Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Akūlovam vārtu guvums debijas mačā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Akūlovam vārtu guvums debijas mačā
Gatis Akūlovs

Sekmīgi Norvēģijas vīriešu florbola virslīgas turnīrā debitējis Gatis Akūlovs, atzīmējoties ar vārtu guvumu. Tikmēr Somijas virslīgā pie vērtīgas uzvaras izdevies tikt Morica Krūmiņa vienībai.

Akūlovs Norvēģijā debitē ar vārtiem un uzvaru

Pirmo spēli Norvēģijas florbola virslīgas turnīrā aizvadījis Gatis Akūlovs, kurš pērn ar Kocēnu “Rubeni” triumfēja Elvi florbola līgā. Pievienojoties zināmajam “Slevik” klubam, latvietis jau pirmajā spēlē atzīmējās ar vārtu guvumu pēc divām spēlētām minūtēm izbraukuma mačā pret “Akerselva”. Spēles gaitā “Slevik” vairākas reizes ieguva divu vārtu pārsvaru, taču uzvara tika izcīnīta ar minimālu 7:6 (4:2, 0:0, 3:4). Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām latvietim arī divu minūšu noraidījums, kuru gan vārtu guvumā mājinieki nepārvērta. Pēc izcīnītā panākuma “Slevik” kontā ir 15 punkti 12 spēlēs, kas dod sesto pozīciju turnīra tabulā. Tiesa, komandām aizvadīts ļoti dažāds spēļu skaits. Svarīga būs nākamā spēle 14. janvārī, kad jātiekas ar tieši priekšā esošo “Sarpsborg”.

Krūmiņš pozitīvs vērtīgā uzvarā

Somijas spēcīgākajā florbola līgā pie vērtīgas uzvaras izdevies tikt Morica Krūmiņa pārstāvētajam “Nokian KrP”, kas izbraukumā ar rezultātu 5:4 (2:1, 2:2, 1:1) apspēlēja “Happee”. Cīņas gaitā cēsnieka pārstāvētais klubs divreiz pamanījās izsēt divu vārtu pārsvaru, taču pēdējais vārds tik un tā bija spēles viesiem. Latviešu florbolists spēlēja komandas pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, spēli pabeidzot ar pozitīvu (+1) lietderību. Pēc izcīnītā panākuma “Nokian KrP” ar 15 spēlēs izcīnītajiem 34 punktiem atrodas trešajā pozīcijā, sliktākas vārtu attiecības dēļ esot aiz “Oilers”, kuriem par vienu spēli vairāk un ar kuriem “Nokian KrP” gaidāma nākamā spēkošanās.

Kuzņecovam piespēle vēl vienā zaudējumā

Dānijas vīriešu florbola virslīgas čempionātā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis “Rungsted Horsholm”, kuru sastāvā ir trīs latvieši. Kārtējā mačā viesos ar 4:9 (0:2, 2:3, 2:4) nācās piedzīvot neveiksmi pret “Hvidovre Attack FC” komandu. Ar vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Kristers Kuzņecovs, bet vārtus sargāja Emīls Zīverts. Tikmēr Kristiāns Rinkevičs šoreiz nebija komandas pieteikumā. Piedzīvojot zaudējumus visās 14 spēlēs, kurās izdevies tikt pie viena punkta, latviešu vienīga čempionāta kopvērtējumā atrodas pārliecinoši pēdējā pozīcijā.

Neveiksmīga spēle Rukavišņikovam ar komandas biedriem

Šveices U-18 florbola čempionātā nerezultatīvā spēlē zaudējumu piedzīvojis Nikolasa Rukavišņikova pārstāvētajam “Grasshopper Club Zurich”, kas viesos ar 1:4 (0:1,1 :2, 0:1) piekāpās “HC Rychenberg Winterthur” komandai. Jaunais latviešu florbolists ar rezultatīvu sniegumu šajā spēlē nespēja atzīmēties. Divas kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma “sienāži” ar 37 punktiem 20 spēlēs atrodas piektajā vietā turnīra tabulā. Pie veiksmīgas apstākļu sakritības ir iespējams pakāpties līdz trešajai vietai, taču iespējama arī nokrišana pat līdz septītajai pozīcijai.

Šenberga klubam smaga sagrāve

Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Edija Šenberga pārstāvētajam “Vimmerby IBK”, kas savās mājās ar rezultātu 7:15 (3:4, 2:5, 2:6) piekāpās “Hovslatts IK” vienībai, kas atrodas sava reģiona tabulas galvgalī. Šenbergs ar punktiem neizcēlās, bet komanda atrodas 11.vietā 12 komandu konkurencē, drošās zonas, kas ļautu saglabāt vietu līgā arī nākamajā sezonā, atpaliekot par pieciem punktiem.