Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Rajeckim labākā spēlētāja balva, rezultatīvi vairāki latvieši

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rajeckim labākā spēlētāja balva, rezultatīvi vairāki latvieši
Jānis Rajeckis
Foto: Harstad IBK

Norvēģijas florbola virslīgā pie vērtīgas uzvaras izdevies tikt "Harstad" vienībai ar vairākiem latviešiem. Turklāt Jānis Rajeckis saņēma labākā spēlētāja balvu savā vienībā. Šveices spēcīgākajā līgā izslēgšanas turnīru sasniedzis Daniela Aņa klubs, bet līmeni zemāk Kevinam Šmitam priekšā izšķirošā cīņa par vietu pusfinālā.

Rajeckim labākā spēlētāja balva vērtīgā uzvarā

Svarīgu panākumu cīņā par iekļūšanu Norvēģijas florbola virslīgas labāko astotniekā izcīnījis “Harstad” klubs ar virkni latviešu ierindā. Kārtējā mačā komanda savās mājās ar rezultātu 10:5 (4:1, 3:3, 3:1) apspēlēja “Nor 92”, kuru pierakstā ir latviešu vārtsargs Ronalds Zvidriņš, kurš gan šosezon nevienu maču tā arī nav aizvadījis. Uzvarētāju rindās par labāko spēlētāju atzina Jāni Rajecki, kuram šajā spēlē divas rezultatīvas piespēles. Identiska statistika arī Tomam Niedrem. Ritvars Bērziņš tika pie vārtu guvuma un rezultatīvas piespēles, bet komandas kapteinis Toms Kirmužs izdarīja divus rezultatīvus metienus. Rezultatīvs arī Kaspars Grundšteins, kuram viena piespēle. Roberts Līviņš šai cīņai nebija pieteikts.

Šmitam divi punkti, visu izšķirts piektā spēle

Šveices NLB florbola čempionātā zaudējumu ceturtajā ceturtdaļfināla spēlē piedzīvojis Kevina Šmita pārstāvētais “Kloten-Dietlikon Jets”, kas viesos ar rezultātu 5:9 (3:2, 1:2, 1:5) piekāpies “UHT Eggiwil” vienībai. Latviešu florbolista rēķinā šajā spēlē viens vārtu guvums, viena rezultatīva piespēle, kā arī divu minūšu noraidījums pašā cīņas izskaņā. Sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 2:2 un viss izšķirsies sērijas piektajā spēlē. Jāpiebilst, ka pirmajās četrās spēlēs allaž uzvaras izcīnījuši laukuma saimnieki un piektā spēle tiks aizvadīta Šmita komandas mājvietā.

Tolmanim un Birstiņam divi punkti uzvarā

Zviedrijas florbola junioru čempionātā ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli atzīmējušies gan Gustavs Tolmanis, gan Tomass Kristofers Birstiņš, tādējādi sekmējot sava “Storvreta IBK” 13:8 (2:1, 2:2, 9:5) uzvaru mājas mačā pret “IBF Borlange/IBF Sater” vienību. Pēc izcīnītā panākuma “Storvreta IBK” joprojām atrodas trešajā pozīcijā savā apakšgrupā, pārliecinoši tuvojoties izslēgšanas spēļu turnīram.

Kuzņecovam piespēle cīņā par palikšanu virslīgā

Sekmīgi cīņu par vietas saglabāšanu Dānijas florbola spēcīgākajā līgā turpina Emīla Zīverta, Kristiana Rinkeviča un Kristera Kuzņecova pārstāvētais “Rungsted-Horsholm”, kas kārtējā spēlē savās mājās ar rezultātu 6:4 (2:1, 4:1, 0:2) apspēlēja “FC Copenhagen”. No latviešiem ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Kuzņecovs, kurš piespēli izdarīja uzreiz pēc atgriešanās laukumā no noraidīto spēlētāju soliņa.

Daniels Anis ar komandas biedriem iekļūst izslēgšanas turnīrā

Spraiga cīņa par iekļūšanu play-off turnīrā līdz pēdējai kārtai norisinājās Šveices NLA čempionātā. Pēdējā spēlē savās mājās ar 11:9 (4:1, 4:3, 3:5) apspēlēja “UHC Alligator Malans”, vietu labāko astotniekā nodrošināja arī Daniela Aņa pārstāvētais “UHC Uster”. Latviešu florbolists pēdējā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Regulāro sezonu “UHC Uster” noslēdza septītajā vietā, taču ceturtdaļfinālā būs jātiekas ar regulārās sezonas pārliecinoši labāko komandu “Grasshopper Club Zurich”, kuri varēja kā pirmie izvēlēties sev pretiniekus ceturtdaļfinālā, lemjot spēlēt tieši pret Aņa vienību.