Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ilggadējais izlases florbolists Rajeckis pārceļas uz Norvēģiju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ilggadējais izlases florbolists Rajeckis pārceļas uz Norvēģiju
Jānis Rajeckis
Foto: Floorball.lv

Uz Norvēģijas florbola klubu “Harstad”, kurā pēdējos gados spēlē daudz latviešu florbolistu, pārcēlies ilggadējais Latvijas izlases aizsargs Jānis Rajeckis, kurš panācis vienošanos uz vienu sezonu.

Jānis Rajeckis savu florbolista karjeru sācis Stalbes “Pārgaujā”, pēc tam stiprinot Cēsu “Lekrings” aizsardzību. Uz kādu laiku viņš bija devies arī leģionāra gaitās, spēlējot Šveices NLA līgas klubā “Kloten-Dietlikon Jets”. Tagad 29 gadus vecais spēlētājs, kura rēķinā arī pieci pasaules florbola čempionāti Latvijas izlases sastāvā, pārcēlies uz Norvēģijas virslīgas klubu “Harstad”, kurā jau spēlē latviešu florbolisti Toms Kirmužs, Toms Niedre, Roberts Līviņš un Kaspars Grundšteins. Aizvadītajā sezonā komandā spēlēja arī vārtsargs Roberts Trepšs, kurš gan tagad nolēmis atgriezties dzimtenē.

“Ierodos šeit, lai spēlētāju florbolu,” vietējiem medijiem izteicies Jānis Rajeckis. “Tajā pašā laikā jutu, ka ir nepieciešams kaut ko pamainīt savā ikdienā, jāatrod jauni izaicinājumi. Pavasarī pabeidzu studijas un pašlaik, kamēr neesmu precējies un nav bērni, ir iespējams pamēģināt kaut ko citu dzīvē. Esmu bijis Norvēģijā arī pirms tam un guvis labus iespaidus, tādēļ vismaz uz sezonu vēlos izmēģināt savus spēkus šeit,” Rajecki citē HT.no

Komanda no Norvēģijas ziemeļiem lūkos iekļūt starp astoņām labākajām, lai spēlētu izslēgšanas turnīrā, kas viņiem neizdevās pagājušajā sezonā. “Mums ir lietas, ko nepieciešams uzlabot, sevišķi spēle aizsardzībā. “Harstad” pārāk bieži spēlēs ielaiž daudz vārtus. Uzskatu, ka veicot dažas izmaiņas, varam konkurēt ar līgas vadošajām komandām.”

Jāpiezīmē, ka komandai pievienojušies arī pāris florbolistu no Somijas.