Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Mētra paliek līgā, Pavlovskai zaudējums trešajā mačā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Mētra paliek līgā, Pavlovskai zaudējums trešajā mačā
SSRA pret PSS
Foto: Ari Arola

Sezonu Somijas čempionātā uz pozitīvas nots noslēdzis Ulvja Mētras pārstāvētais “Steelers”, kas saglabājis piederību valsts labāko komandu pulkam. Tikmēr dāmu konkurencē zaudējumu trešajā pusfināla mačā piedzīvojis Elizabetes Pavlovskas klubs.

Ulvja Mētras pārstāvētais “Steelers” bija uzvarējuši pirmās divas spēles cīņā par vietas saglabāšanu spēcīgāko turnīrā pret “Rangers”. Trešais mačs bija savā laukumā un tajā “Steelers” tika pie 8:7 uzvaras papildlaikā. “Steelers” četru minūšu laikā panāca 2:0 vadību, bet tad tikpat ātri pamanījās ielaist trīs vārtus, nonākot iedzinējos. Pēc pirmā perioda katra no vienībām bija guvusi pa trim vārtiem, bet drīz pēc pārtraukuma “Steelers” atkal komfortabls 5:3 pārsvars. Viesi trešajā periodā panāca 5:5, septiņas minūtes pirms beigām arī 6:6, bet 16 sekundes pirms pamatlaika beigām atspēlējās vēlreiz, panākot 7:7 un ievirzot maču papildlaikā. Tajā bija nospēlētas piecas minūtes, kad uzvaras vārtus ne vien spēlē, bet visā sērijā guva Piri Kaupinens, ļaujot “Steelers” komandai uzelpot par vietas saglabāšanu čempionātā pēc ne visai veiksmīgās sezonas.

Ulvis Mētra arī trešajā sērijas mačā spēlēja komandas trešajā aizsargu pārī, pie rezultativitātes punktiem netiekot, maču noslēdzot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu.

Pavlovskas vienība zaudēt vairs nedrīkst

Uzvarējušas pirmo pusfināla sērijas maču pret Porvo PSS, divos nākamajos Somijas F-liiga turnīra dueļos neveiksmes piedzīvojis Elizabetes Pavlovskas SSRA, turklāt abas cīņas zaudējot ar diezgan graujošo 1:6. Trešā spēle tika aizvadīta SSRA mājvietā un katrā no pirmajiem diviem periodiem viešņas guva pa diviem vārtiem. Trešajā periodā SSRA pelnīja daudzus noraidījumus, kas noveda arī pie piektā vārtu zaudējuma. Pašam pie rezultatīva metiena mājinieces tika vien deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām, pēdējās sekundēs ielaižot aŗi sestos, kad tika atsēdētas kārtējās divas soda minūtes.

Neveiksmīga spēle arī Pavlovskai, kura šoreiz spēlēja trešajā aizsargu pārī. Pie punktiem latviete netika, spēli beidzot ar negatīvu (-3) lietderības koeficientu. Sērijas ceturtā spēle tiks aizvadīta 10. aprīlī Porvo.