Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Bračkam trīs vārtu guvumi, Dumpim priekšā operācija

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Bračkam trīs vārtu guvumi, Dumpim priekšā operācija
Lauris Alvis Stiprais, foto: Red Hocks Kaufering

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā ar trīs vārtu guvumiem vienā spēlē atzīmējies Artūrs Bračka, sekmējot sava kluba graujošu uzvaru. Mainīgām sekmēm mačus aizvadījis Somijas 1.divīzijas klubs ar Klintu Mārtiņjēkabu un Aurēliju Zariņu, bet Markusa Dumpja savainojums izjauca divu tautiešu cīņu Somijas junioru līgā.

Bračkam “hat-trick” pret pastarīšiem
Ļoti pārliecinošu uzvaru Vācijas spēcīgākajā florbola līgā izcīnījis “VfL Red Hocks Kaufering”, kas savās mājās ar 20:2 (5:0, 5:1, 10:1) saplosīja čempionāta vājāko komandu “Blau-Weiss 96 Schenefeld”. Sekmīga spēle arī visiem trim latviešu florbolistiem. Artūrs Bračka uzvarētāju rindās atzīmējās ar trim vārtu guvumiem, kamēr Lauris Alvis Stiprais un Krišs Lužinskis katrs tika pie diviem rezultatīviem metieniem un vienas rezultatīvas piespēles. Lužinskim šajā spēlē arī divu minūšu noraidījums. Pēc izcīnītās uzvaras “Red Hocks” komanda ar 19 punktiem joprojām atrodas septītajā vietā 12 klubu konkurencē, tikai par diviem punktiem atpaliekot no “ETV Piranhhas Hamburg”, kuriem par vienu aizvadīto spēli mazāk.

Dumpis gatavojas operācijai, Malkavs atgriežas ar piespēli

Somijas U-22 florbola čempionāta kārtējā spēļu kārtā savā starpā nūjas krustoja Jorena Malkava pārstāvētais “Nokian KrP” un Markusa Dumpja pārstāvētais “Indians”. Abi latvieši ilgāku laiku nebija devušies laukumā un arī šoreiz duelis izpalika. Ja cēsnieks Malkavs atgriezās ierindā un atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, tad kocēnietim Dumpim vēl kādu laiku nāksies iztikt bez florbola, jo jaunais spēlētājs gatavojas rokas operācijai un laukumā varētu atgriezties februāra mēnesī. Tikmēr savstarpējā klubu cīņā “Nokian KrP” savās mājās izcīnīja uzvaru ar rezultātu 6:4 (1:2, 3:1, 2:1), Malkavam asistējot komandas ceturtajā vārtu guvumā spēles 38. minūtē. Turnīra tabulā “Nokian KrP” ar sešiem punktiem četrās spēlēs pašlaik atrodas sestajā vietā, bet “Indians”, spēlējot bez Dumpja, zaudējuši visas četras spēles, ieņemot astoto pozīciju.

Zariņas un Mārtiņjēkabas klubs pozīcijas nespēj uzlabot

Mainīgām sekmēm kārtējās divas spēles Somijas sieviešu 1.divīzijā aizvadījis Klintas Mārtiņjēkabas un Aurēlijas Zariņas pārstāvētais “Nystars”, kas dienas ievadā ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) piekāpās vienām no galvenajām konkurentēm “SBS Wirmo Academy”, latvietēm spēles protokolā neatzīmējoties. Turpinājumā latviešu pārstāvētā komanda ar 7:3 (4:1, 1:0, 2:2) tika pieveiktas “Rangers” florbolistes. Šajā spēlē Mārtiņjēkaba trešajā periodā ar precīzu metienu panāca 6:1 vadību savai komandai, bet Zariņa pirmā perioda izskaņā asistēja komandas ceturtajā vārtu guvumā. Ja pēc iepriekšējā sabraukuma “Nystars” atradās ceturtajā vietā turnīra tabulā, no kārotā trijnieka atpaliekot četrus punktus, tad tagad deficīts joprojām saglabājies četri punkti, taču viena pozīcija ir zaudēta, ar 13 punktiem 12 spēlēs ieņemot piekto vietu. Sarežģīts būs nākamais sabraukums 28. janvārī, kad jātiekas ar septītajā vietā esošo “SalBa”, kurām ir tikai par diviem punktiem mazāk. Savukārt otrā spēle būs pret tabulas līderēm “AFC Campus”.

Nepilnā sastāvā spēlējošais “Harstad” gadu sāk ar neveiksmi

Norvēģijas florbola virslīgas čempionātā ne sevišķi veiksmīgi turpina spēlēt “Harstad” ar vairākiem latviešiem ierindā. Kārtējā spēlē gan komanda mājas mačā pret “Greaker” iztika bez Toma Kirmuža un Ivo Baloža, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 5:9 (1:1, 2:7, 2:1), traģiski nospēlējot cīņas otro periodu. Zaudētāju komandā Arnijs Kuratņiks atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, kamēr Tomam Niedrem divi precīzi metieni un viena piespēle. Kaspars Grundšteins un Roberts Līviņš pie punktiem netika, pēdējam protokolā atzīmējoties ar divām soda minūtēm. Pēc kārtējā zaudējuma “Harstad” ar 15 punktiem 14 spēlēs joprojām ieņem devīto vietu. Arī nākamā spēle vienībai paredzēta pret līgas līderiem “Greaker”, tikai šoreiz jau jāspēlē būs pretinieku laukumā.