Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Filipsone atveseļojusies un debitējusi Allsvenskan

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Filipsone atveseļojusies un debitējusi Allsvenskan
Jana Filipsone, foto: JIK Dam

Zviedrijas sieviešu florbola otrajā spēcīgākajā līgā debiju beidzot piedzīvojusi latviešu florbola vārtsardze Jana Filipsone, kurai sezonas ievadu izjauca savainojums. Debijas spēlē komanda tikusi pie vērtīgas uzvaras.

Starpsezonu periodā Filipsone pievienojās slavenajam "Jonkoping IK" klubam, kas pērn izkrita no Zviedrijas Superlīgas, bet šosezon lūko atgriezties labāko komandu pulkā. Diemžēl jau pirmssezonas spēlēs latviete iedzīvojās savainojumā, kā rezultātā līdz decembrim bija devusies laukumā tikai vienā oficiālā spēlē, cīnoties Zviedrijas kausā. Aizvadītajā nedēļas nogalē pret "Craftstaden IBK" Filipsone beidzot piedzīvoja debiju valsts čempionātā, sekmējot komandas uzvaru ar rezultātu 5:2, kas ļāva pietuvoties konkurentēm turnīra tabulā, ieņemot ceturto vietu.

"Nebūt ne tik sen saņēmu atļauju no ārstiem mēģināt trenēties un spēlēt, bet pirms nedēļas kopā ar treneriem nolēmām vēl uz brīdi iepauzēt ar atgriešanos laukumā. Jāsaka, ka atveseļošanās ritēja labi, daudz ātrāk nekā bija prognozēts. Prieks, ka ir pieejama sporta zāle un viss nepieciešamais, lai iespējai ātrāk varētu atgriezties vārtos."

Jautājot par atgriešanos apritē pēc ilgāka pārtraukuma Jana atzīst, ka "līmenis šeit noteikti ir cits un treniņos atkal bija nedaudz jāpierod. Protams, biju ļoti priecīga un gaidīju šo spēli un debiju. Īpaši patīkami, ka tas bija mājas zālē, kur tomēr atmosfēra vienmēr ir vislabākā. Gan es, gan komanda un treneri bijām ļoti priecīgi, ka spēle padevās laba un kopā tikām pie panākuma."

Nākamā spēle komandai paredzēta 10. decembrī.