Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Mētram vārti Somijas kausa izcīņā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Mētram vārti Somijas kausa izcīņā
Latviešu kvartets "Koovee" komandā

Cīņu par Somijas florbola kausu no latviešiem turpina vien Morica Krūmiņa pārstāvētā vienība, bet individuāli atzīmējies Ulvis Mētra, kurš guvis vārtus "Koovee" komandas rindās pret spēcīgākās līgas klubu SPV. Dāni rezultatīvi turpina spēlēt Kristiāns Rinkēvičs un Kristers Kuzņecovs, bet pirmo punktu Vācijā šajā sezonā nopelnījis Kristaps Vaičis.

Mētra iemet F-liiga klubam, cīņu turpina tikai Krūmiņš

No Somijas florbola kausa izstājies latviešu pārstāvētais “Koovee”, kas nespēja savās mājās konkurēt ar F-liiga vidusmēra vienību SPV, piekāpjoties ar rezultātu 5:14 (1:5, 2:4, 2:5). Ierasti pirmajā maiņā spēlēja Pēteris Trekše un Rolands Kovaļevskis, pirmajam tiekot pie rezultatīvas piespēles, kamēr Kovaļevskis palika tukšā. Bez punktiem maču noslēdza arī Ralfs Orste, bet Ulvis Mētra, kurš sākotnēji bija pieteikts kā rezervists, atzīmējās ar vārtu guvumu, trešā perioda vidū gūstot savas komandas pēdējos vārtus mačā, tobrīd panākot 5:11.

No turnīra izstājies arī Adriana Mihailova pārstāvētais TPS-3, kuriem izloze lēma spēlēt pret kluba pirmo komandu. Spēlējot bez apslimušā latviešu florbolista, TPS-3 cieta kapitulāciju rezultatīvā cīņā ar 6:17 (2:7, 2:3, 2:7), favorītiem visu atrisinot jau pirmajā spēles trešdaļā.

Vienīgais klubs ar latviešu florbolistu ierindā, kas spēja izcīnīt uzvaru, bija Morica Krūmiņa pārstāvētais “Nokian KrP”, kas viesos ar 9:4 (3:1, 1:1, 5:2) apspēlēja zemākas līgas vienību MLT. Favorītu treneris šajā spēlē bija nolēmis dot atpūtu vairākiem vadošajiem spēlētājiem, kā rezultātā ārpus pieteikuma palika arī stabilais pirmās maiņas aizsargs no Latvijas.

Latvieši rezultatīvi Dānijā

Dānijas virslīgā ar vārtu guvumu atzīmējies Kristiāns Jānis Rinkēvičs, bet Kristers Marsels Kuzņecovs ticis pie rezultatīvas piespēles spēlē, kurā viņu un vārtsarga Emīla Zīverta pārstāvētais “Rungsted-Horsholm” piedzīvoja astoto zaudējumu tikpat spēlēs. Šoreiz viesos ar rezultātu 5:8 (2:1, 0:5, 3:2) tika zaudēts “Vanlose” komandai, vāji nospēlējot spēles otro trešdaļu, kas tika zaudēta ar piecu vārtu deficītu. Rinkevičs, kurš mača gaitā nerealizēja soda metienu, vārtus iemeta divas minūtes pirms pamatlaika beigām, uzstādot cīņas gala rezultātu. Šajā sezonā Rinkeviča kontā ir četri rezultatīvi metieni, kamēr Kuzņecovs atzīmējies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Vaičim pirmais punkts sezonā

Vācijas florbola spēcīgākajā līgā pie pārliecinošas uzvaras izdevies tikt Kristapa Vaiča pārstāvētajam “Berlin Rockets”, kas savās mājās ar 10:2 (3:1, 4:1, 3:0) apspēlēja “SC DHfK Leipzig” vienību. Pie pirmā punkta sezonā tika arī latviešu veterāns, kurš mača 16. minūtē asistēja partnerim komandas otrajā vārtu guvumā, kad rezultāts kļuva 2:1 berlīniešu labā. “Raķetes” pēc šīs uzvaras ar deviņiem punktiem pakāpušās uz devīto vietu turnīra tabulā, apsteidzot “Blau-Weiss 96” komandu. Nākamā spēle Vaiča komandai paredzēta vien 16. janvārī.