Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņam sezonas rezultatīvākā spēle, Mārtiņjēkabai smags savainojums

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņam sezonas rezultatīvākā spēle, Mārtiņjēkabai smags savainojums
Klinta Mārtiņjēkaba

Latvijas izlases florboliste Klinta Mārtiņjēkaba Somijas spēcīgākajā tika pie otrā vārtu guvuma sezonā, taču jau mirkli vēlāk iedzīvojās nopietnā savainojumā, kas viņai liegs piedalīties pasaules čempionātā decembra ievadā. Citā spēlē pirmos vārtus sezonā guva Zane Darša, bet Morics Krūmiņš aizvadījis savu rezultatīvāko cīņu Zviedrijā.

Daršai pirmais vārtu guvums sezonā, “Koovee” beidzot uzvar

Piecu zaudēto spēļu sēriju Somijas spēcīgākajā florbola līgā beidzot spējusi pārtraukt Zanes Daršas pārstāvētā “Koovee”, kas savās mājās ar rezultātu 6:3 (2:2; 1:1; 3:0) uzveica AIF, kurām tādējādi nācās piedzīvot pirmo neveiksmi pēc trim uzvarām iepriekšējās kārtās. Vēl cīņas 47. minūtē rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet atlikušajā laikā ar precīziem metieniem izcēlās tikai laukuma saimnieces. Vispirms ar metienu no laukuma malas “Koovee” vadībā izvirzīja Seni Hietanena, bet jau pēc 25 sekundēm Zane Darša, kura spēlēja komandas otrajā virknējumā, raidīja vārtos atlēkušo bumbiņu, tādējādi tiekot pie sava pirmā vārtu guvuma sezonā. Mača izskaņā laukuma saimnieces iemeta arī tukšos vārtos. Latviešu florboliste pēc mača sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka “pēc manām domām aizvadījām ļoti labu spēli. Rezultāti pirmajos divos periodos varbūt par to neliecina, jo cīņa bija sīva, taču mūsu uzbrukumi bija bīstami ar daudz metieniem pa vārtiem, uzvarētām divcīņām un kārtīga cīņa aizsardzībā. Domāju, ka pelnīti tikām pie uzvaras un arī pati esmu aizvadījusi divas labas spēles, darbojoties pacietīgi, gudri un pašaizliedzīgi.” Neskatoties uz uzvaru, komanda pašlaik ar 12 punktiem 11 spēlēs atrodas ārpus izslēgšanas spēļu zonas, ieņemot devīto pozīciju.

Mārtiņjēkabai vārtu guvums un nopietns savainojums

Citā Somijas F-liiga spēlē pie vārtu guvuma tikusi arī Klinta Mārtiņjēkabai, kurai tas bija otrs precīzais metiens. Viņas pārstāvētais “FBC Loisto” tika jau pie ceturtā panākuma pēc kārtas, šoreiz mājās ar rezultātu 9:5 pieveicot “SaiPa”. Lai gan pirmās vārtus guva viešņas, septītajā minūtē rezultātu izlīdzināja tieši cēsniece. Mača vidū laukuma saimnieces atradās vadībā ar minimālu 4:3, taču tad laukuma saimnieces sešu minūšu laikā guva četrus vārtus. Vēlāk Olīvija Honkonena pārsvaru prata palielināt arī līdz 9:3. Mača izskaņā viešņas realizēja divus skaitliskos vairākumus, deficītu nedaudz sadeldējot, bet neapdraudot Mārtiņjēkabas komandas panākumu. Turnīra tabulā “FBC Loisto” ar 18 punktiem desmit spēlēs pakāpušās līdz piektajai pozīcija, par vienu punktu atpaliekot tieši no “SaiPa”, kuras nospēlējušas par vienu spēli vairāk. Nākamā spēle gan paredzēta viesos pret līderēm TPS, kur panākumu sēriju turpināt varētu būt diezgan sarežģīti. Pēc mača gan latviešu florboliste atzina, ka spēle viņai izvērtusies ļoti neveiksmīgi, jo jau pirmās trešdaļas vidū viņa iedzīvojusies nopietnā savainojumā, traumējot krusteniskās saites un menisku, kā rezultātā viņai šī sezona ir noslēgusies.

Krūmiņam sezonas rezultatīvākā spēle

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā savu rezultatīvāko cīņu aizvadījis Morics Krūmiņš, kurš tika pie diviem vārtu guvumiem un vienas rezultatīvas piespēles mačā, kurā viņa pārstāvētais “Warberg IC” savās mājās pārliecinoši ar rezultātu 12:4 (3:1; 3:2; 6:1) pārliecinoši tika galā ar “FBC Kalmarsund Ungdom” jeb šī kluba junioru komandu. Cēsnieks mača devītajā minūtē atklāja spēles rezultātu, bet cīņas 53. minūtē pēc Latvijas izlases aizsarga vārtu guvuma rezultāts kļuva 9:4. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas mazāk par trim minūtēm pirms pamatlaika beigām Krūmiņš piespēlēja Maksam Kalertegam cīņas pirmspēdējā vārtu guvumā. Līdz ar to šajā sezonā Morics Krūmiņš septiņās spēlēs ticis pie 7 (4+3) rezultativitātes punktiem. Tikmēr “Warberg IC” ar 15 punktiem septiņās spēlēs atrodas otrajā vietā, par sešiem punktiem atpaliekot no “Hovslatts IK”. Tieši pret šo komandu Krūmiņa klubs aizvadīs nākamo spēli 18. novembrī.

Blumbergam jau sestā rezultatīvā piespēle

Septiņu sezonu laikā Elvi florbola līgā Roberts Blumbergs bija atzīmējies ar trim rezultatīvām piespēlēm, bet savā pirmajā sezonā Vācijas spēcīgākajā līgā latviešu vārtsargs ticis jau pie sestās piespēles. Šoreiz viņš asistēja komandas biedram mačā, kurā viņa pārstāvētais “Unihockey Igels Dresden” savās mājās ar rezultātu 9:5 (4:1; 1:2; 4:2) pieveica “Berlin Rockets”. Pēc izcīnītā panākuma Drēzdenes komanda ar 19 punktiem 11 mačos pakāpusies uz ceturto pozīciju, tikai par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no otrās pozīcijas. Pārliecinoši līderi ir “UHC Sparkasse Weissenfels”, kas tuvākos sekotājus apsteidz par septiņiem punktiem.

Kenstavičs atgriežas ar vārtiem un zaudējumu

Somijas U-19 florbola čempionātā laukumā pēc vairāku cīņu izlaišanas atgriezies Artis Kenstavičs, kuram bija nepieciešamas vien piecas minūtes, lai tiktu pie vārtu guvuma viņa pārstāvētā “Nokian KrP” izbraukuma cīņā pret “Happee”. Taču vakars kopumā nebija veiksmīgs latvieša pārstāvētajam klubam. Lai gan pirmais periods tika uzvarēts, visa cīņa tika zaudēta ar rezultātu 6:8 (3:1; 0:3; 3:4). Līdz ar to turnīra tabulā divas kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma “Nokian KrP” ar 16 punktiem ieņem ceturto vietu, par diviem punktiem atpaliekot no SPV. Trīs labākās komandas aizvadīs play-off cīņas ar A-divīzijas vājākajām komandām. Regulārā sezona “Nokian KrP’ noslēgsies 18. un 19. novembrī ar spēlēm pret tabulas divām vājākajām komandām “Pirkat” un “Stars”. Kenstavičs sezonas desmit spēlēs ticis pie 4 (3+1) rezultativitātes punktiem.