Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš negatīvs, komanda pakāpjas uz 3.vietu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņš negatīvs, komanda pakāpjas uz 3.vietu
Morics Krūmiņš

Somijas florbola čempionāta spēcīgākajā līgā diametrāli pretēji turpina spēlēt Morica Krūmiņa un Jāņa Ragovska klubi. Ja pirmā vienība pakāpusies uz trešo vietu tabulā, tad otram drīz būs jāsāk iespringt cīņā par vietas saglabāšanu spēcīgāko pulkā.

Krūmiņš negatīvs, taču komanda uzvar

Somijas spēcīgākajā florbola līgā pārliecinoši turpina spēlēt Morica Krūmiņa pārstāvētais “Nokian KrP”, kas viesos tika pie vērtīgas 6:5 (2:2, 3:0, 1:3) apspēlēja “EraViikingit”. Pēc diviem periodiem viesiem bija trīs vārtu pārsvars, taču Helsinku komanda nedaudz vairāk kā divas minūtes pirms pamatlaika beigām spēja panākt izlīdzinājumu. Tomēr pērnās sezonas bronzas medaļnieki prata tikt pie trīs punktu uzvarai, pateicoties Jeres Matilas vārtu guvumam 16 sekundes pirms pamatlaika beigām. Krūmiņš ierasti spēlēja komandas pirmajā maiņā, šoreiz paliekot bez punktu guvumiem. Turklāt viņš bija tikai viens no diviem kluba spēlētājiem, kurš cīņu noslēdza ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Pēc izcīnītās uzvaras “Nokian KrP” ar 11 spēlēs iekrātajiem 25 punktiem, apsteidzot “Oilers” kas savās mājās cieta zaudējumu pret Turku TPS. Tikai par punktu vairāk ir otrajā vietā esošajiem “Happee”, bet līderi “Classic” iekrājuši par trim punktiem vairāk, nospēlējot par vienu cīņu mazā.

Tikmēr citā mačā Jāņa Ragovska pārstāvētais Lahti “LaSB”, spēlējot bez latviešu aizsarga, viesos ar 1:8 (1:1, 0:2, 0:5) cieta kārtējo neveiksmi, piekāpjoties “Indians” vienībai. Lahti komandai turpinās neveiksmīgā sezona, turnīra tabulā ar astoņiem punktiem 11 spēlēs atrodoties joprojām desmitajā vietā, no vadošā astotnieka atpaliekot jau par septiņiem punktiem. Vienlaikus, pirmspēdējā pozīcija iekrājusi tikai par diviem punktiem mazāk.

Šenberga klubam svarīga uzvara cīņā par izdzīvošanu

Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijas turnīrā vērtīgu uzvaru izcīnījis 17 gadus vecā latvieša Edija Šenberga pārstāvētais “Vimmerby IBK”, kas izbraukumā nerezultatīvā cīņā ar 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) viesos tika galā ar “Vaxjo IBK U”. Šenbergs pie rezultativitātes punktiem netika, bet komandai šis bija otrais panākums deviņās spēlēs. Tabulā tas joprojām neļauj tikt augstāk par 11.vietu ar septiņiem izcīnītajiem punktiem. Trim tuvākajām konkurentēm izdevies iekrāt par četriem punktiem vairāk, līdz ar to panākums ļāvis atgriezties cīņā par vietas saglabāšanu 1.divīzijā. Pēc sezonas noslēguma jāieņem vismaz devītā vieta, lai būtu droši par savu vietu čempionātā.