Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Anis atkal spēlēs ārzemēs – šoreiz dodas uz Šveici

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Anis atkal spēlēs ārzemēs – šoreiz dodas uz Šveici
Daniels Anis
Foto: Floorball.lv

Viens no Latvijas vīriešu florbola izlases kandidātiem Daniels Anis jaunajā sezonā spēlēs Šveices spēcīgākajā līgā, pārstāvot “UHC Uster” vienību – klubu, kuru savulaik trenēris Andris Pīlups un klubu, kurš savulaik piedalījies “Latvian Open” turnīrā Valmierā.

Daniels Anis kopš 2012. gada bijis “FS Masters” kluba sistēmā un kā ziņo kluba Facebook lapa, tad viņš ir visu laiku rezultatīvākais kluba spēlētājs junioru līgas sacensībās, 107 spēlēs sakrājot 458 rezultativitātes punktus (314+144). Tāpat florbolists pēdējās trīs sezonas ar pārtraukumiem spēlēja Elvi florbola līgā. Aizvadītajā sezonā Daniels divus sezonas posmus aizvadīja ārpus valsts teritorijas, kad vispirms bija pievienojies vienam no Čehijas augstākās līgas klubiem “SSC Vitkovice” no Ostravas pilsētas, bet pēc tam devās uz Otrokovices “Panthers”, ar kuriem centās saglabāt vietu spēcīgāko komandu pulkā. Lai gan čehi esot izrādījuši interesi redzēt latvieti savā klubā arī jaunajā sezonā, Daniels nākamajā sezonā savus spēkus pārbaudīs ne mazāk spēcīgajā Šveices NLA līgā, pievienojoties šī čempionāta vidusmēra klubam “UHC Uster”.

“Piedāvājumu sākumā saņēmu no cita NLA kluba, kurš par mani bija saņēmis labas atsauksmes par spēlēšanu Čehijā un arī aizvadīto sezonu Latvijā. Viņi ļoti vēlējās un joprojām vēlas, lai spēlēju pie viņiem, bet, ņemot vērā to, ka man pēc vidusskolas beigšanas bija svarīgi uzsākt studijas, skatījos klubu tuvāk Cīrihei, jo manis izvēlētā universitāte atrodas tur. “Uster” ir ļoti labs klubs lokācijas dēļ. Uzsākot sarunas ar viņiem, sapratu, ka tā ir lieliska izvēle, jo šī komanda bija man gatava dot lielāku līdera lomu un nodrošināt labus dzīvošanas apstākļus. Komanda ir ļoti draudzīga un ambicioza. Šveicē ir ļoti augsts dzīves līmenis, kas izpaužas arī florbolā. Salīdzinot ar Čehiju, florbola spēle ir asāka un fiziskāka. Mans mērķis ir spēlēt augstas klases līgā un attīstīt savas prasmes, kā arī spēlēt Latvijas izlasē. Vēlos pateikties savam trenerim Andrim Pīlupam un visam “FS Masters” treneru kolektīvam par atbalstu, kā arī manam tētim, kurš bija gatavs palīdzēt jebkurā brīdī.”

     [+] [-]

, 2021-09-06 16:16, pirms 3 gadiem
Lai Arnim izdodas