Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Latviešiem kopumā neveiksmīgi sākas play-off Norvēģijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latviešiem kopumā neveiksmīgi sākas play-off Norvēģijā
Toms Niedre
Foto: Harstad IBK

Tikai viena no trim latviešu pārstāvētajām komandām ar uzvaru sākusi Norvēģijas florbola čempionāta ceturtdaļfināla sēriju. Somijas čempionātā uzvara Klintas Mārtiņjēkabas komandai, bet Zviedrijas zemākajās līgās lieliski turpina spēlēt Edijs Šenbergs.

Akūlovam septiņas soda minūtes ceturtdaļfināla zaudējumā

Norvēģijas florbola virslīgā sākušās izslēgšanas cīņas. Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē Gata Akūlova komanda viesos ar rezultātu 2:6 (0:2, 0:2, 2:2) piekāpās “Greaker”. Latviešu florbolists ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, taču cīņas gaitā vispirms nopelnīja divu minūšu noraidījumu, bet trešajā spēlē arī piecu minūšu sods. Šo septiņu minūšu laikā “Slevik” gan ielaida tikai vienus vārtus.

Niedre labākais komandas smagā zaudējumā

Līdzīgi kā Gata Akūlova pārstāvētais klubs, ar "Harstad" ar vairākiem latviešiem ierindā ceturtdaļfināla sēriju sākuši neveiksmīgi. Komanda izbraukumā ar rezultātu 3:11 (0:4, 0:3, 3:4) kapitulēja "Sarpsborg" komandai, nespējot nopietni paspēkoties par pozitīvu iznākumu. Jāpiezīmē, ka komanda uz izbraukuma maču bija devusies vien 12 spēlētāju sastāvā. Par labāko spēlētāju zaudētāju rindās atzina Tomu Niedri, kuram vārtu guvums, rezultatīva piespēle un divu minūšu noraidījums. Vienus vārtus guva arī Jānis Rajeckis, bet Kaspars Grundšteins un Toms Kirmužs ar rezultativitāti neizcēlās. Tikmēr Ritvars Bērziņš un Roberts Līviņš šajā spēlē nepiedalījās.

Kuratņika komanda sāk sekmīgi

Vēl viena Norvēģijas virslīgas komanda, kuras sastāvā ir latviešu florbolists ir Arnija Kuratņika pārstāvētais "Sandnes", kas mača izskaņā izrāva 6:5 (3:1, 1:2, 2:2) uzvaru pār "Sveiva". Kuratņiks ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet spilgtu maču aizvadīja Bjorns Evens Stene, kuram pieci precīzi metieni.

Mārtiņjēkabai piespēle vēl vienā panākumā

Somijas sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā pie panākuma izdevies tikt savas grupas līdervienībai “KaPa-65” ar Klintu Mārtiņjēkabu un Aurēliju Zariņu sastāvā. Cēsniece Mārtiņjēkaba izcīnītajā 7:3 (3:0, 0:2, 4:1) uzvarā pār “AFC Campus” atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, kamēr Zariņa pie punktu guvumiem netika. Divas kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma “KaPa-65” joprojām komfortabli atrodas savas grupas galvgalī.

Šenbergam vēl viena piecu punktu spēle

Izmisīgi cīņā par iekļūšanu Zviedrijas florbola čempionāta 4.divīzijas turnīrā turpina Edija Šenberga pārstāvētais "Vimmerby IBK B", kas kārtējā mačā izbraukumā ar rezultātu 18:5 (7:3, 4:1, 7:1) sagrāva "IBK Svala". Šenbergam šajā spēlē četri vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Vienu kārtu pirms regulārās sezonas beigām "Vimmerby IBK" ar 28 punktiem atrodas ceturtajā vietā, bet izslēgšanas turnīrā iekļūs trīs labākās komandas.