Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas florbola kausa pusfinālu sasniedz visi favorīti

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Zviedrijas florbola kausa pusfinālu sasniedz visi favorīti
"Storvreta" sasniegusi Zviedrijas kausa pusfinālu, kurā tiksies ar "Falun"

Aizvadītajā nedēļā tika aizvadītas Zviedrijas florbola kausa ceturtdaļfinālu atbildes spēles. Lai gan pirmās cīņas izvērtās ļoti spraigas, visas potenciālās favorītes uzvarēja arī otros mačus, sasniedzot pusfinālus.

Pēc spēlētām 15 minūtēm “Kalmarsund” bija panākuši 2:0 vadību pret “Jonkoping” komandu un šķietami droši soļoja pretim uzvarai arī otrajā ceturtdaļfināla spēlē. Vēl trešā perioda vidū laukuma saimnieku pārsvars bija gana drošs (8:4), taču tad viesi tika pie diviem vārtu guvumiem. Mača galotnē favorīti gan novadīja spēli līdz uzvarai ar rezultātu 9:7, kas ļāva sasniegt pusfinālu. Nesen no “Lillan” kluba Allsvenskan līgā piesaistītais Martins Ronklints ar diviem vārtu guvumiem un divām piespēlēm bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās. Tikmēr visiem ar četriem punktiem atzīmējās Fredriks Bekmans un Oskars Rolins. Turklāt Bekmans tika pie hat-trick, aizvadot pirmo šāda veida spēli “Jonkoping” komandā. Ņemot vērā, ka pirmajā spēlē arī pārāki bija “Kalmarsund” (6:3) komanda gana droši sasniedza pusfinālu.

Tajā viņiem būs jātiekas ar “Vaxjo” klubu, kas dramatiskā ceturtdaļfinālu duelī tika galā ar “Pixbo”. Pirmajā spēlē “Vaxjo” komanda bija izcīnījusi uzvaru ar rezultātu 8:7 un šķita, ka arī otrajā spēlē izdosies tikt pie uzvaras spraigā galotnē, taču “Pixbo” komandai trīs sekundes pirms pamatlaika beigām izdevās panākt 5:5 neizšķirtu, ievirzot spēli papildlaikā. Pēc desmit minūšu cīņas papildlaikā uzvarētājs joprojām nebija noskaidrots, līdz ar to uzvarētāju vajadzēja noskaidrot pēcspēles metienu sērijā. Tajā kopumā tika izpildīti 12 metieni, līdz uzvaras vārtus “Vaxjo” komandas labā guva Andrē Andersons, ievirzot komandu pusfinālā. Jāizceļ, ka “Pixbo” komanda šo spēli aizvadīja ar nomināli trešo vārtsargu, tikai 18 gadus veco Antonu Flojneru.

Izbraukuma spēlē uzvarējuši vien ar vienu vārtu pārsvaru, turklāt esot spiesti atspēlēties no trīs vārtu deficīta, “Storvreta” florbolisti atbildes mačā nedeva cerības uz panākumu ceturtdaļfinālā Allsvenskan līgas klubam “Nykvarn”. Kad līdz pirmā perioda beigām atlika spēlēt piecas minūtes, “Storvreta” bija panākuši jau 5:0 vadību, bet visā spēlē tika pie komfortablas uzvaras ar rezultātu 11:4. Ar pieciem rezultativitātes punktiem šajā spēlē atzīmējās Albins Sjogrēns, sekmējot sava kluba panākumu.

Pusfinālu sasnieguši arī pašreizējie Zviedrijas čempioni “Falun”, kas pirmajā spēlē konkurentus uzvarēja tikai ar 7:6, taču atbildes mačs izvērtās krietni rezultatīvāks, Falūnas komandai uzvarot ar rezultātu 13:8. Interesanti, ka pusfinālā “Falun” komandai būs jātiekas tieši ar saviem pēdējo gadu niknākajiem konkurentiem “Storvretea”.

Pusfinālu cīņas tiks aizvadītas janvāra otrajā pusē.