Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņam Somijas bronza, Mētra tuvu F-liiga

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņam Somijas bronza, Mētra tuvu F-liiga
"Nokian KrP"
Foto: Anssi Koskinen

Somijas florbola čempionāta bronzas medaļas otro reizi kluba vēsturē izcīnījis Morica Krūmiņa pārstāvētais “Nokian KrP”, kas cīņā par trešo vietu tika galā ar Turku TPS. Tikmēr vienas uzvaras attālumā no vietas saglabāšanas līgā nonācis Ulvja Mētras klubs.

Krūmiņam otrā Somijas bronza

Pēc tam, kad regulāro sezonu Morica Krūmiņa pārstāvētais “Nokian KrP” noslēdza ceturtajā vietā, ceturtdaļfināla sērijā vien izšķirošajā septītajā mačā prata pieveikt “Happee”. Savukārt pusfināla sērijā bija jātiekas ar regulārās sezonas labāko komandu “Classic”. Pēc piecām spēlēm “Nokian KrP” atradās vadībā ar 3:2 un bija vienas uzvaras attālumā no pirmā fināla kluba vēsturē. Diemžēļ pēdējo soli spert neizdevās, jo tika zaudētas divas spēles pēc kārtas. Tas nozīmēja, ka jācīnās par bronzas medaļām un tajā pretim stājās TPS komanda no Turku pilsētas. Viss izšķīrās vienā mačā.

Latviešu aizsargs spēlēja komandas otrajā maiņā un mača 15. minūtē ar lielisku tālo piespēli metiena pozīcijā izvirzīja Miko Lākso, kurš izdarīja rezultatīvu metienu, tobrīd panākot 2:2 neizšķitu. Otrajā periodā komandas arī apmainījās vārtu guvumiem, bet piecas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Lākso guva vārtus skaitliskajā vairākumā, panākot 4:3 vadību “Nokian KrP”. TPS ņēma pārtraukumu, mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet pēdējā minūtē talantīgais Jona Rantala raidīja bumbiņu tukšos vārtos, uzstādot cīņas beigu rezultātu - 5:3 “Nokian KrP” labā un bronzas medaļa rokā.

Krūmiņam sezonas noslēguma spēlē viena rezultatīva piespēle un pozitīvs (+1) lietderības koeficients. Sezonā kopumā latvietim 24 spēlēs izdevās savākt 11 (6+5) rezultativitātes punktus. Tāpat sasniegts lielisks lietderības koeficients – plus 38.

“Steelers” un Mētra uzvaras attālumā no vietas saglabāšanas

Ja Morics Krūmiņš ar komandu sezonu ir noslēguši uz pozitīvas nots, tad Ulvim Mētram ar komandas biedriem darbiņš vēl nav padarīts. “Steelers” turpina cīņu par vietas saglabāšanu līgā, sacenšoties ar Divarii līgas otro labāko komandu Krikoniemi “Rangers” komandu. Sērijā līdz kādas komandas trijām uzvarām rezultāts kļuvis 2:0 “Steelers” labā, pateicoties 8:3 (2:0, 2:1, 4:2) uzvarai viesos. Mētra, līdzīgi kā pirmajā mačā, arī šoreiz spēlēja trešajā aizsargu pārī, pie rezultativitātes punktiem netiekot, cīņu noslēdzot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Sērijas trešā un, iespējams, pēdējā cīņa tiks aizvadīta 7. aprīlī “Steelers” komandas mājās.

SSRA bez Pavlovskas zaudē otro pusfinālu

Somijas F-liiga pusfināla sērijas otrajā mačā zaudējumu piedzīvojis Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais SSRA, kas viesos ar rezultātu 1:6 (1:3, 0:0, 2:3) piekāpās PSS komandai. Pavlovska, kura pirmajā mačā spēlēja komandas pirmajā virknējumā un atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, šoreiz nebija komandas pieteikumā. Sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1:1. Trešā sērijas cīņa paredzēta 8. aprīlī SSRA komandas mājvietā.