Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Anis un Jeige iekļūst astotdaļfinālā, panākumu sekmē arī Filipsone

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Anis un Jeige iekļūst astotdaļfinālā, panākumu sekmē arī Filipsone
Sandis Lēvalds (#8)
Foto: Floor Fighters Chemnitz

Neilgi pirms jaunās florbola sezonas starta Šveices un Zviedrijas komandas aizvada cīņas savas valsts kausa izcīņās. Atzīstamu sniegumu tajās demonstrējušas Daniela Jāņa Aņa un Elīnas Jeiges komandas Šveicē, kā arī Janas Filipsones komanda Zviedrijā. Tikmēr valstu čempionātus ar zaudējumiem uzsācis Sandis Lēvalds Vācijā kā arī Emīls Zīverts un Kristers Marsels Kuzņecovs Dānijā.

Aņa komanda iekļūst kausa astotdaļfinālā

Šveices florbola kausa izcīnās 1/16 fināla barjeru pārvarēt izdevies Daniela Jāņa Aņa pārstāvētajam “UHC Uster”. Šveices spēcīgākās līgas klubs izbraukumā ar rezultātu 7:3 (3:1, 1:1, 3:1) apspēlēja “Team Aarau”, kas šo sezonu aizvadīs Šveices 1.divīzijā, kas pēc spēka ir trešā spēcīgākā valstī. Latvijas izlases kandidāts šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Jau šodien komandai paredzēta pirmā spēle “Lidl-UPL” čempionātā, kad izbraukumā jātiekas ar titulēto “SV Wiler-Ersigen”.

Lēvalds Vācijas Bundeslīgā debitē ar sāpīgu zaudējumu čempioniem

Savu pirmo spēli leģionāra gaitās aizvadījis bijušais Liepājas “Kuršu” florbolists Sandis Lēvalds, kurš šosezon pārstāvēs Vācijas Bundeslīgas klubu “Floor Fighters Chemnitz”. Sezonas pirmajā spēlē pret “DJK Holzbuttgen”, kas pērn kļuva par Vācijas čempioniem, latvieša pārstāvētā komanda piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 6:8. Liepājnieks pēc mača ar Sportacentrs.com atzina, ka šajā līgā būšot jārēķinās ar fiziski agresīvu un savā ziņā netīru florbolu, tehniskajam un taktiskajam izpildījumam paliekot otrajā plānā. Vienlaikus Lēvalds atzina, ka sen nebija ieguvis tādas emocijas no mača, gan atmosfēras, gan laukuma notikumu ziņā. Latvietim debijas spēlē vārtu guvums un divu minūšu noraidījums, lai gan pats florbolists atzīst, ka spēles laiks bija pietiekoši liels, lai atzīmētos vēl vairāk. Nākamo maču Lēvalda pārstāvētā komanda aizvadīs 17. septembrī, izbraukumā tiekoties ar “Red Devils Wernigerode komandu”.

Filipsone sekmē komandas panākumu Zviedrijas kausā

Sportacentrs.com jau rakstīja, ka Zviedrijas kausa grupu turnīra pirmajā spēlē neizšķirtu sasniedza Janas Filipsones pārstāvētais “Jonkopings IK”, latviešu vārtsardzei paliekot rezervē. Turnīra turpinājumā Jenčepingas komanda ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:1, 1:0) apspēlēja “Vasteras IBS”, latviešu vārtsardzei tiekot galā ar 16 no 18 konkurentu metieniem. Latvijas izlases vārtsardze pēc mača atzina, ka “sajūtas esot ļoti labas, komandā esmu iejutusies un ir prieks būt līgā, kur visi spēlē ātrāku un gudrāku florbolu.” Spēlētājai sezonai ir gatava un ar nepacietību gaida tās sākumu.

Jeige ar komfortablu uzvaru iesāk jauno sezonu

Šveices kausa 1/16 fināla barjeru komfortabli pārvarējis Latvijas izlases vārtsardzes Elīnas Jeiges pārstāvētais "Skorpion Emmental Zollbruck". Cīņā pret 1.līgas (pēc spēka trešā stiprākā) klubu "Bassersdorf Nurensdorf" Jeiges klubs izbraukumā bija pārākas ar rezultātu 9:2 (2:0, 6:1, 1:1). Latviešu vārtsardze laukumā pavadīja visas 60 minūtes. Astotdaļfinālu pāru izloze vēl nav notikusi.

Dānijas virslīgas startā latviešu duetam minimāls zaudējums

Aizvadītajā sezonā trīs latviešu florbolisti devās laukumā Dānijas virslīgas kluba "Rungsted-Horsholm FK" komandas sastāvā. Šajā sezonā vismaz tās ievadā palikuši tikai divi – vārtsargs Emīls Zīverts un Kristers Marsels Kuzņecovs. Čempionāta pirmajā spēlē latviešu pārstāvētā komanda viesos ar rezultātu 5:6 piekāpās 'Hvidovre Attack FC". Kuzņecovs šajā spēlē atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, bet Zīverts sargāja savas komandas vārtus visu cīņu, izņemot pašu mača galotni, kad tika mainīts pret sesto laukuma spēlētāju.