Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

"Harstad" triumfē pret Kuratņiku, Mārtiņjēkaba izrauj neizšķirtu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Harstad" triumfē pret Kuratņiku, Mārtiņjēkaba izrauj neizšķirtu
Toms Kirmužs un Ritvars Bērziņš
Foto: ht.no

Norvēģijas vīriešu florbola virslīgas čempionātā rezultatīvu spēli aizvadīja latviešu spēlētāji Jānis Rajeckis, Toms Kirmužs, Toms Niedre un Ritvars Bērziņš, sekmējot savas komandas vēl vienu uzvaru. Turklāt uzvarēta tika komanda, kurā pirmo spēli aizvadīja Arnijs Kuratņiks. Tikmēr Somijā rezultatīvu spēli nospēlējusi Klinta Mārtiņjēkaba.

“Harstad” triumfē pēdējā spēlē pirms pasaules čempionāta

Norvēģijas vīriešu florbola virslīgas turnīrā otro uzvaru pēc kārtas izcīnījis “Harstad” ar vairākiem latviešu spēlētājiem ierindā. Kārtējā spēlē “Harstad” savās mājās ar rezultātu 9:5 (4:2, 1:2, 4:1) apspēlēja “Sandnes IBK” vienību. Uzvarētāju rindās Toms Niedre un Jānis Rajeckis katrs atzīmējās ar vārtu guvumu un divām piespēlēm, Ritvaram Bērziņam šajā spēlē divi vārti un viena piespēle, Tomam Kirmužam 1+1, bet Kaspars Grundšteins palika bez punktiem. Interesanti, ka zaudētāju komandā laukumā devās “Rubenes” uzbrucējs Arnijs Kuratņiks, kurš tika pie divām rezultatīvām piespēlēm. “Harstad” komandai nākamā spēle paredzēta vien 18.decembrī pēc pasaules florbola čempionāta.

Ragovska vienībai septītā neveiksme pēc kārtas

Somijas spēcīgākajā florbola līgā pagalam neveiksmīgi turpina spēlēt Jāņa Ragovska pārstāvētais Lahti “LaSB”, kas zaudējusi jau septiņas spēles pēc kārtas. Kārtējā mačā komanda viesos ar 3:4 (1:1, 0:1, 2:1, 0:1) papildlaikā piekāpās Oulu OLS komandai, izlīdzinājumu panākot pamatlaika pēdējā minūtē. Latviešu florbolists spēlēja trešajā aizsargu pārī, pie rezultativitātes punktiem netiekot. Talsinieks bija laukumā pie vieniem gūtajiem un vieniem ielaistajiem vārtiem, tādējādi spēli pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Pēc piedzīvotā zaudējumu “LaSB” ar astoņiem punktiem desmit spēlēs saglabā desmito vietu, no vadošo astotnieka atpaliekot jau par septiņiem punktiem.

Mārtiņjēkaba sekmē komandas atrašanos līderpozīcijās

Divas spēles Somijas sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā aizvadījis Klintas Mārtiņjēkabas un Aurēlijas Zariņas pārstāvētais “KaPa-65”, kas vispirms cīnījās neizšķirti 5:5 (3:1, 1:1, 1:3) ar MIG, bet pēc tam ar 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) izdevās svinēt panākumu pār “AFC Campus”. Zariņa šajās spēlēs komandai nevarēja palīdzēt, bet Mārtiņjēkaba pirmajā cīņā atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem, tostarp izlīdzinājumu nesošos. Jāpiezīmē, ka mača gaitā “KaPa-65” izvirzījās vadībā ar 3:0, taču tad nonāca iedzinējos ar 4:5. Klinta izlīdzinājumu panāca trīs minūtes pirms pamatlaika beigām. Otrajā spēlē “KaPa-65” ar 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) apspēlēja “AFC Campus”, latviešu florbolistei šajā spēlē ar rezultativitāti neizceļoties. Pēc izcīnītajiem trim punktiem “KaPa-65” ar 11 punktiem sešās spēlēs atrodas turnīra tabulas pirmajā pozīcijā, par vienu punktu apsteidzot “Rangers”. Divas labākās komandas pēc regulārās sezonas turpinās cīņu par vietu stiprāko pulkā un trešo vietu “KaPa-65” apsteidz par diviem punktiem jeb vienas uzvaras tiesu. Mārtiņjēkaba šosezon piedalījusies četrās spēlēs, tiekot pie 4 (3+1) punktiem.

Šenbergam zaudējums svarīgā spēlē

Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā zaudējumu svarīgā spēlē savās mājās piedzīvojis Edija Šenberga pārstāvētais “Vimmerby IBK”, kas ar rezultātu 3:7 (0:1, 1:3, 2:3) piekāpās “CL98IC”, ar kuriem notiek cīņa par vietas saglabāšanu čempionāta 1.divīzijā. Šenbergs šajā līmenī joprojām ir bez punktu guvumiem. Pēc šīs neveiksmes “Vimmerby IBK” ar četriem punktiem astoņās spēlēs saglabā 11.vietu 12 komandu konkurencē, bet no drošās zonas jeb devītās vietas atstarpe pieaugusi jau līdz sešiem punktiem.