Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kuratņikam MVP balva, Malkavam četru punktu spēle

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kuratņikam MVP balva, Malkavam četru punktu spēle
Arnijs Kuratņiks, foto: Harstad IBK

Norvēģijas florbola čempionātā rezultatīvu maču aizvadījis Arnijs Kuratņiks, sekmējot komandas uzvaru. TIkmēr Somijas zemākajā līgā Jorena Malkava rezultativitāte neglāba klubu no kārtējā zaudējuma. Vācijā individuāli izcēlies Lauris Alvis Stiprais, komandai zaudējot papildlaikā.

Kuratņiks labākais komandas retajā uzvarā

Norvēģijas florbola virslīgā labāko komandu astotniekā ielauzies “harstad”, kuru rindās spēlē vairāki latvieši. Kārtējā mačā Norvēģijas ziemeļu daļas klubs savās mājās ar rezultātu 8:6 (1:4, 4:1, 3:1) pieveica “Akerselva”, lai gan spēles pirmā daļa laukuma saimniekiem izvērtās pagalam neveiksmīga. Uzvarētāju rindās par labāko spēlētāju atzina Arniju Kuratņiku, kurš ar trim vārtu guvumiem un vienu piespēli bija arī rezultatīvākais komandā. Ivo Balodis guva vienus vārtus un izdarīja divas piespēles, Tomam Kirmužam vārtu guvums un rezultatīva piespēle, bet Toms Niedre ar punktiem neizcēlās, taču nopelnīja 18 soda minūtes. Jāizceļ arī tas, ka komandā atgriezies Kaspars Grundšteins, kurš sezonas pirmo daļu aizvadīja līgas jaunpienācēju “Narvik” rindās. Atgriešanās spēlē Grundšteins pie punktiem gan netika.

Stiprais gūst vārtus un izdara piespēli, komanda nenosargā pārsvaru

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli atzīmējies Lauris Alvis Stiprais, kura pārstāvētais “VfL Red Hocks Kaufering” savās mājās ar rezultātu 6:7 (3:1, 2:2, 1:3, 0:1) papildlaikā piekāpās “Berlin Rockets”. Zaudētāju rindās Krišam Lužinskim divu minūšu noraidījums, bet Artūrs Bračka spēles protokolā neatzīmējās. Jāpiezīmē, ka pamatlaika beigās laukuma saimnieki nespēja nosargāt iekrāto divu vārtu pārsvaru. Savukārt papildlaikā vārti tika ielaisti tā pēdējā minūtē.

Gaugeres klubs uzvar un pakāpjas uz sesto vietu

Šveices NLB florbola čempionātā pie uzvaras izdevies tikt Lauras Gaugeres pārstāvētajam “Chilis Rumlang-Regensdorf”, kas savās mājās ar rezultātu 5:4 (2:1, 2:3, 1:0) apspēlēja “UH Red Lions Frauenfeld”. Cīņas gaitā laukuma saimnieces bija vadībā ar 4:1, taču viešņas spēja rezultātu līdzsvarot. Uzvaras vārtus “Chilis” guva nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām. Gaugere šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Ņemot vērā, ka zaudējumu piedzīvoja “Nesslau Sharks”, tad latvietes pārstāvētā komanda ir noķērusi “haizivis” un, pateicoties labākai vārtu attiecībai, arī apsteigusi, pakāpjoties uz sesto vietu. Jau nākamajā kārtā būs iespējams uzlabot savas pozīcijas, jo izbraukumā gaidāma spēle ar pirmspēdējā vietā esošo “Visper Lions”.

Grāpēnai noraidījums komandas neveiksmē

Somijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā kārtējo zaudējumu piedzīvojis Simonas Grāpēnas un Zanes Daršas pārstāvētais “Koovee”, kas izbraukumā ar rezultātu 1:4 (1:2, 0:0, 0:2) piekāpās spēcīgajam “SB_pro”, turklāt līdz pat trešā perioda vidum deficīts bija minimāls. Latvietes šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās. Darša izpildīja trīs metienus pa vārtiem, maču noslēdzot ar negatīvu (-2) lietderības koeficientu. Tikmēr Grāpēnai divi metieni, lietderības koeficients mīnus trīs un vēl arī divas soda minūtes. Zaudējot visās 14 aizvadītajās spēlēs, “Koovee” ir pārliecinoši pēdējā vietā turnīra tabulā.

Malkavam četru punktu spēle

Somijas florbola čempionāta 3.divīzijā rezultatīvu maču aizvadījis Jorens Malkavs, tiekot pie vārtu guvuma un trim rezultatīvām piespēlēm. Viņa pārstāvētais “KrP Akatemia” gan turpina spēlēt neveiksmīgi. Kārtējā spēlē, neskatoties uz latvieša rezultativitāti, izbraukumā ar rezultātu 6:8 (3:2, 2:2, 1:40 tika zaudēts “Konnat” komandai, lai gan vēl trešā perioda ievadā viesi atradās vadībā. “KrP Akatemia” komandai šī bija sestā neveiksme septiņās sezonas spēlēs. Nākamajā mačā gan iespējams uzlabot pozīcijas, jo izbraukumā jāspēlē ar čempionāta vājāko komandu ISB, kas 11 aizvadītajās spēlēs nopelnījusi tikai vienu punktu ar gūto un zaudēto vārtu attiecību 52:152.