Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Latvijas florbola izlases uzbrucēji turpina būt rezultatīvi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvijas florbola izlases uzbrucēji turpina būt rezultatīvi
Kevins Šmits (centrā)
Foto: jets.ch

Somijas florbola čempionāta otrajā spēcīgākajā turnīrā joprojām rezultatīvi turpina darboties Pēteris Trekše un Rolands Kovaļevskis, bet Šveicē savus punktus pacietīgi krāj Kevins Šmits. Alpu zemes čempionāta galvgalī kā vienīgā komanda palikusi Elīnas Jeiges vienība, bet ne tik labas sekmes Jānim Ragovskim ar komandu Somijā.

Kovaļevskis rezultatīvāks par Trekši, komandai ceturtā uzvara

Somijas Diivari florbola turnīrā jeb valsts otrajā spēcīgākajā čempionātā ceturto spēli pēc kārtas uzvarējis “Koovee” ar četriem latviešu florbolistiem ierindā. Ja Ulvis Mētra un Ralfs Orste tika atstāti rezervē, tad Rolands Kovaļevskis un Pēteris Trekše darbojās pirmajā maiņā cīņā, kurā “Koovee” savās mājās ar 6:2 (0:0, 1:2, 5:0) apspēlēja “Saipa”, otro reizi pēc kārtas lieliski nospēlējot tieši cīņas trešo periodu, to uzvarot ar 5:0. Šoreiz pirmais periods noslēdzās bez vārtu guvumiem, bet cīņas vidū no Trekšes piespēles vārtus guva Kovaļevskis. Pirms pēdējā perioda “Koovee” gan atkal atradās iedzinējos, bet trešo periodu aizvadīja lieliski punktu par piespēli nopelnīja arī Kovaļevskis, kurš asistēja Jesem Vainio uzvaras vārtu guvumā, kas ļāva panākt 3:2 vadību, pēc kam viesi ņēma 30 sekunžu pārtraukumu. Pēc sekmīgās spēļu sērijas “Koovee” ar 22 punktiem 11 spēlēs atrodas otrajā vietā tabulā, vairs tikai par četriem punktiem atpaliekot no līderiem “M-Team”. Nākamo spēli komanda aizvadīs 7. novembrī, kad Somijas kausa cīņā tiksies ar F-liiga klubu SPV.

Šmits joprojām rezultatīvs

Šveices NLB florbola čempionātā vēl vienu punktu par rezultatīvu piespēli nopelnījis Kevins Šmits un vienu punktu čempionāta kopvērtējumā nopelnījis arī viņa pārstāvētais “Kloten-Dietlikon Jets”, kas savās mājās ar rezultātu 5:6 (1:0, 2:2, 2:3, 0:1) papildlaikā atzina “Ticino Unihockey” pārākumu. Cīņas gaitā laukuma saimnieki bija vadībā ar rezultātu 3:1 un tieši trešajā vārtu guvumā ar piespēli atzīmējās cēsnieks, kuram šosezon desmit aizvadītajās spēlēs izdevies iekrāt 11 (7+4) punktus, kas ir otrs labākais rādītājs komandā. Vienu kārtu pirms pirmā apļa noslēguma “Jets” turpina cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā, pašlaik ar desmit punktiem atrodoties astotajā vietā. Par četriem punktiem vairāk ir priekšā esošajiem “Eggiwil”, bet devītā vieta iekrājusi divus punktus mazā.

Ragovska klubam turpinās neveiksmīgā sezona

Gaužām vāju sezonu Somijas spēcīgākajā florbola līgā turpina Jāņa Ragovska pārstāvētais Lahti “LaSB”, kas zaudējuši jau sešas cīņas pēc kārtas. Kārtējā spēlē “LaSB” savās mājās sacentās ar “EraViikingit”, piedzīvojt neveiksmi ar rezultātu 4:5 (0:1, 1:1, 3:3). Latviešu florbolists spēlēja komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Talsinieks bija laukumā pie vieniem komandas gūtajiem un vieniem ielaistajiem vārtiem, tādējādi spēli pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Deviņās aizvadītajās spēlēs Lahti komanda iekrājusi tikai septiņus punktus, kas dod desmito vietu turnīra tabulā. Tikmēr viņu pēdējie pretinieki ar 15 punktiem astoņās cīņās pašlaik atrodas tik ļoti kārotajā astotajā pozīcijā.

Jeiges klubs neatstāj cerības Garbarei ar komandas biedrenēm

Šveices NLA florbola čempionātā savā starpā sacentās Evelīnas Garbares “R.A. Rychenberg Winterthur” un Elīnas Jeiges “Skorpion Emmentall Zollbruck”. Lai gan “skudras” maču aizvadīja savā laukumā, pretoties vienān no turnīra tabulas līderēm viņas neprata, ciešot sagrāvi ar rezultātu 1:7 (1:2, 0:2, 0:3). Garbare ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet Jeige šo spēli vēroja no rezervistu soliņa. Uzvarot šo spēli, “Skorpion Emmental Zollbruck” ar 18 punktiem atrodas turnīra tabulas galvgalī, vienīgā turpinot spēlēt bez zaudējumiem. Tikmēr Vintertūras komandai ir deviņi punkti, kas dod piekto vietu čempionāta kopvērtējumā.

Bergmanim vēl viena uzvarēta spēle

Šveices florbola čempionāta 1.divīzijā vēl vienu atzīstamu maču aizvadījis Oskara Bergmaņa pārstāvētais “SV Waldenburg Eagles”, kas savās mājās ar rezultātu 8:3 (2:1, 5:1, 1:1) apspēlēja “Unihockey Fricktal”, kas turnīra tabulā ieņem pēdējo pozīciju. Latviešu florbolists šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. “Ērgļiem” pēc šīs uzvaras ir 11 punkti desmit spēlēs, kas ļāvis pakāpties uz septīto pozīciju, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no labāko sešnieka.