Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Pavlovskai piespēle, Jeige tiek finālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pavlovskai piespēle, Jeige tiek finālā
"Skorpion Emmental Zollbruck"

Šveices sieviešu florbola NLA čempionāta Superfinālā iekļuvis Elīnas Jeiges pārstāvētais klubs, bet Somijas spēcīgākajā florbola līgas pusfināla pirmajā spēlē atzīmējusies ar rezultatīvu piespēli, sekmējot komandas uzvaru.

Jeiges vienība pirmo reizi kluba vēsturē sasniegusi čempionāta finālu

Šveices NLA Superfinālu sasniedzis Elīnas Jeiges pārstāvētais “Skorpion Emmental Zollbruck”, kas pārliecinoši tika galā ar “Wizards Bern Burgdorf”. Pirms nedēļas Latvijas vārtsardzes pārstāvētā vienība uzvarēja ar 4:3 un 7:1, bet tad sērijā iestājās pārtraukums, jo “Wizards” komandai tika konstatēts pozitīvs Covid-19 gadījums. Sērijas trešā spēle tika aizvadīta sestdienas vakarā, “burves” bija veikušas vārtsargu rokādi un izmaiņas arī maiņu virknējumā, taču tas rezultātu viņām nedeva, jo jau septītajā minūtē tablo vēstīja 3:0 “Skorpions” labā. Vienīgi vairākumā “Wizards” spēja reāli apdraudēt mājinieču vārtus, taču Helēna Birčere “skorpionu” vārtos atkal bija lieliska, kapitulējot tikai vienu reizi. Astoņas sekundes pirms mača beigām Jeiges komanda raidīja bumbiņu sāncenšu tukšajos vārtos, nodrošinot uzvaru mačā ar 8:1 un visā sērijā ar 3:0.

Elīna Jeige, kura regulārajā sezonā uz maiņām dalīja vietu vārtos ar Birčeri, bijusi pieteikta visām izslēgšanas turnīra spēlēm, taču pašlaik laukumā vēl nav devusies. Superfināla spēle paredzēta 10. Aprīlī.

Pavlovskai rezultatīva piespēle un panākums pirmajā pusfinālā

Somijas vīriešu florbola lielajā finālā diemžēl neiekļuva Morica Krūmiņa pārstāvētais “Nokian KrP”, bet ar panākumu ceļu pretim finālam sācis Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais SSRA, kas pirmajā pusfināla spēlē savās mājās ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) apspēlēja spēcīgo PSS. Patīkami, ka uzvarētāju komandas pirmajā piecniekā darbojās arī Latvijas izlases aizsardze, kura astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām ar rezultatīvu piespēli asistēja uzvaras vārtu guvumā, tobrīd palīdzot savai komandas biedrenei panākt 3:1 vadību. Viešņas rezultātu līdz minimumam spēja sadeldēt vien sešas sekundes pirms pamatlaika beigām. Sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām rezultāts kļuvis 1:0, bet nākamā spēle paredzēta 5. aprīlī Porvo pilsētā. Otrā pusfināla pārī “Classic” izbraukumā ar 3:2 apspēlēja “SB-Pro”.

Krastiņas klubs atgriežas cīņā ar diviem zaudējumiem

Pēc ilgāka pārtraukuma divas cīņas Dānijas florbola virslīgā aizvadījis Lienas Krastiņas pārstāvētais AFK, abās gan piedzīvojot neveiksmes. Vispirms komanda viesos ar 1:7 cieta kapitulāciju pret “Frederikshavn Blackhawks”, bet pēc tam savās mājās ar 4:5 papildlaikā tika zaudēts arī “AaB Floorball” komandai. Krastiņa bija pieteikta abās spēlēs, taču ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās. Turnīra tabulā AFK atrodas trešajā vietā trīs palikušo komandu konkurencē savā reģionā.