Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Trekšes klubs turpina nevainojami, Dumpim individuāli labākais mačs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trekšes klubs turpina nevainojami, Dumpim individuāli labākais mačs
Pēteris Trekše (pa labi)
Foto: Anssi Koskinen

Somijas spēcīgākajā līgā florbolā lieliski turpina spēlēt Pētera Trekšes vienība, arī latvietim turpinot būt rezultatīvam. Tikmēr šīs valsts junioru līgā individuāli sekmīgāko maču aizvadījis Markuss Dumpis. Norvēģijas virslīgā kārtējā spēlē MVP balvu nopelnījis Arnijs Kuratņiks.

Trekše šoreiz pieticīgs – “tikai” viena piespēle

Somijas spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu panākumu izcīnījis Pētera Trekšes pārstāvētais Turku TPS, kas savās mājās gana komfortabli ar rezultātu 11:5 (4:3, 3:0, 4:2) apspēlēja SPV vienību. Latviešu florbolists, kurš spilgti aizvadīja iepriekšējo maču, atzīmējoties ar sešiem rezultativitātes punktiem, šoreiz savu kontu papildināja ar vienu rezultatīvu piespēli, asistējot komandas sestajā vārtu guvumā. Pēc izcīnītā panākuma TPS kontā ir 14 no maksimāli iespējamajiem 15 punktiem. Tabulā tas dod gan tikai ceturto vietu, taču visas konkurentes aizvadījušas par divām vai pat trim cīņām vairāk. SPV pašlaik ar deviņiem punktiem atrodas astotajā vietā, bet nākamo maču TPS aizvadīs 14. oktobrī, kad sacentīsies ar devītajā vietā esošo “JYMY”. Trekše piecās cīņās iekrājis 11 (5+6) rezultativitātes punktus, kas pašlaik ir 16. labākais rādītājs visā čempionātā.

Dumpim trīs piespēles, komanda atgriežas uz uzvaru takas

Individuāli veiksmīgāko maču Somijas U-22 čempionātā aizvadījis Markuss Dumpis, kurš atzīmējies ar trim rezultatīvām piespēlēm, tādējādi sekmējot “Indians” komandas 9:5 (0:2, 5:2, 4:1) uzvaru pār “Classic”. Izcīnītais panākums ļāva pārtraukt divu zaudējumu mini sēriju. Pēc šī panākuma “Indians” ar sešās spēlēs iekrātajiem 11 punktiem ieņem piekto vietu astoņu komandu konkurencē. Trīs vājākās komandas atpaliek jau ievērojami, bet, piemēram, līderi iekrājuši tikai par četriem punktiem vairāk. Dumpis šajā spēlē dubultoja savu līdz šim iespēto šajā turnīrā. Pēc šīs spēles viņa kontā sešās spēlēs ir 6 (2+4) rezultativitātes punkti. Nākamo maču viņa pārstāvētā vienība aizvadīs 16. oktobrī.

Kuratņikam MVP balva, komandai zaudējums pret lieliski spēlējošo komandu

Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā smags sezonas ievads padevies pērn lieliski spēlējošajam “Harstad”, kas kārtējā cīņā viesos ar rezultātu 5:7 (1:3, 0:2, 4:2) piekāpās šosezon lielisku sniegumu demonstrējošajiem “NOR-92” florbolistiem. Zaudētāju rindās par labāko spēlētāju atzina Arniju Kuratņiku, kuram šoreiz divas rezultatīvas piespēles. Ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Ivo Balodis, bet Roberts Līviņš, kurš laukumā atgriezās pēc ilgāka pārtraukuma, tika pie vienas piespēles. Bez punktu guvumiem Toms Kirmužs, kuram divas soda minūtes. Tikmēr Toms Niedre šajā spēlē nebija pieteikts “Harstad” komandas sastāvā.

Šenberga piespēle neglābj no zaudējuma

Zviedrijas florbola čempionāta 3.divīzijā zaudējumu piedzīvojis Edija Šenberga un Emīla Jančevska pārstāvētais “Storvreta Ungdom iBK”, kas viesos ar rezultātu 4:5 (1:2, 1:0, 2:3) piedzīvoja zaudējumu pret “Midas IBK”. Šenbergs mača izskaņā asistēja komandas trešajā vārtu guvumā, kad izdevās pietuvoties līdz 3:4. Jančevskis šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās. Pēc piedzīvotā zaudējuma latviešu pārstāvētā komanda ar trim punktiem divās spēlēs atrodas sestajā pozīcijā, četrus punktus atpaliekot no kārotās otrās pozīcijas, kas sezonas izskaņā ļautu cīnīties par tikšanu līmeni augstāk. Šenbergs divos mačos izcēlies ar 2 (1+1) rezultativitātes punktiem.

Mārtiņjēkabai noraidījums un izstāšanās no Somijas kausa

Somijas kausa izslēgšanas turnīra pirmo kārtu pārvarēt nav izdevies Klintas Mārtiņjēkabas un Aurēlijas Zariņas pārstāvētajam “Nystars”. Iepriekš aizvadītajā pirmajā posmā, kad tika izspēlēts grupu turnīrs, izdevās izcīnīt kāroto otro vietu un ceļazīmi un astotdaļfinālu, taču tajā ar 3:10 (0:3, 2:4, 1:3) nācās piekāpties spēcīgākās līgas klubam PSS. Mārtiņjēkaba šajā spēlē atzīmējās vien ar divu minūšu noraidījumu cīņas izskaņā, bet Zariņa spēles protokolā ierakstus neveica.