Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Biļinskai divi vārti, tostarp uzvaru nesošie

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Biļinskai divi vārti, tostarp uzvaru nesošie
Luīze Biļinksa (#3)
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Zviedrijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā ļoti svarīgu uzvaru cīņā par vietas saglabāšanu SSL izcīnījis Luīzes Biļinskas pārstāvētais “Karlstad IBF”, kas ar 7:5 pieveica “Warberg IC”. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās arī latviešu florboliste. Svarīga uzvara arī latviešu pārstāvjiem Norvēģijā.

Pirms mača abas komandas atradās tieši virs izkrišanas zonas, “Warberg” komandai ar 22 punktiem ieņemot 11.vietu, kamēr “Karlstad” rēķinā bija 19 punkti un 12.vieta. Izkrišanas zonā esošais “Nacka IBK” tikmēr bija iekrājis 16 punktus. Vēsturiski “Karlstad” komandai pret “Warberg” klājies gana sekmīgi un arī šoreiz izdevās apliecināt favorītu statusu un uzvarēt cīņu ar 7:5 (2:1; 3:3; 2:1). Spēles gaitā gan mājinieces nonāca iedzinējos ar 1:3, taču spēja atgūties, pēc Biļinskas vārtu guvuma skaitliskajā vairākumā otrā perioda vidū panākot 4:4 neizšķirtu. Savukārt trešā perioda ievadā pēc Biļinskas rezultatīvā metiena mājinieces izvirzījās vadībā ar 6:4. Ņemot vērā, ka atlikušajā laikā komandas apmainījās vārtu guvumiem, tieši latvietei šajā spēlē uzvaras vārtu guvums. Pēc izcīnītā panākuma “Karlstad” apsteidza konkurentes turnīra tabulā, pakāpjoties uz 11.vietu. Bīstamā zona sešas kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma ir sešu punktu attālumā. Vienlaikus, izslēgšanas spēļu labākais astotnieks ir vien četrus punktus priekšā.

Latvieši atgriežas sastāvā, “Harstad” tiek pie panākuma

Svarīgu uzvaru cīņā par iekļūšanu Norvēģijas virslīgas izslēgšanas spēļu turnīrā izcīnījis latviešu pārstāvētais “Harstad”, kas savās mājās ar rezultātu 6:3 (1:1; 1:0; 4:2) apspēlēja “Sveiva”. Ja iepriekšējās spēlēs vairāki latvieši dažādu iemeslu dēļ nevarēja palīdzēt Norvēģijas ziemeļos bāzētajai komandai, tad šoreiz laukumā bija visi seši. Ivo Balodis ar vārtu guvumu un trim piespēlēm bija savas komandas rezultatīvaākis spēlētājs. Vēl pa vārtiem guva Toms Kirmužs un Toms Niedre, bet Arnijam Kuratņikam divas rezultatīvas piespēles. Kasparam Grundšteinam un Robertam Līviņam ar rezultativitāti izcelties neizdevās. Četras spēles pirms regulārās sezonas noslēguma “Harstad” ar 18 punktiem joprojām ieņem devīto vietu, par pieciem punktiem atpaliekot no “Ull/Kisa” un “Sandnes” vienībām – jāpiezīmē gan, ka konkurenti nospēlējuši par vienu maču vairāk.

Malkavs rezultatīvs arī junioru turnīrā

Pēdējos mačos Somijas čempionātā pieaugušajiem ar rezultatīvu sniegumu priecējis Jorens Malkavs. Tagad cēsnieks līdzīgā garā aizvadījis arī U-22 turnīra spēli. 9:5 (4:1; 2:3; 3:1) uzvarētajā mājas spēlē pret TPS komandu Jorens Malkavs “Nokian KrP” kluba rindās atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli. Trešā perioda ievadā latvietis panāca 7:4, bet nepilnas trīs minūtes pirms mača beigām cēsnieks ievirzīja bumbiņu pretinieku tukšajos vārtos, tobrīd panākot 9:4 savas komandas labā. Pēc izcīnītās uzvaras “Nokian KrP” ar 15 punktiem desmit spēlēs atrodas augstajā ceturtajā vietā, tikai par trim punktiem atpaliekot no līderiem. Taisnības labad gan jāsaka, ka trim priekšā esošajām komandām ir par vienu aizvadītu spēli mazāk. Malkavs piedalījies septiņās spēlēs otrajā turnīra fāzē, iekrājot 9 (6+3) punktus. Sezonā kopumā 19 spēlēs Jorens sakrājis 16 (8+8) punktus.

Latviešiem trīs vārtu guvumi “Storvreta” uzvarā

Izlaiduši iepriekšējo maču, jo bija aizņemti Latvijas U-19 izlases treniņnometnē, ar rezultatīvu sniegumu Zviedrijas U-18 čempionātā atgriezušies Emīls Jančevskis un Edijs Šenbergs, tiekot pie attiecīgi diviem un viena vārtu guvuma, tādējādi sekmējot sava “Storvreta Ungdom IBK” komandas 8:1 (3:0; 2:1; 3:0) uzvaru izbraukumā pār “Alunda IBF”. Vienu spēli pirms regulārās sezonas noslēguma “Storvreta Ungdom IBK” ar 33 punktiem ieņem otro pozīciju, par četriem punktiem atpaliekot no līderiem, kurus vairs nevar noķert. Tikpat punktu ir trešajā vietā esošajiem “IK Sirius FBC/IBK”, kuriem turklāt ir par vienu aizvadīto spēli mazāk. Neatkarīgi no pēdējo maču rezultātiem, latviešu pārstāvētā vienība nodrošinājusi dalību izslēgšanas spēļu turnīrā. Noslēdzošā cīņa ieplānota 25. februāri.

Grāpēna un Darša atgriežas realitātē

Pēc pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīra, kurā kopumā iegūtas pozitīvas emocijas, realitātē atgriezušās Zane Darša un Simona Grāpēna, kuras piedzīvojušas kārtējo sakāvi Somijas spēcīgākajā līgā. Viņu pārstāvētā “Koovee” savās mājās ar rezultātu 1:12 (0:3; 1:3; 0:6) cieta sagrāvi pret PSS. Latvietes pie rezultativitātes punktiem netika, maču abām noslēdzot ar vienādi negatīvu (-3) lietderības koeficientu. Jāpiezīmē gan, ka Grāpēna bijusi gana aktīva, izdarot sešus metienus pa pretinieku vārtiem. Tikmēr Darša, kura izlaida iepriekšējās trīs kluba spēles, izdarīja vienu metienu pa vārtiem. 20 aizvadītajās spēlēs “Koovee” nopelnījušas vienu punktu, turnīra tabulā atrodoties neglābjamā pēdējā pozīcijā. Vienu kārtu pirms regulārās sezonas noslēguma Grāpēna ar 14 (6+8) punktiem ir vienīgā, kura sakrājusi vairāk par desmit punktiem. Zane Darša ar 8 (6+2) punktiem ir komandas trešā rezultatīvākā florboliste.