Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Trekše un Garklāva rezultatīvi, Jeige debitē NLA pieteikumā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trekše un Garklāva rezultatīvi, Jeige debitē NLA pieteikumā
Līga Garklāva
Foto: Rune Halvorsen, innebandyavisen.no

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā rezulta'tivu maču aizvadījis Pēteris Trekše, bet Norvēģijas virslīgā atzīstama spēle Līgai Garklāvai. Pašlaik laukumā vēl netiekot, Šveices spēcīgākās florbola līgas spēles pieteikumā debitējusi jaunā latviešu vārtsardze Elīna Jeige.

Latvieši lietderīgi, komanda atgriežas uz panākumu takas
Pēc diviem piedzīvotajiem zaudējumiem pie uzvaras Somijas pēc spēka otrajā spēcīgākajā florbola līgā ticis Pētera Trekšes un Klāva Jansona pārstāvētais "Koovee", kas savā laukumā ar rezultātu 9:5 (4:0, 1:1, 4:4) spēja pieveikt "EV Akatemia", lieliski nospēlējot mača pirmo trešdaļu. Trekše otro maču pēc kārtas spēlēja otrajā maiņā, atzīmējoties ar vienu rezultatīvu piespēli, cīņu noslēdzot ar pozitīvu (+2) lietderību. Tāpat cēsniekam divas soda minūtes. Viena piespēle arī Jansonam, kuram lielisks lietderības koeficients (+4).

Garklāva ar divām piespēlēm sekmē komandas panākumu
Norvēģijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā kārtējo uzvaru izcīnījis Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas pārstāvētais "Grei', kas savās mājās ar rezultātu 8:1 (3:1, 3:0, 2:0) pietiekami pārliecinoši apspēlēja "Gjellerasen" vienību. Uzvarētāju rindās ar divām piespēlēm atzīmējās Garklāva, kura sezonā kopumā iekrājusi 16 (7+9) rezultativitātes punktus. Vienība turnīra tabulā ieņem otro vietu.

Garbare atgriežas sastāvā, Jeige debitē pieteikumā
Pēc vairāku spēļu izlaišanas Šveices NLA kluba "Wizards Bern-Burgdorf" rindās atgriezusies Evelīna Garbare, kuras pārstāvētā vienība savā laukumā ar rezultātu 3:5 (0:1, 2:1, 1:3) piekāpās "Skorpion Emmental Zollbruck". Latviešu florboliste šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Jāpiezīmē, ka uzvarētāju komandu rindās spēles pieteikumā NLA līgā debitēja latviešu vārtsardze Elīna Jeige, kura pērn atzīstami spēlēja NLB čempionātā, bet šosezon pārliecinoši pārstāv kluba U-21 vienību.

Hartmanis atgriežas sastāvā, komanda atkal zaudē
Izlaidis vienu spēli, Somijas 2.divīzijas kluba PSS rindās atgriezies Emīls Hartmanis. Diemžēl latvieša atgriešanās komandā nav devusi vienībai pozitīvas sekmes, jo kārtējā mačā savā laukumā ar rezultātu 6:12 (1:6, 2:3, 3:3) nācās piekāpties "SBS Kings", vāji nospēlējot mača pirmo trešdaļu. Latviešu florbolists spēlēja trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Turnīra tabulā PSS ar astoņiem punktiem deviņās spēlēs ieņem astoto vietu.

Berlīnes "raķetes" zaudē bez Vaiča sastāvā
Vācijas florbola Bundeslīgā zaudējumu piedzīvojis Kristapa Vaiča pārstāvētais "Berlin Rockets", kas savā laukumā ar rezultātu 3:6 (1:1, 2:0, 0:5) piekāpās "SSF Dragons Bonn" vienībai, lai gan pēc diviem periodiem atradās vadībā ar divu vārtu pārsvaru. Latviešu florbolists šajā spēlē nebija komandas pieteikumā. Pēc desmit spēļu kārtām Berlīnes komanda ar deviņiem nopelnītiem punktiem atrodas astotajā vietā, par diviem atpaliekot no sestās vietas, kas ļautu sezonu turpināt izslēgšanas spēļu turnīrā.