Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Trekšem fantastiska sešu punktu cīņa

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trekšem fantastiska sešu punktu cīņa
Pēteris Trekše
Foto: Esa Takalo

Somijas florbola spēcīgākajā čempionātā ar lielisku sniegumu izcēlies Pēteris Trekše, kuram vienā spēlē trīs vārtu guvumi un tikpat rezultatīvas piespēles. Lieki piebilst, ka komanda tika pie pārliecinošas uzvaras. Somijā vēl vairākiem latviešiem individuāli sekmīgas spēles.

Trekšem teicama spēle Somijas F-liiga

Viens no Latvijas izlases līderiem Pēteris Trekše aizvadījis izcilu maču Somijas spēcīgākajā florbola līgā, atzīmējoties ar trim vārtu guvumiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm. Tādā veidā viņš sekmēja savas komandas Turku TPS 12:6 (1:1, 3:2, 8:3) panākumu pār “JYMY” komandu. Panākums nemaz tik viegli nenāca, jo otrā perioda ievadā laukuma saimnieki atradās iedzinējos ar 1:3, bet vēl desmit minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 6:6. Trekšem ne vien spilgta sešu punktu spēle, bet arī teicams lietderības koeficients – viņš bija laukumā pie septiņiem komandas gūtajiem vārtiem, bet pie ielaistajiem vārtiem laukumā nebija ne reizes. Savā debijas sezonā Trekše četrās spēlēs atzīmējies jau ar 10 (5+5) rezultativitātes punktiem.

Ar Daršas un Grāpēnas rezultativitāti izrādās par maz

Vēl vienu zaudējumu Somijas spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Zanes Daršas un Simonas Grāpēnas pārstāvētais “Koovee”, kas izbraukumā ar rezultātu 4:9 (0:2, 2:4, 2:3) piekāpās SSRA vienībai, kuras sastāvā pirms pāris sezonām spēlēja latviešu florboliste Elizabete Pavlovska. Šajā spēlē vienus vārtus no Grāpēnas piespēles guva Darša, kurai šajā cīņā arī rezultatīva piespēle. Latvietes bija laukumā pie komandas diviem gūtajiem un četriem ielaistajiem vārtiem, līdz ar to arī šajā spēlē abām negatīvs lietderības koeficients. Grāpēnai šajā sezonā četros mačos izdevies iekrāt 4 (2+2) rezultativitātes punktus, kamēr Daršas rēķinā šajās četrās spēlēs 3 (1+2) rezultativitātes punkti. Tabulā “Koovee” joprojām ir bez punktiem, ieņemot pēdējo vietu. Trīs punkti vairāk ir SSRA.

Griezītis un Ragovskis iemet, komanda cieš neveiksmi

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā zaudējumu piedzīvojis “Koovee” ar četriem latviešiem ierindā. Savās mājās “Koovee” ar rezultātu 6:7 (4:2, 0:0, 2:5) piekāpās “M-Team”, lai gan pēc diviem periodiem bija komfortabls divu vārtu pārsvars. Turklāt mača 46. minūtē pēc Jāņa Ragovska precīzā metiena tas tika atjaunots (5:3). Kad bija jāspēlē vēl piecas minūtes, mājinieki bija vadībā ar 6:4, taču tad viss sagriezās kājām gaisā, viesiem divu minūšu un sešu sekunžu laikā gūstot trīs vārtus, kas ļāva tikt pie panākuma. Ragovskim šajā spēlē ne vien vārtu guvums un rezultatīva piespēle, bet arī divu minūšu noraidījums. Viens precīzs metiens Gustavam Griezītim, bet Rolands Kovaļevskis atzīmējās ar rezultatīvu piespēli.

Grundšteinam vārtu guvums komandas neveiksmē

Otros vārtus Norvēģijas florbola virslīgas čempionātā šajā sezonā guvis Kaspars Grundšteins, taču viņa pārstāvētais virslīgas jaunpienācējs “Narvik” viesos ar rezultātu 4:9 (0:3, 2:5, 2:1) piekāpās “Greaker” vienībai. Pieredzējušais latviešu aizsargs Norvēģijas virslīgas jaunpienācēju rindās šajā sezonā aizvadījis piecas spēles, tajās iekrājot 4 (2+2) rezultativitātes punktus. Tikmēr komanda pašlaik nespēj konkurēt par iekļūšanu labāko astotniekā.

Gaugerei piespēle, komandai otrā neveiksme pēc kārtas

Sezonas ievadā Šveices pēc spēka otrajā stiprākajā līgā lielisks padevās Lauras Gaugeres pārstāvētajam “Chilis Rumlang-Regensdorf”, kas uzvarēja pirmās divas cīņas. Turpinājums gan vairs nav bijis tik sekmīgs, jo kārtējā spēlē komanda savās mājās ar rezultātu 2:4 (0:1, 1:0, 1:3) piekāpās “Floorball Uri” komandai, kas bija otrais zaudējums pēc kārtas. Latviešu florboliste nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām asistēja komandas otrajā vārtu guvumā, kas ļāva uzstādīt cīņas beigu rezultātu. Gaugere šajās četrās spēlēs atzīmējusies ar 3 (1+2) rezultativitātes punktiem.