Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Somijas čempionāta fināls tomēr bez Krūmiņa

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Somijas čempionāta fināls tomēr bez Krūmiņa
Tamperes "Classic" atkal sasnieguši finālu
Foto: F-liiga.com

Piekto sezonu pēc kārtas Somijas florbola čempionāta finālu sasnieguši Tamperes “Classic” florbolisti, kas pusfināla izšķirošajā septītajā spēlē savās mājās pārliecinoši ar 10:4 apspēlēja latvieša Morica Krūmiņa pārstāvēto “Nokian KrP”.

Pēc piecām aizvadītajām pusfināla sērijas spēlēm “Nokian KrP” atradās vadībā ar 3:2, turklāt sestā spēle bija pašu mājās. Tā gan neizvērtās kā bija cerēts un tika piedzīvota neveiksme ar rezultātu 2:7. Tas nozīmēja, ka finālists jānoskaidro izšķirošajā septītajā mačā, kas jau bija “Classic” mājvietā. Morics Krūmiņš pēc vairākām spēlēm trešajā aizsargu pārī bija atgriezies pirmajā piecniekā, taču ne viņam, ne ierastajiem maiņas partneriem šī cīņa neizvērtās kā bija cerēts. Pirmajā trešdaļā tika gūti divi vārti, kad trešdaļas vidū ar trīs minūšu intervālu atzīmējās mājinieku līderi Emeli Salins un Sami Johansons. Otrās trešdaļas ievadā rezultātu līdz minimumam prata sadeldēt Valteri Vītakoski, bet perioda beigās labāki atkal bija Tamperes florbolisti. Vispirms Tūka Salo pārsteidza viesu vārtsargu ar rezultatīvu meitenu no laukuma centra līnijas, bet pēdējās perioda sekundēs Sami Johansons guva savus otros vārtus mačā, panākot jau 4:1 uz tablo.

Trešajā periodā pēc soda izspēles Miko Lākso ar rezultatīvu metienu vēl atjaunoja intrigu spēlē, bet tad ar 15 sekunžu intervālu atzīmējās divi mājinieku aizsargi Miko Leikanens un Janne Lamminens, rezultātam kļūstot jau 2:6 no latvieša pārstāvētās komandas perspektīvas. Lai glābtu maču, “Nokian KrP” jau 13 minūtes pirms pamatlaiak beigām sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Tas gan rezultātu nedeva, jo atstarpe pieauga līdz 2:9, pēc tam divus vārtus viesiem gan atspēlējot. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Sami Johansons, gūstot savus piektos vārtus mačā, panāca 10:4 un turpinājumā rezultāts vairs nemainījās.

Līdz ar to “Classic” prata uzvarēt sērijā ar 4:3 un iekļūt finālā, kur viņiem būs jāsacenšas ar Espo “Oilers”. Tikmēr “Nokian KrP” dalīs bronzas medaļas ar Turku TPS vienību.