Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Trekšem četri punkti zaudējumā, traģēdija mūsu "dāņu" spēlē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trekšem četri punkti zaudējumā, traģēdija mūsu "dāņu" spēlē
Pēteris Trekše
Foto: Salibandyliiga

Vēl vienu lielisku spēli Somijas otrajā stiprākajā līgā aizvadījis Pēteris Trekše tiekot pie četriem rezultativitātes punktiem, kamēr komandai kārtējā neveiksme. Rezultatīvi turpina spēlēt arī latvieši Šveices un Zviedrijas jauniešu čempionātos, diemžēl traģisks atgadījums gadījies Dānijas virslīgas mačā ar latviešu pārstāvētā kluba līdzdalību.

Trekšem četri punkti, komanda piedzīvo neveiksmi

Somijas florbola čempionāta otrajā spēcīgākajā līgā vēl vienu sāpīgu neveiksmi piedzīvojis latviešu pārstāvētais “Koovee’, kas savās mājās ar rezultātu 5:6 (3:2, 2:3, 0:1) piekāpās turnīra tabulas līdervienībai “M-Team”. Mača sākums par neko sliktu neliecināja, jo 17. minūtē rezultāts bija 3:0 “Koovee” labā, turklāt sevi no labākās puses atkal parādīja Trekše, gūstot vienus no šiem vārtiem, vēl divos asistējot Santu Siponenam. Līdz pārtraukumam viesi divus vārtus atspēlēja, bet otrā trešdaļa noslēdzās ar neizšķirtu 5:5, piektajos vārtos Trekšem vēlreiz asistējot Siponenam. Pēdējā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti, tos gūstot viesiem, kuri tādējādi izcīnīja uzvaru. Trekšem šajā spēlē arī pozitīvs (+3) lietderības koeficients. Diviem latviešu aizsargiem Ulvim Mētram un Ralfam Orstem neitrāls lietderības koeficients, bet Rolands Kovaļevskis nespēlēja arī šajā mačā, jo iedzīvojies cirkšņa savainojumā. Turnīra tabulā “Koovee” ar desmit punktiem septiņās spēlēs pašlaik atrodas piektajā pozīcijā, turklāt vienība aizvadījusi lielāko spēļu skaitu. Trekše ar 19 (10+9) rezultativitātes punktiem ir turnīra pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs, jo otrajā vietā esošais “M-Team” pārstāvis Miko Levānens iespējis 14 punktus. Nākamo spēli “Koovee” aizvadīs 9. oktobrī viesos pret “Salba”.

Krūmiņam atkal ar 60 minūtēm nepietiek, šoreiz zaudējums “bullīšos”

Pirmo zaudējumu šosezon Somijas spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Morica Krūmiņa pārstāvētais “Nokian KrP”, kas savās mājās ar 7:8 (0:2, 3:2, 4:3, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Oulu OLS komandai. Spēle izvērtās ļoti dramatiska – atspēlējušies no divu vārtu deficīta, “Nokian KrP” visu laiku bija līdzvērtīgā cīņā ar pretiniekiem. Minūti pirms pamatlaika beigām Joni Hentonens panāca 7:6 vadību laukuma saimniekiem, taču uzvaru nosargāt neizdevās, jo viesi izlīdzinājumu panāca pēdējā sekundē. Papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā pārāki bija viesi. Morics Krūmiņš spēlēja otrajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties un maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Turnīra tabulā “Nokian KrP” ar astoņiem punktiem četrās spēlēs atrodas piektajā pozīcijā, kamēr OLS iekrājuši 11 punktus, esot otrajā vietā. Nākamo maču komanda aizvadīs 8.oktobrī, kad viesos sacentīsies ar “Indians”.

Tolmanim piespēle un 2+10 minūšu noraidījums

Zviedrijas U-18 junioru čempionāta spēlē ar rezultatīvu piespēli, kā arī ar 2+10 minūšu noraidījumu par nesportisku uzvedību otrā perioda izskaņā atzīmējies Gustavs Tolmanis. Viņa komandas biedrs Tomass Kristofers Birstiņš palika bez rezultativitātes punktiem, bet komanda “Storvreta IBK” zaudēja pirmos punktus čempionātā, savās mājās cīnoties neizšķirti 5:5 (0:1, 3:2, 2:2) ar “Gavle GIK”. Jāpiezīmē, ka viesi izlīdzinājuma vārtus panāca vien četras sekundes pirms mača beigām. Neskatoties uz izlaisto uzvaru, “Storvreta IBK” ar desmit punktiem četrās spēlēs saglabā pirmo vietu turnīra tabulā.

Rukavišņikovs atgriežas ar vārtiem un piespēli

Izlaidis divas Šveices U-18 čempionāta spēles, kas bija saistīts ar aizņemtību mācībās, laukumā atgriezies Nikolass Rukavišņikovs, tiekot pie vārtu guvuma un rezultatīvas piespēles, tādējādi sekmējot sava “Grasshopper Club Zurich” 7:4 (4:1, 2:0, 1:3) uzvaru mājas cīņā ar “UHC Thun”. Pēc izcīnītās uzvaras “sienāži” ar 13 punktiem atrodas tabulas galvgalī, bet nākamo spēli aizvadīs 23. oktobrī viesos pret tabulas otro spēcīgāko komandu “Floorball Koniz”. Rukavišņikovs piedalījies četrās spēlēs, kurās iekrājis 11 (7+4) rezultativitātes punktus.

Traģiska negadījuma dēļ pārtrauc latviešu spēli Dānijā

Dānijas virslīgas čempionātā netika pabeigta spēle ar latviešu Emīla Zīverta, Kristera Marsela Kuzņecova un Kristiāna Jāņa Rinkeviča pārstāvētā kluba “Rungsted Horsholm” līdzdalību. Pēc spēles otrā perioda mačs uz 30 minūtēm tika apturēts, bet vēlāk spēle tika atcelta pavisam. Kā ziņo latviešu kluba sociālie tīkli, sporta hallē apstājusies kāda ļoti jauna līdzjutēja sirds. Kluba vadība izsaka visdziļāko līdzjūtību bērna tuviniekiem.

Učelniekam “hat-trick” un uzvaras vārti

Visnotaļ eksotiskajā Nīderlandes 2.divīzijā ar trim vārtu guvumiem, tostarp uzvaru nesošajiem atzīmējies Mārtiņš Učelnieks, sekmējot sava pārstāvētā “Hot Flames 3” panākumu savās mājās ar rezultātu 4:3 (0:1, 3:2, 1:0) pār “UFC Utrecht 4” komandu. Sezonas ievadā komanda trijās spēlēs izcīnījusi sešus punktus, atrodoties pirmajā vietā sešu komandu konkurencē.

     [+] [-]

, 2021-10-04 11:56, pirms 3 gadiem
Trekšem ir potenciāls pāris gadu laikā kļūt par top10 spēlētāju pasaulē!

Skumjas ziņas no Dānijas. Puikam esot bijuši seši gadi un arī spēlēja florbolu šī kluba sistēmā.