Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Uz Cūgu pošas arī Trekšes komandas līderis un zviedrs Sjogrēns

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Uz Cūgu pošas arī Trekšes komandas līderis un zviedrs Sjogrēns
Miko Kailiala, foto: Anssi Koskinen

Pirms dažām dienām par skaļu pāreju nākamajai sezonai paziņoja pašlaik septītais spēcīgākais Šveices florbola klubs "Zug United", paziņojot, ka komandai pievienojas Sami Johansons. Iespējams, starpsezonu periodā komanda kļūs krietni spēcīgāka.

Viens no Somijas izlases un "Classic" kluba uzbrukuma līderiem, Somijas virslīgas čempionāta visu laiku ceturtais rezultatīvākais florbolists Sami Johansons, kurš "Classic" kluba sistēmā spēlē kopš sešu gadu vecuma, pirms dažām dienām paziņoja, ka meklē jaunus izaicinājumus un nolēmis starpsezonu periodā pārcelties uz "Zug United", kas pašlaik Šveices spēcīgākajā līgā divas sezonas pirms regulārā turnīra noslēguma ar 33 punktiem 20 spēlēs ieņem septīto vietu. Vienlaikus, tikai deviņu punktu attālumā Cūgas vienība ir no pašlaik vadošās komandas čempionātā.

Pēc somu portāla Paakallo informācijas Johansons varētu nebūt vienīgais papildinājums "Zug United" komandai. Tiek runāts, ka uz Šveici varētu pārcelties arī pašreizējās turnīra tabulas līdervienības Turku TPS viens no uzbrukuma līderiem Miko Kailiala. 30 gadus vecais florbolists karjeras laikā pārstāvējis tādas komandas kā "SSV" un "EraViikingit", bet pašlaik ar Turku TPS Kailiala lūko pirmo reizi vēsturē kļūt par valsts čempionu. Somijas virslīgas čempionātā viņš aizvadījis 397 spēles, kurās iekrājis 706 (462+244) rezultativitātes punktus. Lai gan valsts čempionu titulu Kailiala nav izcīnījis, florbolists 2016. un 2018. gadā kļuvis par pasaules čempionu Somijas izlases sastāvā. Valstsvienībā viņā aizvadījis 80 spēles, kurās ticis pie 77 (35+22) punktiem.

Tāpat somu portāla rīcībā esot informācija, ka viens no zviedru labākajiem florbolistiem Albins Sjogrēns, kurš pašlaik pārstāv otrajā vietā esošo "Storvreta IBK", varētu pievienoties "Zug United" vienībai. Šādu trīs uzbrucēju piesaiste noteikti "Zug United" automātiski liktu pievienot Šveices virslīgas favorītu pulkam.