Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Garbarei pirmie vārti, Jeigei - pirmā spēle play-off turnīrā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garbarei pirmie vārti, Jeigei - pirmā spēle play-off turnīrā
Evelīna Garbare (#59)

Vairs tikai vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas Šveices sieviešu florbola čempionāta pusfinālā nonācis Elīnas Jeiges klubs. Turklāt pēdējā uzvara izcīnīta ar Latvijas izlases vārtsardzi laukumā. Tikmēr citā spēlē ar vārtu guvumu atzīmējusies Evelīna Garbare.

Garbare iemet, komanda atjauno vadību sērijā

Šveices NLA florbola čempionāta trešajā ceturtdaļfināla spēlē ar vārtu guvumu atzīmējusies Evelīna Garbare, tādējādi sekmējot sava “RA Winterthur” komandas 4:3 (0:1, 3:2, 0:0, 1:0) uzvaru papildlaikā pār “Wizards Bern Burgdorf”. Latviešu florboliste pusotru minūti pirms otrā perioda beigām ar rezultatīvu metienu panāca 3:3. Sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām pēc šī mača “skudras” izvirzījušās vadībā ar 2:1. Pēc šīs spēles Garbares kontā šajā sezonā ir 5 (2+3) rezultativitātes punkti.

Jeigei uzvara pār Rozīti un solis no pusfināla

Pirmajās divās spēlēs palikusi uz soliņa, Šveices čempionāta ceturtdaļfināla sērijas trešajā mačā laukumā tika Latvijas izlases vārtsardze Elīna Jeige, aizvadot kārtējo pārliecinošo spēli un sekmējot sava “Skorpion Ementall Zollbruck” 3:2 (1:1, 0:1, 1:0, 1:0) uzvaru papildlaikā pār “Zug United”. Pēc vienas spēles izlaišanas Cūgas komandas sastāvā bija atgriezusies vēl viena izlases florboliste Jūlija Rozīte, ar rezultativitāti gan neizceļoties. Sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām rezultāts pašlaik ir 3:0 “skorpionu” labā un vēl tikai viena uzvara nepieciešama, lai vienība sasniegtu pusfinālu.

Krastiņai noraidījums un uzvara pirmajā ceturtdaļfinālā

Dānijas sieviešu florbola virslīgā sākušās izslēgšanas spēles un tās ar uzvaru sācis Lienas Krastiņas pārstāvētais AFK, kas izbraukumā gana pārliecinoši ar rezultātu 7:3 (1:0, 2:1, 4:1) apspēlēja “Hafnia Floorball Club” vienību. Tiesa, vēl mača 46.minūtē viešņu pārsvars bija minimāls 3:2. Latviešu florboliste ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, taču nopelnīja divas soda minūtes otrā perioda otrajā pusē. Pretinieces šo vairākumu vārtu guvumā pārvērst nespēja.

Kuratņika vienība zaudē desmit sekundēs

Norvēģijas florbola vīriešu virslīgā zaudējumu otrajā ceturtdaļfināla sērijas spēlē piedzīvojis Arnija Kuratņika pārstāvētais “Sandnes”, kas savās mājās ar rezultātu 3:5 (1:2, 1:1, 1:2) piekāpās “Sveiva”, kas tādējādi spējuši izlīdzināt rezultātu sērijā – 1:1. Mača 53.minūtē rezultāts bija neizšķirts 3:3, taču tad viesi ar desmit sekunžu intervālu viesi guva divus vārtus, tādējādi nodrošinot sev panākumu. Kuratņiks šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Šimkūnas klubs sezonu noslēdz ar uzvaru un pēdējo vietu

Noslēdzies Norvēģijas sieviešu florbola virslīgas regulārais čempionāts. Turnīra pēdējā spēlē Nensijas Šimkūnas pārstāvētais "Stavanger" izbraukumā ar rezultātu 5:4 (1:4, 1:0, 2:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā tika galā ar "Sarpsborg" vienību, lai gan spēles ievads bija gaužām neveiksmīgs. Latviešu florboliste ar rezultativitātes punktiem šajā spēlē neizcēlās. Komandai tā bija trešā uzvara sezonā, taču ar septiņiem izcīnītajiem punktiem bija par maz, lai izkļūtu no pēdējās vietas. Pēdējā kārtā uzvarētās konkurentes ievāca par trim punktiem vairāk. Savā debijas sezonā leģionāres statusā Šimkūna 20 spēlēs iekrāja 6 (1+5) rezultativitātes punktus un 12 soda minūtes.