Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Anim MVP balva, Kovaļevskis iemet trīs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Anim MVP balva, Kovaļevskis iemet trīs
Daniels Anis
Foto: UHC Uster

Šveices NLA florbola čempionātā otro reizi mača vērtīgākā spēlētāja balvu nopelnījis Daniels Anis, kamēr Somijas otrajā spēcīgākajā līgā Rolands Kovaļevskis ticis pie trim vārtu guvumiem. Rezultatīvas spēles latviešu florbolistiem arī Dānijas un Zviedrijas čempionātos.

Anim divi vārtu guvumi un MVP balva

Šveices NLA florbola čempionātā lieliski turpina spēlēt Daniels Anis, kurš kārtējā mačā ticis pie diviem vārtu guvumiem, tādējādi nopelnot labākā spēlētāja balvu savā komandā. Diemžēl komandai sekmes nebija tik labas, jo izbraukuma cīņā ar rezultātu 4:10 (1:3, 0:2, 3:5) tika piedzīvota neveiksme pret “UHC Alligator Malans”. Anis abus vārtus guva spēles trešajā periodā, vispirms panākot 2:5, bet vēlāk gūstot komandas trešos vārtus, tobrīd panākot 3:7. Šosezon astoņās aizvadītajās spēlēs Anis atzīmējies ar 8 (4+4) rezultativitātes punktiem. Jāpiebilst, ka Šveicē čempionāta izspēli sāk ietekmēt Covid-19, kā rezultātā turnīrā spēles nevis tiek pārceltas, bet gan atceltas un komandas turnīra tabulā tiek sarindotas pēc vidēji mačā izcīnītajiem punktiem. Tieši tā rezultātā “HC Rychenberg Winterthur”, kuru desmitās kārtas spēle ar “Tigers Langnau” netika izspēlēta, ar 13 punktiem (1.625 vidēji) atrodas tabulas piektajā vietā, kamēr “Chur Unihockey” un “Zug United” ar 15 punktiem atrodas attiecīgi sestajā un septītajā vietā ar 1.5 vidēji punktiem. Arī “UHC Uster” ir 13 punkti jeb vidēji 1.3, kas dod astoto pozīciju.

Kovaļevskim trīs vārti, Trekšem – trīs piespēles

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā piekto uzvaru pēc kārtas izcīnījis “Koovee” ar četriem latviešiem ierindā. Kārtējā spēlē “Koovee” savās mājās ar rezultātu 8:5 (2:0, 4:1, 2:4) apspēlēja “Pirkat”. Uzvarētāju rindās ar trim vārtu guvumiem atzīmējās Rolands Kovaļevskis, bet Pētera Trekšes rēķinā trīs rezultatīvas piespēles. Ralfs Orste un Ulvis Mētra ar rezultativitāti šoreiz neizcēlās. Kovaļevskim arī +3 lietderība, kamēr Orste sasniedza +2, bet Trekšem +1 lietderības koeficients. Jāpiezīmē, ka cēsnieks Trekše šosezon atzīmējies jau ar 30 (11+19) rezultativitātes punktiem, kas ir pārliecinoši labākais rādītājs čempionātā, tuvāko sekotāju apsteidzot par deviņiem punktiem. Neskatoties uz labajiem rezultātiem, tabulā “Koovee” joprojām netiek augstāk par otro vietu. Viņiem 25 punkti, kamēr “M-Team” iekrājuši 29 punktus.

Krastiņai 1+1 spēlē pret “pirātēm”

Pārliecinošu uzvaru Dānijas sieviešu florbola virslīgā izcīnījis Lienas Krastiņas pārstāvētais AFK, kas savās mājās neatstāja nekādas cerības “Herning Pirates”, triumfējot ar rezultātu 12:2 (6:0, 2:0, 4:2). Mājinieces izšķirošo pārsvaru iekrāja jau pirmajās astoņās, minūtēs, tajās gūstot četrus vārtus. Vienus no tiem guva tieši latviešu spēlētāja, kurai arī piespēle pirmajā precīzajā metienā. Jāpiezīmē gan, ka “pirātes” uz maču bija ieradušās ar vienu vārtsardzi un piecām laukuma spēlētājām, tādējādi maču aizvadot bez maiņām. “AFK” septiņās spēlēs izcīnījusi septiņas uzvaras, ieņemot pirmo vietu tabulā. Krastiņa šajās spēlēs tikusi pie 4 (3+1) rezultativitātes punktiem.

Kuzņecovam divas rezultatīvas piespēles

Dānijas vīriešu florbola virslīgās spēlē ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlies Kristers Marsels Kuzņecovs, kura pārstāvētā komanda gan viesos ar rezultātu 5:12 (0:5, 2:3, 3:4) piedzīvoja kārtējo zaudējumu, šoreiz izbraukumā piekāpjoties “Rodovre Floorball Club”. Tikmēr Kristiāns Jānis Rinkevičs ar vārtu guvumiem vai rezultatīvām piespēlēm šajā spēlē neizcēlās. Kuzņecovs sezonā kopumā ticis pie 4 (0+4) rezultativitātes punktiem. Līgas debitanti joprojām ir pirmo punktu meklējumos, pašlaik zaudējot visās deviņās spēlēs, tabulā atrodoties pēdējā pozīcijā.

Birstiņš ierasti rezultatīvs, Tolmanim pirmais vārtu guvums

Zviedrijas florbola čempionāta 3.divīzijā pārliecinoši turpina spēlēt “Storvreta IBK U” ar Tomasu Kristoferu Birstiņu un Gustavu Tolmani ierindā. Kārtējā mačā slavenā kluba rezervisti viesos ar rezultātu 10:5 (2:1, 7:1, 1:3) apspēlēja “Tobo/Orbyhus FF”. Ierasti rezultatīvi darbojās Tomass Kristofers Birstiņš, kuram mačā divi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Līdz ar to viņš šosezon astoņās cīņās iekrājis 17 (12+5) punktus, kas ir labākais rādītājs klubā un visā čempionātā viņam ceturtā labākā punktu summa. Tikmēr Gustavs Tolmanis ticis pie sava pirmā vārtu guvuma Zviedrijas pieaugušo čempionātā, kopumā iespējot 6 (1+5) punktus. Šajā spēlē Tolmanim arī divu minūšu noraidījums. Tabulā “Storvreta IBK U” ar 21 punktu atrodas pirmajā pozīcijā, par trim punktiem apsteidzot divas tuvākās konkurentes, kuras gan nospēlējušas par attiecīgi divām un vienu spēli mazāk.

     [+] [-]

, 2021-11-12 12:24, pirms 2 gadiem
ānis normali bliezh

     [+] [-]

, 2021-11-12 12:24, pirms 2 gadiem
galvenais lai nav dupsii

     [+] [-]

, 2021-11-12 13:06, pirms 2 gadiem
NLA čempī vairākas reizes saņem spēļu MVP atzinību, bet izlasē netiek ņemts. Tur labāk paņem sētas čempionāta otrā ešelona komandu HVZ kādus spēlētājus...

     [+] [-]

, 2021-11-12 18:09, pirms 2 gadiem
Nepaņemt Ani izlasē, bet paņemt LV virslīgas spēlētājus (Kusiņu vai Tutānu), kuriem šobrīd spēļu prakse ir tuvu 0, ir KOSMOSS!!
Iespējams treneris Kusiņu un Tutānu paņēma kā pēdējās maiņas enerģijas un skrienošos spēlētājus, bet nu Anis spēlē ŠVEICES čempionātā un regulāri trenējas un spēlē tik augstā līmenī, kamēr lielākā daļa no LV virslīgas šobrīd trenējas kā kārtīgi amatieri.
Ja Kusiņam uzdevums būs skriet tikai tad ok, bet Tiltiņš jau nebūs tas spēka un skrienošais spēlētajs + nebūs arī tik bīstams pretiniekiem kā Anis. Nesaprotams lēmums.

     [+] [-]

, 2021-11-12 21:43, pirms 2 gadiem
Peecis30 rakstīja: NLA čempī vairākas reizes saņem spēļu MVP atzinību, bet izlasē netiek ņemts. Tur labāk paņem sētas čempionāta otrā ešelona komandu HVZ kādus spēlētājus...
Un komanda pārliecinoši pagrūž ar 4:10, gan jau ka zaudētāju komandas MVP izdomāja masiere, jo treneris jau tīna makšķeri!

     [+] [-]

, 2021-11-13 11:54, pirms 2 gadiem
Malans ir līgas top komanda, rezultāts ir likumsakarīgs, iznākot 3-šajā periodā 20 minūtes pret izlases pirmo vārtusargu visa cieņa, Šveices superlīgā škiet no Latvijas 28 gadu laikā ir kvalificējušies un spēlējis tikai viens spēlētājs - Jānis Rajeckis, 19 gadus spēlētam izcils sākums, tā turpināt! (www.swissunihockey.ch)