Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Grāpēna karjeru turpinās Somijas klubā

Ernests Voļskis
Ernests Voļskis

Grāpēna karjeru turpinās Somijas klubā
Simona Grāpēna Pasaules čempionātā. Foto: floorball.lv

Jaunā latviešu florboliste Simona Grāpēna nākamajā sezonā spēlēs Somijas F-līgas komandā “Koovee”. Šosezon Grāpēna kļuva par Latvijas čempioni ar Kocēnu “Rubene” komandu.

“Esmu priecīga par iespēju spēlēt ārpus Latvijas, lai attīstītu savu meistarības līmeni florbolā”, sacīja Grāpēna. “Piedāvājums personīgi man nebija, bet "Koovee" treneri bija ieinteresējušies par iespēju iegūt aizsargus no Rubenes komandas. Cenšos lielas gaidas nelikt, bet, braucot tur, noteikti iegūšu neatņemamu pieredzi, gan spēlējot, gan dzīvojot patstāvīgu dzīvi. Noteikti sagaidu lielu atsaucību no komandas, kas man palīdzēs attīstīties gan laukumā, gan ārpus tā,” par pievienošanos "Koovee" komandai komentēja Grāpēna.

Grāpēna šosezon kļuva par otro rezultatīvāko spēlētāju "Elvi" florbola līgā sievietēm ar 84 rezultativitātes punktiem. Kocēnu “Rubene” šosezon astoto reizi pēc kārtas kļuva par Latvijas čempionēm florbolā.

Pērnā gada pasaules čempionātā florbolā sievietēm Grāpēna ar astoņiem punktiem bija Latvijas izlases otrā rezultatīvākā spēlētāja. Latvijas izlases Pasaules čempionātu noslēdza 9.vietā.

“Koovee” komanda pagājušajā sezonā Somijas F-Līgā ieņēma 8.vietu. Komanda pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā piekāpās “PSS” komandai ar 0:3 sērijā.

“Koovee” vīriešu komandā, kas spēlē pēc spēka Somijas otrajā spēcīgākajā līgā spēlē divi Latvijas izlases florbolisti Rolands Kovaļevskis un Pēteris Trekše, savukārt komandu vada Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki.

Izmantotā informācija:
https://koovee.fi

     [+] [-]

, 2022-06-07 20:07, pirms 2 gadiem
Grāpēna ir viena no perspektīvākajām Latvijas florbolistēm. Labi, ka atrod iespējas pilnveidoties Somijā. Virslīgā komandu skaits un spēku samērs nav pietiekams, lai attīstītos kā spēlētāja.