Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Staķis iekļūst ceturtdaļfinālā, Anim četru punktu spēle junioros

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Staķis iekļūst ceturtdaļfinālā, Anim četru punktu spēle junioros
Daniels Anis

Vācijas florbola kausa ceturtdaļfinālu sasniedzis Edvards Staķis, atzīmējoties arī ar vārtu guvumu. Šveices junioru un jauniešu čempionātos rezultatīvi spēlējuši Daniels Anis un Nikolass Rukavišņikovs, bet dāmu sacensībās pie kārtējiem punktiem tikušas Anna Ankudinova un Jūlija Rozīte.

Staķim vārtu guvums, komanda viegli sasniedz kausa ceturtdaļfinālu

Vācijas florbola kausa ceturtdaļfinālā pārliecinoši iekļuvis Edvarda Staķa pārstāvētais “DJK Holzbuttgen”, kas savās mājās ar 14:1 (4:0, 4:0, 6:1) sagrāva zemākas līgas vienību “PSV 90 Dessau”. Arī gados jaunais latviešu florbolists atzīmējās ar vienu rezultatīvu metienu, otrā perioda pirmajā pusē panākot 6:0 savas vienības labā. Par iekļūšanu labāko kvartetā gan būs krietni smagāka spēle, jo viesos jātiekas ar “MFBC Leipzig”.

Anim četru punktu spēle junioros

Daniels Anis aizvadījis vēl vienu lielisku maču Šveices U-21 čempionātā, tiekot pie vārtu guvuma un trim rezultatīvām piespēlēm. Tomēr arī latvieša rezultatīvais sniegums neglāba turnīra vienu no vājākajām komandām “UHC Uster” no kārtējā zaudējuma. Šoreiz vienība viesos ar 7:13 (4:4, 1:6, 2:3) piekāpās “Tigers Langnau”. Anim šajā spēlē ne vien četri rezultativitātes punkti, bet arī divu minūšu noraidījums. Junioru turnīrā Anis aizvadījis trīs spēles, tajās iekrājot iespaidīgu 11 (4+7) punktu statistiku.

Ankudinova un Rozīte sekmē komandas panākumu

Šveices florbola čempionāta 1.divīzijas turnīrā vēl vienu uzvaru izdevies izcīnīt Annas Ankudinovas un Jūlijas Rozītes pārstāvētajam “Floorball Zurich Lioness”, kas izbraukumā nerezultatīvā cīņā ar 4:1 (0:0, 3:1, 1:0) apspēlēja “piranha academy regio” vienību. Ankudinova pirmā perioda vidū nopelnīja divu minūšu noraidījumu, bet trešajā periodā, izmantojot Rozītes piespēli, guva spēles pēdējos vārtus. Līdz ar to Ankudinovai deviņās spēlēs jau 27 (20+7) punkti, kamēr Rozīte piedalījusies septiņās spēlēs, tiekot pie 11 (2+9) punktiem. Komanda iekrājusi maksimāli iespējamos 27 punktus, atrodoties komfortablās līderpozīcijās.

Rukavišņikovam vārti un piespēle jauniešu čempionātā

Šveices U-18 florbola čempionātā ar vēl vienu rezultatīvu sniegumu atzīmējies Nikolass Rukavišņikovs, kuram vārtu guvums un rezultatīva piespēle spēlē, kurā viņa pārstāvētais “Grasshopper Club Zurich” viesos ar rezultātu 6:4 (2:2, 1:1, 3:1) apspēlēja “Zug United”. Latvietis piedalījās pie komandas abiem vārtu guvumiem pirmajā periodā, vispirms pašam ar precīzu metienu panākot 1:1, bet pēc trim minūtēm rezultātu izlīdzinot vēlreiz. Rukavišņikovs šajā sezonā 17 spēlēs ticis pie 25 (11+14) punktiem. Tikmēr komanda trīs kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma pakāpusies uz ceturto vietu.

Jeige noraugās komandas kārtējā uzvarā

Vēl vienu uzvaru Šveices NLA čempionātā izcīnījis Elīnas Jeiges pārstāvētais “Skorpion Emmental Zollbruck”, kas viesos ar rezultātu 7:3 (3:0, 0:1, 4:2) apspēlēja “Unihockey Berner Oberland”. Spēle tika aizvadīta pēc ilgāka pārtraukuma, kas bija saistīts ar pasaules čempionātu. Tādēļ komandas pieļāva daudz kļūdu. Viena no čempionāta vadošajām komandām gan labāk prata izmantot savas iespējas, kamēr Jeiges kolēģe vārtos Helēna Biršere pirmo reizi tika pārspēta vien 39. minūtē. Latvijas izlases vārtsardze šajā spēlē palika rezervē. Turnīra tabulā komanda saglabā otro pozīciju.