Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Garbarei rezultatīvākā spēle sezonā, Malkavs "karsts" divus vakarus pēc kārtas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garbarei rezultatīvākā spēle sezonā, Malkavs "karsts" divus vakarus pēc kārtas
Jorens Malkavs, foto: KrP Akatemia

Šveicies sieviešu spēcīgākajā florbola līgā ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlusies Evelīna Garbare, sekmējot savas komandas vērtīgu uzvaru. Tikmēr trešajā stiprākā līgā Anna Ankudinova un Kate Meldere palīdzējušas uzvarēt galvenās konkurentes. Otro dienu pēc kārtas Somijā nasks uz punktu krāšanu bijis Jorens Malkavs.

Garbarei rezultatīvākā spēle vērtīgā panākumā

Svarīgu uzvaru izbraukumā pret vienām no galvenajām konkurentēm Šveices spēcīgākajā līgā izcīnījis Evelīnas Garbares "Red Ants Winterthur", kas ar 8:5 (4:2, 0:1, 4:2) izbraukumā apspēlēja "Wizards Bern Burgdorf". Sekmīga spēle arī pieredzējušajai latviešu florbolistei, kurai līdz šim sezonā bija trīs vārtu guvumi, bet šajā spēlē viņas rēķinā rezultatīvs metiens, kas atklāja spēles rezultātu, kā arī rezultatīva piespēle. Ar 11 punktiem desmit spēlēs "Skudras" tabulā joprojām atrodas astotajā vietā, taču tikko uzveiktās "burves" vairs ir tikai viena punkta attālumā. 10. decembrī komandai gaidāma spēle ar sestajā vietā esošo "Unihockey Berner Oberland", pēc kuras iespējams pakāpties tabulā par vienu pozīciju.

Jeige rezervē komandas uzvarā

Šveices sieviešu spēcīgākajā florbola līgā Elīnas Jeiges pārstāvētais "Skorpion Emmental Zollbruck" savās mājās ar rezultātu 9:3 (0;2, 6:1, 3:0) gana komfortabli apspēlēja "Zug United", lai gan pēc pirmās trešdaļas bija nonākušas iedzinējos ar divu vārtu deficītu. Latvijas izlases vārtsardze šajā spēlē palika rezervē. Pēc izcīnītās uzvaras"Skorpions" ar 26 punktiem ir drošā otrajā vietā turnīra tabulā, tuvākās sekotājas apsteidzot par astoņiem punktiem. Vienlaikus, līderēm ir tikai par vienu punktu vairāk. Jāpiebilst, ka nākamajā kārtā 10. decembrī "Skorpions" izbraukumā tiksies tieši ar līderēm "Kloten-Dietlikon Jets". Šajā mačā lielā mērā var tik izšķirta regulārās sezonas uzvarētāju cīņas liktenis.

Rozītes "Riders" bezspēcīgas pret līderēm

Ar gana cienījamu 2:6 (0:3, 1:1, 1:2) zaudējumu pret līgas līderēm "Kloten-Dietlikon Jets" maču noslēdzis Jūlijas Rozītes "FB Riders DBR". Tomēr par punktiem komanda reālu cīņu nespēja izrādīt, pirmajā trešdaļā nonākot iedzinējos ar 0:3, bet trešā perioda sākumā arī ar 1:5. Līdz spēles beigām komandas apmainījās precīziem metieniem un "FBK Riders DBR" turnīra tabulā joprojām saglabā devīto vietu desmit komandu konkurencē. Jūlija Rozīte šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Meldere un Ankudinova ieliek pamatus uzvarai

Ļoti svarīgu maču pret savas divīzijas tuvākajām sekotājām aizvadījis Annas Ankudinovas un Kates Melderes pārstāvētais "Floorball Zurich Lioness", kas viesos komfortabli ar 11:4 (3:0, 4:3, 4:1) apspēlēja "UHC Lok Reinach". Latvietes noorganizēja pirmos trīs vārtus, Annai iemetot pirmos un trešos, bet otrajos viņa asistēja Katei. Meldere vēl vienu punktu par rezultatīvu piespēli nopelnīja cīņas vidū, asistējot savai komandas biedrenei septītajā vārtu guvumā. Līdz ar to piecas kārtas pirms regulārās sezonas beigām "lauvas" ieguvušas vērtīgu sešu punktu pārsvaru pār galvenajām konkurentēm.

Malkavam vēl viens rezultatīvs mačs

Somijas florbola čempionātā otro dienu pēc kārtas ar lielisku spēli izcēlies Jorens Malkavs. Ja pirms dienas latvietim mačā vārtu guvums un trīs rezultatīvas piespēles, tad šoreiz cēsnieks pats atzīmējās ar trim precīziem metieniem, vienu punktu pievienojot arī par rezultatīvu piespēli. Turklāt svarīgi, ka šoreiz izdevās sekmēt sava "KrP Akatemia" 12:3 (3:2, 2:1, 7:0) uzvaru pār grupas vājāko komandu ISB. "KrP Akatemia" komandai šī gan bija tikai otrā uzvara astoņās spēlēs, kas tabulā ar sešiem punktiem dod astoto vietu desmit komandu konkurencē. Malkavs piedalījies piecās spēlēs, kurās iekrājis 9 (4+5) punktus. Astoņus no tiem izdevies savākt pēdējo pāris dienu laikā.