Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Jeigei vieni ielaisti vārti, rezultatīvi Šmits, Bergmanis un Ankudinova

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jeigei vieni ielaisti vārti, rezultatīvi Šmits, Bergmanis un Ankudinova
Elīna Jeige

Svētdienas vakarā vairāki latviešu florbolisti ar gana labām sekmēm cīnījušies Šveices florbola laukumos. Spēcīgākajā līgā tikai vienus vārtus mačā ielaida Elīna Jeige, Evelīnas Garbares komanda tika pie sausās uzvaras, bet zemākās līgās rezultatīvi bijuši Kevins Šmits, Anna Ankudinova un Oskars Bergmanis.

Jeigei vieni ielaisti vārti Šveices NLA

Pret Garbares nākamo pretinieci aizvadītajā kārtā laukumā devās Elīnas Jeiges pārstāvētais “Skorpion Emmental Zollbruck”, tiekot pie gana komfortablas uzvaras ar 5:1 (1:0, 2:0, 2:1) Uzvarētāju komandas vārtos visu maču aizvadīja tieši latviešu vārtsardze, kura pēc mača atzina, ka komanda ne visai ir apmierināta ar aizvadīto spēli, taču galvenais ir trīs ierakstītie punkti turnīra tabulā. Līdz šim punkti krājas gana naski, jo nopelnīti maksimāli iespējamie 12 punkti, kas dod otro pozīciju tabulā. Nākamā spēle paredzēta 24. oktobrī pret pēdējā vietā esošo “UH Red Lions Frauenfeld”. Jeige piedalījusies divās no četrām spēlēm, šajos mačos kopumā ielaižot tikai piecus vārtus.

Garbarei sausais panākums

Šveices NLA čempionātā pie gana komfortablas 4:0 (3:0, 1:0, 0:0) uzvaras izdevies tikt Evelīnas Garbares pārstāvētajam “R.A. Rychenberg Winterthur”, kas savās mājās sausā atstāja “FB Riders DBR”. Jau spēles sākumā mājinieces ātri panāca 2:0, perioda pēdējās sekundēs guva arī trešos vārtus, bet īsi pēc pārtraukuma pārsvars tika palielināts līdz 4:0. Lai gan jāspēlē bija vairāk kā puse spēles, vārti vairs netika gūti. Latviešu florboliste šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās. Pēc izcīnītās uzvaras “skudras” ar sešiem punktiem pakāpušās uz piekto vietu, kamēr divām vadošajām komandām ir maksimālie 12 iespējamie punkti. Nākamo cīņu Garbares vienība aizvadīs 24. oktobrī, viesos sacenšoties ar pirmspēdējā vietā esošo “UHC Laupen ZH”.

Anim minimāls zaudējums pret čempioniem

Smags spēļu kalendārs Šveices NLA čempionātā Daniela Aņa pārstāvētajam “UHC Uster”, kuri svētdien savās mājās ar rezultātu 5:6 (1:2, 2:1, 2:3) piekāpās pērnās sezonas čempioniem “Floorball Koniz”. Vēl septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 4:4, taču tad viesi īsā laikā guva divus vārtus. Mājinieki paspēja sadeldēt deficītu līdz minimumam, taču glābties nebija iespējams. Latviešu florbolists šoreiz pie punktiem netika. Ar sešiem punktiem piecās spēlēs “UHC Uster” atrodas astotajā pozīcijā, bet nākamo cīņu aizvadīs 10. oktobrī, sacenšoties ar titulēto “SV Wiler-Ersigen”, kuri sezonu sākuši ne sevišķi veiksmīgi, ieņemot sesto pozīciju.

Šmitam divas piespēles piedzīvotajā zaudējumā

Šveices NLB jeb pēc spēka otrajā stiprākajā līgā ar rezultatīvu sniegumu atzīmējies Kevins Šmits, kura rēķinā divas rezultatīvas piepsēles. Tomēr viņa pārstāvētais “Kloten-Dietlikon Jets” cieta neveiksmi mačā ar turnīra tabulas līdervienību “Floorball Thurgau”, kuru rindās savulaik spēlēja cits cēsnieks Andris Rajeckis. Mača sākumā mājinieki nonāca iedzinējos ar 0:4, turpinājumā uzsākot pakaļdzīšanos, vispirms pēc Šmita piespēles komandas biedram panākot 2:4, bet tad arī 3:4. Tomēr pēdējie vārti piederēja viesiem, līdz ar to “Jets” piekāpās ar 3:5 (0:2, 2:2, 1:1). “Jets” ar astoņiem punktiem piecās spēlēs pašlaik atrodas astotajā pozīcijā, no līderiem gan atpaliekot tikai par četriem punktiem. Šmits četrās spēlēs atzīmējies ar 5 (2+3) rezultativitātes punktiem.

Berrgmanim pirmie vārti Šveicē

Pie pirmā vārtu guvuma savā trešajā spēlē Šveices 1.divīzijas turnīrā ticis Oskars Bergmanis, kurš tādējādi palīdzēja savam “Waldenburg Eagles” mājas mačā ar rezultātu 7:3 (2:0, 1:0, 4:3) apspēlēt “Bern Capitals”. Latviešu florbolists otrā perioda sestajā minūtē ar precīzu metienu panāca 3:0. Pēc izcīnītās uzvaras “ērgļi” ar sešiem punktiem pakāpušies uz sesto vietu turnīra tabulā, bet nākamo maču aizvadīs ar astotajā vietā esošo “Olten Zofingen”, kuri nopelnījuši par vienu punktu mazāk.

Ankudinovai uzvaras vārti

Šveices sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā saspringtāko maču aizvadījis Annas Ankudinovas un Jūlijas Rozītes pārstāvētais “Floorball Zurich Lioness”, kas viesos tikai ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) apspēlēja savas līdz šim tuvākās sekotājas “Team Aarau”. Otrā perioda pirmajā minūtē mača rezultātu atklāja Ankudinova un tie izrādījās uzvaru nesošie vārti, jo konkurentes pie vārtu guvumiem tā arī netika. Ankudinovai šajā sezonā trijās spēlēs izdevies iekrāt 11 (6+5) rezultativitātes punktus. Tabulā komanda ar deviņiem punktiem kļuvusi par vienīgo līderi, bet nākamo maču aizvadīs 24. oktobrī, kad viesos jātiekas ar ceturtās pozīcijas īpašniecēm “R.A. Rychenberg Winterthur II”.