Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Rajeckim 2+2 Šveicē, Zariņš izstājas no Zviedrijas kausa

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rajeckim 2+2 Šveicē, Zariņš izstājas no Zviedrijas kausa
Andris Rajeckis (#32) turpina būt rezultatīvs Šveicē, foto: Jan Felde

Šveices florbola čempionāta 1.līgā lielisku sniegumu turpina demonstrēt Andris Rajeckis, kurš nopelnījis arī mača labākā spēlētāja balvu. TIkmēr Zviedrijas kausa ceturtdaļfinālā ceļš pretim trofejai aprāvies Pontus Zariņa pārstāvētajai vienībai.

Rajecka 2++2 sekmē atspēlēšanos no četru vārtu deficīta

Vēl vienu lielisku spēli Šveices flrobola čempionāta 1.divīzijā aizvadījis Andris Rajeckis, izceļoties ar diviem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm, tādējādi sekmējot sava “UHC Sarkensrland” komandas atspēlēšanos un 6:5 (0:3;2:2; 4:0) uzvar pār “Unihockey Rheintal Gators”. Viesi jau ātri nonāca iedzinējos ar 0:3 un arī trešā perioda ievadā nekas nebija mainījies, mājiniekiem atrodoties vadībā ar 5:2. Jāpiezīmē, ka abos viesu vārtu guvumos Rajeckim rezultatīvas piespēles. Viesi 45. minūtē atspēlēja vienus vārtus, bet 48. minūtē pēc cēsnieka vārtu guvuma izdevās deficītu sadeldēt līdz 4:5. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Rajeckim vēl viens vārtu guvums, bet pēc 55 sekundēm viesi guva arī sestos un uzvaru nesošos vārtus. Pēc mača Andris Rajeckis tika atzīts par komandas labāko spēlētāju. Ar četrās spēlēs izcīnītām četrām uzvarām “UHC Sarganserland” atrodas tabulas otrajā pozīcijā, bet Rajeckis ar 10 (4+6) punktiem ir turnīra otrs rezultatīvākais spēlētājs.

Zariņš izstājas no Zviedrijas kausa

Zviedrijas florbola kausā aizvadītas ceturtdaļfināla spēles un šī stadija pēdējā izrādījusies Latvijas izlases vārtsarga Pontus Zariņa pārstāvētajai komandai, kas viesos ar rezultātu 4:8 (1:1; 2:3; 1:4) atzina spēcīgā “Vaxjo IBK” komandas pārākumu. Ne tā veiksmīgākā spēle Zariņam, kurš tika galā ar 15 no 23 sāncenšu metieniem. Pēc diviem periodiem gan laukuma saimnieki atradās vadībā vien ar minimālo 4:3, bet trešā perioda ievadā uz mājinieka Ludviga Persona vaŗtu guvuma “Kalmarsund” neprata atbildēt brīdī, kad Viktors Vetergrēns nerealizēja piešķirto soda metienu. Trešdaļas vidū ar minūtes intervālu Zariņš tika pārspēts vēl divas reizes un pie 3:7 rezultāta viesi vārtsargu sāka mainīt pret sesto laukuma spēlētāju. Astotos vārtus gan mājinieki tāpat guva brīdī, kad Zariņš atradās vārtos. Kima Nilsona precīzajam metienam divas minūtes pirms mača beigām vairs nebija būtiskas nozīmes.

Ankudinovai vēl viena neveiksme

Savā debijas sezonā Šveices otrajā spēcīgākajā līgā ar trim uzvarām trijās spēlēs debitēja Annas Ankudinovas ”UHC Bremgarten”, taču turpinājums nav bijis tik sekmīgs, jo divās dienās piedzīvotas divas sakāves. Šoreiz komanda bezcerīgi ar 2:11 (0:3; 2:4; 0:4) kapitulēja “UH Lejon Zaziwil”, kas pieskaitāmas līgas vadošajām komandām un kuras vārtus vēl pērn sargāja Elīna Jeige, kura šosezon nolēmusi ieturēt pauzi no florbola spēlēšanas. Ankudinova ierasti spēlēja savas komandas pirmajā uzbrucēju trijniekā, atzīmējoties ar vienu vārtu guvumu, kā arī nopelnot divu minūšu sodu spēles pašā izskaņā. Pēc šiem diviem zaudējumiem “UHC Bremgarten” ar astoņiem punktiem turnīra tabulā atkāpusies uz sesto pozīciju, taču tabula ir ļoti blīva, jo arī otrajai vietai ir tiek paši astoņi punkti, tikai labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība. Ankudinova ar 10 (8+2) punktiem ir čempionāta ceturtā rezultatīvākā spēlētāja.

Stukāns gūst vārtus un noraidās

Somijas U22 florbola čempionātā pie otrajiem vārtiem sezonā izdevies tikt Kārlim Stukānam, turklāt paveicot to, komandai spēlējot skaitliskajā mazākumā. Tas gan nepalīdzēja viņa pārstāvētajam “Nokian KrP” mājas mačā pret “LaSB”, kurā nācās ciest neveiksmi ar rezultātu 7:9 (2:1; 1:5; 4:3). Latviešu aizsargs, kurš spēlēja savas komandas pirmajā piecniekā, ar vārtu guvumu izcēlās 56. mača minūtē, tobrīd panākot 6:8. Pēc pāris minūtē mājinieki pietuvojās arī līdz viena precīza metiena attālumam, taču pēdējās sekundēs ielaida bumbiņu savos vārtos. Stukāns cīņā nopelnīja arī četras soda minūtes. Atoņās spēlēs iekrājot 13 punktus, “Nokian KrP” pašlaik ar 13 punktiem balansē uz play-off zonas, pagaidām par vienu punktu atpaliekot no trešajā vietā esosā “EraVikingit”. Piedaloties septiņos mačos, Stukāns sakrājis 5 (2+3) rezultativitātes punktus.

Filipsone vēlreiz paliek rezervē

Otro maču pēc kārtas Zviedrijas Allsvenskan florbola līgā uz rezervistu soliņa palikusi Latvijas izlases vārtsardze Jana Filipsone, kuras pārstāvētajam “Jonkoping IK” diezgan sarežģīti sākusies šī sezona, lai spēkotos par atgriešanos Zviedrijas Superlīgā pēc vairāku sezonu pārtraukuma. Kārtējā cīņā komanda sākotnēji prata atspēlēties no 0:2, bet pamatlaika izskaņā neprata nosargāt 5:3 vadību un savās mājās dalīja punktus uz pusēm ar “Landvetter IBK’ komandu, cīnoties neizšķirti 5:5 (1:2; 0:0; 4:3; 0:0). Tādējādi ar pieciem punktiem četrās spēlēs Jenčepingas komanda pašlaik ieņem vien astoto vietu 12 komandu konkurencē, no kārotā kvarteta atpaliekot par diviem punktiem.