus vārtus finālspēlē. Savukārt Zviedrijā rezultatīvu sniegumu pratuši parādīt Morics Krūmiņš, Luīze Biļinska un Patriks Cinītis.

Ankudinovai seši vārti pirmajā uzvarā

Teicamu sniegumu aizvadījusi Latvijas izlases uzbrucēja Anna Ankudinova, kura izcēlusies ar sešiem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli, tādējādi sekmējot sava “UHC Bremgarten” uzvaru Šveices čempionāta 1.divīzijas pirmajā finālspēlē. Cīņas laikā čempionāta rezultatīvākā florboliste ne vien meta bumbiņas vārtos no spēles, bet arī realizēja soda metienu. Savukārt pēdējos divus vārtus Ankudinova guva, metot bumbiņu konkurentu tukšos vārtos. Tas viss sekmēja "UHC Bremgarten" vienības 10:6 uzvaru pirmajā mačā savās mājās pār "UHC Lok Reinach". Lai Ankudinova ar trešo piegājienu izcīnītu ceļazīmi uz Šveices NLB līgu, komandai nepieciešamas vēl divas uzvaras.

Biļinska turpina būt rezultatīva, komanda turpina zaudēt

Vēl vienu neveiksmi Zviedrijas pēc spēka otrajā spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētāis “GS 86 AIF”, kas izbraukuma mačā pret “Bergs IK” trešā perioda ievadā pēc latvietes vārtu guvuma prata no 1:4 rezultāta deficītu sadeldēt līdz minimumam. Taču jau divas minūtes vēlāk mājinieces guva piektos vārtus, bet visu maču uzvarēja ar rezultātu 8:4 (4:1; 4:3; 0:0). Pirms pēdējās kārtas “GS 86 AIF” ar 17 punktiem atrodas pēdējā astotajā pozīcijā savā reģionā, bet Biļinska ar 39 (20+19) punktiem joprojām ir trešā rezultatīvākā florboliste turnīrā.

Vārtu guvums arī Krūmiņam

Pirmspēdējā spēlē Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā ar precīzu metienu atzīmējies arī Morics Krūmiņš, kurš vārtus guva spēles izskaņā, kad viņa pārstāvētais “Warberg IC” viesos ar rezultātu 11:5 (3:3; 4:1; 4:1) sagrāva “Nilsby IK”. Latvietis guva savas komandas desmitos vārtus un šajā sezonā viņam 20 spēlēs izdevies iekrāt 20 (12+8) punktus. Turnīra tabulā “Warberg” ar 55 punktiem sen jau ir nodrošinājuši otro vietu, taču joprojām tiek saglabātas cerības uz pirmo vietu, jo “Hovslatts IK’ ir tikai par vienu punktu vairāk. Regulārā sezona noslēgsies 17. martā.

Malkavs palīdz pārvarēt kvalifikācijas kārtu

Somijas U-22 florbola čempionātā cīņu par titulu turpina Jorena Malkava pārstāvētais “Nokian KrP”, kas kvalifikācijas kārtas otrajā mačā savās mājās ar rezultātu 7:5 (2:3; 2:1; 3:1) apspēlēja TPS vienību. Malkavs spēlēja komandas trešajā virknējumā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Ņemot vērā, ka arī iepriekšējā mačā viesos “Nokian KrP” bija tikuši pie komfortablas uzvaras, tad izdevās iekļūt nākamajā kārtā, kurā jāsacenšas ar Markusa Dumpja un Mikus Eduarda Ķikuta “Indians’.

Cinītis rezultatīvs, Paegle dodas laukumā kā spēlētājs

Zviedrijas florbola junioru 3.divīzijas čempionātā neveiksmi piedzīvojis Riharda Paegles un Patrika Cinīša pārstāvētais “Nynashamns IBK”, kas savās mājās ar rezultātu 8:10 (1:5; 3:3; 4:2) piekāpās “Segeltorps IF IBF” komandai. Interesanti, ka vārtsargs Paegle šoreiz devās laukumā kā aizsargs, otrajā periodā tiekot arī pie rezultatīvas piespēles. Tikmēr Cinītis otrā perioda ievadā nespēja realizēt soda metienu, bet spēlē kopumā viņam divi vārtu guvumi un divas rezultatīvas piespēles. Vienu spēļu kārtu pirms regulārās sezonas noslēguma latviešu pārstāvētais klubs saglabā otro pozīciju.