Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Cīņu par kausu turpina arī Gaugere un Rozīte, Filipsonei nedaudz pietrūkst

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cīņu par kausu turpina arī Gaugere un Rozīte, Filipsonei nedaudz pietrūkst
"FB Riders DBR" ar Jūliju Rozīti (#16) sastāvā
Foto: FB Riders

Šveices florbola kausa astotdaļfināla barjeru sasniegt izdevies gan Jūlijas Rozītes, gan Lauras Gaugeres pārstāvētajiem klubiem. Tikmēr Janai Filipsonei ar komandas biedrenēm pietrūka, lai spētu turpināt cīņu par Zviedrijas kausu.

Rozītei divi vārtu guvumi Šveices kausā

Latvijas izlases uzbrucēja Jūlija Rozīte pērn debitēja leģionāres gaitās, sezonu uzsākot pēc spēka trešās līgas klubā "Floorball Zurich Lioness", bet sezonas beigās saņemot iespēju jau darboties NLA līgas klubā "Zug United". Šajā sezonā florboliste jau no čempionāta ievada spēlēs valsts spēcīgākajā līgā, pārstāvot "FB Riders DBR" komandu. Aizvadītajā nedēļas nogalē komanda aizvadīja cīņu Šveices kausā, 1/16 fināla mačā viesos ar rezultātu 12:0 apspēlējot "UHC La Chaux-de Fonds" komandu. Rozītes kontā šajā spēlē divi vārtu guvumi.

Cīņu par kausu turpina arī Gaugers vienība

Pēdējo sezonu Elvi sieviešu florbola līgas rezultatīvākā spēlētāja Laura Gaugere šajā sezonā arī pārcēlusies uz Šveici un šo sezonu aizvadīs "Chilis Rumlang-Regensdorf". Jau augusta vidū komanda aizvadīja Šveices kausa 1/32 fināla spēli, izbraukumā ar 23:0 sagraujot "UC Moutier". Gaugere arī tajā spēlē pierādīja, ka varētu būt gana rezultatīva, tiekot pie četriem vārtu guvumiem un trim piespēlēm. Aizvadītajā nedēļas nogalē komanda aizvadīja arī 1/16 fināla spēli, viesos ar rezultātu 7:3 pieveicot "Gurbetal RK Belp" komandu. Šoreiz Latvijas izlases uzbrucējas kontā viena rezultatīva piespēle. Šo sezonu Gaugeres pārstāvētā komanda aizvadīs NLB līgā, kas ir pēc spēka otrā spēcīgākā.

Filipsones klubs tomēr netiek ārā no apakšgrupas

Visnotaļ sekmīgi Zviedrijas kausā savas spēles aizvadīja Janas Filipsones jaunais klubs "Jonkopings IK", kas pirmajā spēlē cīnījās neizšķirti, bet otrajā ar Latvijas izlases vārtsardzi laukumā arī tika pie uzvaras. Tomēr, lai iekļūtu kausa nākamajā kārtā, panākums bija nepieciešams arī noslēdzošajā grupas cīņā, kurā pretim stājās SSL līgas klubs "Vasteras Ronnby IBK". Filipsonei paliekot uz rezervistu soliņa, "Jonkopings IK" bija spiestas atzīt objektīvi spēcīgākās komandas pārākumu – 2:8 (2:3, 0:3, 0:2), kas liedza turpināt cīņu par kausu. Cīņu Zviedrijas čempionāta otrajā spēcīgākajā līgā Filipsones klubs uzsāks 24. septembrī ar spēli savās mājās pret "Lindas IBK".

Jeige sezonas pirmajā mačā paliek rezervē

Dienu iepriekš ar Latvijas izlases vārtsardzi Elīnu Jeigi vārtos Šveices "L-UPL" viens no spēcīgākajiem klubiem "Skorpion Emmental Zollbruck" iekļuva kausa astotdaļfinālā, bet valsts čempionāta pirmajā spēlē "skorpiones" viesos ar rezultātu 10:5 (4:1, 2:1, 4:3) apspēlēja "Zug United". Šajā mačā Jeige palika uz rezervistu soliņa. Pēc pirmā mača latvietes pārstāvētā komanda iekārtojusies turnīra tabulas otrajā pozīcijā, bet ļoti svarīga būs jau nākamā spēles ar čempionāta galvenajām favorītēm "Kloten-Dietlikon Jets". Cīņa paredzēta 17. septembrī Jeiges kluba mājvietā.